Πώς το 2014 μας έφερε πιο κοντά στις ταινίες φαντασίας

Ιωάννης Ξηροκώστας

Η εξέλιξη και η παρουσίαση νέων τεχνολογιών, αλλά και η χρήση τους στην καθημερινότητα μας, είναι πλέον δεδομένη και καταιγιστική. Αρκεί πια να συγκρίνουμε τα τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων 2-3 ετών, και γίνεται άμεσα αντιληπτό πως είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς ό,τι νέο συμβαίνει στον τεχνολογικό κόσμο. Πάντα όμως υπάρχουν πράγματα που ξεχωρίζουν και μας απασχολούν για τα επόμενα χρόνια. Έτσι λοιπόν, ξεχώρισα τις τεχνολογίες που είτε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά, είτε εξελίχθηκαν εντυπωσιακά την χρόνια που μόλις τελείωσε.

Το αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Google.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Google επιδιώκει να επεκταθεί και να οδηγήσει τις εξελίξεις και στον χώρο της αυτοκίνησης, και το 2014 τα κατάφερε. Έπειτα από χρόνια έρευνας και δοκιμών, στις 22 Δεκέμβριου ολοκληρώθηκε το πρώτο εξ ολοκλήρου αυτοοδήγουμενο όχημα της εταιρείας.

Το φουτουριστικό διθέσιο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό radar, laser, αισθητήρων και καμερών που τροφοδοτούν με δεδομένα τον εγκέφαλο του αυτοκίνητου και ο μοναδικός αλγόριθμος, που οι μηχανικοί και προγραμματιστές της Google συνεχίζουν να εξελίσσουν, κατευθύνει το όχημα με ταχύτητα που προς το παρόν περιορίζεται στα 40 χλμ/ώρα και έχει αυτονομία 160 χλμ. Το μόνο χειριστήριο στο εσωτερικό του αυτοκίνητου είναι δύο κουμπιά για την εκκίνηση και τον τερματισμό της λειτουργίας του! Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι καινοτομίες συνεχίζονται και στο εξωτερικό του αυτοκίνητου, με την ομάδα εξέλιξης της Google να χρησιμοποιεί ένα αφρώδες υλικό υψηλής τεχνολογίας στο αμάξωμα, στοχεύοντας στη μέγιστη ασφάλεια για τους πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ομάδα ανάπτυξης του Google Self Driving Car λέει πως ο επόμενος στόχος είναι να καταφέρει να προσομοιώσει καλύτερα την ανθρώπινη οδηγική συμπεριφορά κάνοντας το όχημά ελαφρώς πιο «επιθετικό», ώστε να μην ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα οχήματα γύρω του, και πως θα επιστρέψει σύντομα στους δρόμους.


Επικοινωνία
V2V ( Vehicle to Vehicle)

Μέσα στο 2014, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και τη χρήση των V2V δικτύων στα επιβατικά αυτοκίνητα υπήρξαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, στην προσπάθεια για ασφαλέστερους δρόμους. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η χρήση των δυνατοτήτων της επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους θα αφορά το 70% των οχημάτων που θα κινούνται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία έως το 2018.

Τι είναι όμως η V2V επικοινωνία;
Χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο τύπου ad hoc, όλα τα οχήματα που διαθέτουν τις απαραίτητες τεχνολογίες μπορούν ουσιαστικά να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν πληροφορίες αναφορικά με την ταχύτητα και την ακριβή θέση τους έως και 10 φορές το δευτερόλεπτο. Με αυτό τον τρόπο ενημερώνουν και προειδοποιούν τους οδηγούς, προλαμβάνοντας πιθανές συγκρούσεις και ατυχήματα.

Τεχνολογία πρόληψης ατυχημάτων

Τα τελευταία χρόνια όλοι μας λίγο πολύ έχουμε δει και ακούσει για τα συστήματα πρόληψης ατυχημάτων και ενημέρωσης των οδηγών για πιθανά εμπόδια και κινδύνους σύγκρουσης στο δρόμο. Το 2014 έφερε την ωρίμανση όλων αυτών των τεχνολογιών και την καθιέρωση τους ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης, στην πλειονότητα των νέων μοντέλων που παρουσιάζονται από τους κατασκευαστές, πλέον και σε μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητων και όχι μόνο στα μεγάλα και πολυτελή οχήματα.

