Το λεξικό του αυτοκινήτου

Σε αυτήν τη σελίδα δημιουργήσαμε ένα λεξικό του αυτοκινήτου το οποίο θα εμπλουτίζουμε συνεχώς. Πείτε μας αν έχετε κάποια λέξη που θα θέλατε να συμπεριλάβουμε επικοινωνώντας μαζί μας μέσω email.

 

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΑεροδυναμικήΗ αεροδυναμική των οχημάτων είναι μια πολυδιάστατη έννοια καθώς επιδιώκουμε να ικανοποιήσουμε πολλούς και διαφορετικούς στόχους με τον σωστό αεροδυναμικό σχεδιασμό ενός οχήματος. Ένα όχημα εκτός από την καλή αισθητική, που είναι και το πιο εμφανές, πρέπει να προσφέρει σταθερότητα στον δρόμο και ευστάθεια στους πλευρικούς ανέμους, μικρό συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης για οικονομία καυσίμου και μικρότερες εκπομπές ρύπων, αλλά και λειτουργικότητα (ορατότητα, ασφάλεια κτλ.).

 

ΑΜΑΞΩΜΑ – ΠΛΑΙΣΙΟ  Ή ΣΑΣΙΑμάξωμα - Πλαίσιο - Σασί

Αποτελεί το βασικό δομικό στοιχείο ενός οχήματος, το οποίο φέρει όλα τα μηχανικά μέρη και τους επιβάτες.Για λόγους ασφαλείας των επιβατών, ένα αμάξωμα σύγχρονου αυτοκινήτου διαθέτει ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης. Αυτό σημαίνει πως το αμάξωμα είναι ενισχυμένο σε κάποια σημεία (κυρίως γύρω από την καμπίνα των επιβατών) και σε κάποια άλλα είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε σε περίπτωση σύγκρουσης να παραμορφωθεί και να απορροφήσει μεγάλο μέρος της ενέργειας της πρόσκρουσης προστατεύοντας έτσι τους επιβάτες.

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗΑνάρτηση

Η ανάρτηση ενός οχήματος έχει ως στόχο την μόνιμη επαφή όλων των τροχών με το έδαφος και την απόσβεση των ταλαντώσεων, για να εξασφαλίζεται η οδηγησιμότητα, καθώς και η άνεση των επιβατών.

 

 

ΑΝΑΦΛΕΞΗΑνάφλεξη

Η ανάφλεξη είναι απαραίτητη για την λειτουργία των κινητήρων εσωτερικής καύσης και γίνεται είτε μέσω σπινθήρα από το μπουζί (σπινθηριστής) στα βενζινοκίνητα, υγραεριοκίνητα οχήματα, είτε με συμπίεση του καύσιμου μείγματος στα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

 

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣΆξονας Μετάδοσης της Κίνησης

Άξονας ο οποίος μεταδίδει περιστροφική κίνηση στους τροχούς ή τα διαφορικά του οχήματος.

 

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΚΤΑΝΙΟΥ / ΚΕΤΑΝΙΟΥΑριθμός Οκτανίου/ Κετανίου

Είναι ο αριθμός (από το 0 έως το 100) που ορίζει την ποιότητα του καυσίμου και πιο συγκεκριμένα τις αντικρουστικές του ιδιότητες. Ο αριθμός οκτανίου αφορά την βενζίνη και ο αριθμός κετανίου το πετρέλαιο.

 

 

ΒΑΛΒΙΔΕΣ (Εισαγωγής / Εξαγωγής)Βαλβίδες

Οι βαλβίδες ρυθμίζουν την εισαγωγή αέρα ή καύσιμου μείγματος στον θάλαμο καύσης (βαλβίδες εισαγωγής) και την εξαγωγή των καυσαερίων από αυτόν (βαλβίδες εξαγωγής). Ενεργοποιούνται από τον/τους εκκεντροφόρους άξονες και επαναφέρονται με χρήση ελατηρίου. Βρίσκονται στην κεφαλή του κινητήρα.

