Αλληλογραφία: Όταν το αυτοκίνητο καίει πολύ λάδι

Το αυτοκίνητο μου καίει πολύ λάδι, τι σημαίνει αυτό και τι μπορώ να κάνω; 

Αγαπητέ Δημήτρη,

Καταρχήν, συγχαρητήρια για το περιοδικό σας! Είναι πολύ πρωτότυπο και περιμένω πώς και πώς το επόμενο τεύχος. Η ερώτηση που ήθελα να σου στείλω έχει να κάνει με λάδια αυτοκινήτου. Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι το δικό μου αυτοκίνητο καίει πολύ γρήγορα λάδι. Σχεδόν ανά δύο μήνες που κάνω κάποιον έλεγχο στο βενζινάδικο, είναι πάντα τελειωμένο και πρέπει να προσθέσουμε κι άλλο. Αντίθετα, το αυτοκίνητο του άντρα μου δεν καίει ποτέ λάδι – μου έχει πει ότι μόνο όταν κάνει αλλαγή λαδιών το αλλάζει. Πιστεύεις πως μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου;

Καλή συνέχεια στη Soferina, Ελίζα, Ιωάννινα

Αγαπητή Ελίζα,

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια,

Για να μπορέσω να απαντήσω ειδικά για την περίπτωσή σου, θα έπρεπε να ξέρω τι αυτοκίνητο οδηγείς και σε τι κατάσταση είναι ο κινητήρας του (χιλιόμετρα, φθορά κτλ.). 

Σε γενικές γραμμές όμως, αν ένας κινητήρας με αρκετά χιλιόμετρα στην «πλάτη» του καταναλώνει (καίει) μεγάλη ποσότητα λιπαντικού, παραπάνω από τη φυσιολογική δηλαδή, τότε ο βασικός υπεύθυνος είναι τα φθαρμένα ελατήρια των πιστονιών (εμβόλων). Τα ελατήρια αυτά  έχουν ως ρόλο να μην επιτρέπουν στο λιπαντικό να περάσει στο θάλαμο καύσης κατά την κίνηση των πιστονιών εντός των κυλίνδρων (σε αυτό το σημείο ελπίζω να μην οδηγείς κάποιο Mazda σειράς RX, καθώς θα πρέπει να εξηγήσουμε κάτι τελείως διαφορετικό).

Παρεμβάλλονται δηλαδή, μεταξύ των πιστονιών και των τοιχωμάτων των κυλίνδρων, παρασύροντας το λιπαντικό έξω από τον θάλαμο καύσης. Φυσικά αυτό δεν το πετυχαίνουν ποτέ στο 100% και επομένως μία μικρή ποσότητα λαδιού καίγεται σε κάθε κύκλο λειτουργίας. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό από όλους τους κατασκευαστές κινητήρων με το «φυσιολογικό», όσον αφορά την ποσότητα, να διαφέρει από κινητήρα σε κινητήρα.

Αν λοιπόν ο κινητήρας σου άρχισε να καταναλώνει τελευταία μεγαλύτερη ποσότητα λιπαντικού, όπως λες, σιγουρέψου πρώτα πως δεν υπάρχει κάποια διαρροή και μετά απευθύνσου στο συνεργείο της επιλογής σου. Ο μηχανικός, το πιθανότερο είναι να σου προτείνει επισκευή του κινητήρα (το γνωστό ρεκτιφιέ), αντικατάσταση δηλαδή των φθαρμένων ελατηρίων και πιθανώς και άλλων εξαρτημάτων.

Διαβάσατε αυτήν την ερώτηση πρώτη φορά στη Soferina στο ΤΕΥΧΟΣ 5/ΑΝΟΙΞΗ 2016. Μάθετε περισσότερα για τη Soferina In Print εδώ.
Μεταβείτε στην επόμενη ερώτηση.