Η βασική αρχή και λειτουργία στα εν λόγω συστήματα είναι το ότι χρησιμοποιούν αισθητήρες σε συνδυασμό με κάμερες, και με επεξεργασία από εξειδικευμένο λογισμικό έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν εμπόδια όπως αλλά οχήματα ή πεζούς, να παρακολουθούν την απόστασή τους από το αυτοκίνητο και να εντοπίζουν απότομη μεταβολή στην ταχύτητα του άλλου οχήματος και μείωση της μεταξύ τους απόστασης. Αρχικά ειδοποιούν με οπτικά και ηχητικά σήματα τον οδηγό, και αν χρειαστεί επεμβαίνει το σύστημα και ακινητοποιεί το όχημα ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Τα λεγόμενα Driver-Assist ή Pre-Collision Αssist συστήματα, παρέχουν πλέον μία ολοένα αυξανόμενη λίστα προειδοποιήσεων αλλά και ανέσεων στους οδηγούς. Μας ενημερώνουν για οχήματα στην νεκρή γωνία του αυτοκινήτου, για απόκλιση από την λωρίδα κυκλοφορίας, παρακολουθούν με αισθητήρες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου πιθανή κούραση του οδηγού και τον παροτρύνουν να ξεκουραστεί, ενώ μία από τις πιο πρακτικές εφαρμογές – που σίγουρα λατρεύουν οι κυρίες – είναι η υποβοήθηση παρκαρίσματος!

Smart Cars

Το 2014 ήταν επίσης η χρονιά κατά την οποία όλες ανεξαιρέτως οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να κάνουν τα αυτοκίνητα μας πιο «έξυπνα».

Είδαμε λοιπόν τα συστήματα πολυμέσων των αυτοκίνητων να μεταλλάσσονται σε συνέχεια της οθόνης του smartphone του οδηγού. Όπως γίνεται συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι κατασκευαστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που επιλέγουν να ενσωματώσουν στα μοντέλα τους, και την μάχη μεταξύ Android και IOS να μεταφέρεται στους δρόμους.

Carplay

Η μεταφορά λοιπόν των λειτουργιών του τηλεφώνου μας στην οθόνη του αυτοκίνητου θα γίνεται αυτόματα, δίνοντας στον χρήστη μια ευρεία γκάμα εφαρμογών όπως: επιλογή μουσικής από την προσωπική του συλλογή, αναζήτηση οδηγιών σε χάρτη ή αναζήτηση καταστημάτων, αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, αποστολή και λήψη μηνυμάτων και e-mail, δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων και πολλών άλλων εφαρμογών, μόνο με την χρήση της φωνής του. Εφαρμογές όπως το Youtube, το Facebook και οτιδήποτε άλλο περιέχει φωτογραφικό υλικό ή video έχει απαγορευτεί για προφανείς λόγους ασφαλείας.

Bio Bus

Το Νοέμβριο του 2014, στη Μεγάλη Βρετανία, το παρακάτω λεωφορείο διένυσε μία απόσταση 32 χλμ. από το αεροδρόμιο του Bristol έως το Bath, χρησιμοποιώντας βιομεθάνιο. Τι είναι το βιομεθάνιο; Είναι μία νέα μορφή καυσίμου, που προέρχεται από την επεξεργασία χαλασμένων τροφίμων ακατάλληλων για κατανάλωση και από ανθρώπινα λύματα!

Η εταιρεία GenEco που έχει υλοποιήσει το project, υποστηρίζει πως τα απόβλητα 5 ανθρώπων για ένα χρόνο παράγουν αρκετό καύσιμο για να διανύσει το λεωφορείο μία απόσταση 305 χλμ. με τις 40 θέσεις του γεμάτες.

234A996A00000578-0-image-66_1416416452924

Αυτή τη στιγμή η μονάδα παραγωγής βιομεθανίου που βρίσκεται στο Avonmouth του Bristol είναι σε θέση να παράγει 17 εκατομμύρια τόνους βιομεθάνιο το χρόνο από 75 χιλιάδες κυβικά μέτρα αποβλήτων και 35 χιλιάδες τόνους φαγητού. Απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι κάθε τοπική κοινωνία να μπορεί να παράγει με αυτό τον τρόπο τα καύσιμα που απαιτούνται για τις μετακινήσεις των μελών της (!), ενώ ήδη αναπτύσσουν μπαταρίες βιομεθανίου που μπορούν να παρέχουν ενέργεια στα κινητά μας τηλέφωνα.