 

ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡΒεντιλατέρ

Αξονικός ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας ο οποίος δημιουργεί εξαναγκασμένη ροή αέρα στο ψυγείο του κινητήρα και του air-condition ή στην καμπίνα τον επιβατών. Στην πρώτη περίπτωση ενεργοποιείται αυτόματα ενώ στην δεύτερη τον χειριζόμαστε εμείς από τον διακόπτη στο ταμπλό. (Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν αξονικούς ανεμιστήρες για το ψυγείο και έναν φυγοκεντρικό μονό ή διπλό για την καμπίνα.)

 

ΔΙΩΣΤΗΡΑΣΔΙΩΣΤΗΡΑΣ

Ή κοινώς μπιέλα, ονομάζεται το μεταλλικό στέλεχος το οποίο ενώνει το έμβολο με τον στροφαλοφόρο άξονα και μετατρέπει την παλινδρομική κίνηση του εμβόλου σε περιστροφική στον στρόφαλο.

 

 

ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΚΚΕΝΤΟΦΟΡΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Άξονας ο οποίος φέρει έκκεντρα (όπως μαρτυρά και η ονομασία του) με σκοπό να ωθήσει (σπρώξει) τις βαλβίδες του κινητήρα, ώστε να επιτραπεί η εισαγωγή καύσιμου μείγματος ή η εξαγωγή των καυσαερίων από τον θάλαμο καύσης την κατάλληλη στιγμή.

 

 

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Τα ελαστικά των τροχών φέρνουν σε επαφή το όχημα με τον δρόμο (ή το έδαφος στο οποίο κινούμαστε). Έχουν εξελιχθεί τρομερά τα τελευταία 170 χρόνια ώστε να μας κρατάνε ασφαλείς όταν κινούμαστε με το τροχοφόρο μας σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

 

ΕΜΒΟΛΟΦΟΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣΕΜΒΟΛΟΦΟΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Οι εμβολοφόροι κινητήρες είναι οι πιο διαδεδομένες μηχανές εσωτερικής καύσης. Η λειτουργία των εμβολοφόρων κινητήρων βασίζεται στη μετατροπή της χημικής ενέργειας του καυσίμου σε θερμική, της θερμικής ενέργειας σε παλινδρομική (κινητική) ενός εμβόλου και της παλινδρομικής του εμβόλου σε περιστροφική με την χρήση ενός στροφαλοφόρου άξονα.

 

ΙΣΧΥΣ ΙΣΧΥΣ

Ισχύς είναι ο ρυθμός με τον οποίο ένας κινητήρας αποδίδει έργο και μετράται σε kilowatt (kw) ή σε ίππους (εξ’ ου και ιπποδύναμη του κινητήρα).

 

 

ΡΟΠΗ ΡΟΠΗ

Η ροπή εκφράζει την ικανότητα ενός κινητήρα να παράγει έργο και μετριέται σε Nm (νιουτόμετρα) ή Kgm (χιλιογραμμόμετρα ή κιλά ροπής)

 

 

ΤΑΚΑΚΙΑ ΤΑΚΑΚΙΑ

Το πιο διαδεδομένο σύστημα φρένων στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Αποτελείται από ένα δίσκο σε κάθε τροχό, ο οποίος περιστρέφεται μαζί με την ρόδα και τον φρενάρουν τα πλακίδια τριβής (τακάκια, brake pad). Τα τακάκια έρχονται σε επαφή με τον δίσκο όταν ασκούμε πίεση στο πεντάλ των φρένων, πιεζόμενα από τα υδραυλικά έμβολα της «δαγκάνας».

 

ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΤΑΜΠΟΥΡΑ

Ταμπούρο αποκαλείται το υδραυλικό ή μηχανικό σύστημα φρεναρίσματος των τροχών το οποίο χρησιμοποιεί σιαγόνες που διαστέλλονται στο εσωτερικό ενός τυμπάνου. Η λέξη ταμπούρο παράγεται από την αραβική tambur: τύμπανο. Στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν συναντούμε ταμπούρα, παρά μόνο στον πίσω άξονα στα πιο οικονομικά μοντέλα αυτοκινήτων.