Αλυσοδένοντας δυο ρόδες!

Δήμητρα Παπαϊωάννου

Μαζέψαμε τα πράγματα για το σκι, φορτώσαμε το αυτοκίνητο, βεβαιωθήκαμε ότι είναι οι καινούριες μας αλυσίδες μέσα, περάσαμε να πάρουμε τους κουμπάρους και έναν φίλο ακόμα και ξεκινήσαμε για το Μπάνσκο. Ωραιότατα!

ALISIDES3

Φτάνουμε. Πολύ κρύο, χιονίζει και έχει άπειρο κόσμο στην είσοδο των λιφτ που σε οδηγούν στις πίστες. Κανένα πρόβλημα, το αμαξάκι μας είναι σούπερ, με αυτόματη τετρακίνηση, και στα δύσκολα έχουμε και τις αλυσίδες, οπότε ανεβαίνουμε στο επόμενο πάρκινγκ, που είναι λίγο πιο πάνω και δεν έχει τόσο κόσμο. Το πιο πάνω φυσικά σημαίνει ανηφόρα, αρκετή ανηφόρα, με χιονισμένο δρόμο, αρκετά χιονισμένο δρόμο… Και κάπου στη μέση δυσκολεύουν τα πράγματα και σταματάμε στην άκρη για να βάλουμε αλυσίδες. Τρεις άντρες και δύο γυναίκες στο αυτοκίνητο, οπότε γεμάτοι περηφάνια θα τις βάλουν αυτοί. Βγαίνει ο καλός μου πρώτος, ως κάτοχος του αυτοκινήτου, να τις βάλειALISIDES5 γρήγορα και να φύγουμε. Ολοφάνερα κάτι τον προβληματίζει, οπότε βγαίνει και ο κουμπάρος έξω να βοηθήσει την κατάσταση. Εγώ απορώ… Τι συμβαίνει; Δεν είναι πρωτάρης… Ξέρει να το κάνει! Σε λίγο είναι και οι τρείς άντρες έξω, παγωμένοι, χιονισμένοι, απορημένοι με μια αλυσίδα στα χέρια την οποία βάζουν και βγάζουν από το λάστιχο. Ειλικρινά, ήταν μια απίστευτη στιγμή! Τρεις άντρες (πάνσοφοι, έμπειροι, έτοιμοι για όλα…) να κοιτάνε απορημένοι μια αλυσίδα και να μη βγάζουν άκρη! Εγώ φυσικά με τη κουμπαρούλα μέσα στο αυτοκίνητο να γελάμε μέχρι δακρύων και όποτε κάνουμε κίνηση προς τα έξω η απάντηση ήταν «Ναι σιγά! Δε μπορούμε εμείς και θα βγείτε εσείς έξω τώρα! Μπείτε μέσα.. σε λίγο είμαστε έτοιμοι!», δώσ’ του γέλια ξανά. Όντως σε λίγο ήμασταν έτοιμοι να κατέβουμε, γιατί οι αλυσίδες δεν μπήκαν, τα αγόρια ξενέρωσαν και κατεβήκαμε πάλι στο προηγούμενο παρκινγκ! Φαντάζεστε την απογοήτευση και την απορία στα πρόσωπά τους, είμαι σίγουρη! Η μέρα συνεχίστηκε, κάναμε το σκι μας και γυρίσαμε πίσω με την απορία άλυτη και το σκηνικό αθάνατο και αξέχαστο, ακόμα γελάμε!

Τι συνέβη όμως πραγματικά; Δεν ήξεραν; Το έπαιζαν ότι ήξεραν; Ήταν μόνο μαγκιά; Η απάντηση σε όλα είναι όχι. Ήξεραν, το είχαν ξανακάνει, με μια μικρή διαφορά όμως, σε άλλες αλυσίδες. Μπορεί να φαίνονται όλες ίδιες, αλλά δεν είναι! Μια διαφοροποίηση στο άνοιγμα, το κούμπωμα ή στη διαδικασία τοποθέτησης τους είναι αρκετή για να φέρει κάποιον σίγουρο για τις γνώσεις του σε παρόμοια θέση.

Η ιδέα για το συγκεκριμένο άρθρο ήταν λοιπόν να παίξει το ρόλο μιας απλής ενημέρωσης για το πώς περνάμε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο μας. Αυτό όμως δε με καλύπτει, για το λόγο ότι υπάρχουν πολλών διαφορετικών ειδών αντιολισθητικές αλυσίδες στο εμπόριο, τόσες που θα ήταν μάλλον άσκοπο να εξηγήσω πώς λειτουργούν οι δικές μας! Μπορεί να σας έφερνα τελικά στην ίδια απορημένη θέση, και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Αντιθέτως μπορώ να σου πω κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν, ανεξάρτητα με τον τύπο τις αλυσίδας που θα επιλέξεις.

ALISIDES2

Για αρχή, δεν είναι όλα τα ελαστικά ίδια. Διαφορετικά ελαστικά, διαφορετικές αλυσίδες. Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις το μέγεθος των ελαστικών. Όχι, δε χρειάζεται να τα μετρήσεις. Πάνω στο ελαστικό είναι γραμμένο ένα νούμερο πχ 195/65R15. Όχι, δεν είναι μαθηματική εξίσωση, αλλά το μέγεθος του ελαστικού (πλάτος/προφίλRδιάμετρος ζάντας). Με αυτό θα διαλέξεις το σωστό μέγεθος αλυσίδας, θα πρέπει να το γράφει πάνω στο κουτί ή να πεις αυτόν τον αριθμό στον πωλητή του καταστήματος. Μετά πρέπει να διαλέξεις είδος. Υπάρχουν από κλασσικές αλυσίδες μέχρι υφασμάτινες κουκούλες ελαστικών και διάφορες άλλες κουμπωτές λύσεις. Διαλέγεις ανάλογα με την ευκολία που θέλεις και – φυσικά – τα χρήματα που διαθέτεις! Το επόμενο απαραίτητο είναι να μάθεις πως περνιούνται οι συγκεκριμένες αλυσίδες, πριν αυτές σου χρειαστούν. Η καλύτερη λύση είναι να πας σε κάποιο βουλκανιζατέρ (εκεί που επιδιορθώνουν και πωλούν ελαστικά) και να τους ζητήσεις να σου εξηγήσουν ακριβώς τη διαδικασία. Όλα είναι εύκολα και απλά όταν ξέρεις το πώς! Μετά καν’ το και μια φορά στο σπίτι για σιγουριά. Όταν θα χρειαστούν δε θα έχεις την πολυτέλεια να μην το θυμάσαι!

Σε χειμωνιάτικη περίοδο, που μπορεί να χρειαστούν αλυσίδες, καλό θα ήταν να υπάρχουν κάπου στο αυτοκίνητο αδιάβροχα γάντια και μπουφάν (για να χρειαστούν αλυσίδες προφανώς δεν είναι μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα) ένας φακός, μια ειδική πλαστική ξύστρα για την αφαίρεση του χιονιού από τα ελαστικά πριν περαστούν οι αλυσίδες και ένα μικρό χαλάκι γιατί σίγουρα θα χρειαστεί να γονατίσεις για το κούμπωμα. Για αυτό το τελευταίο, μπορεί ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί και ένα από τα πατάκια του αυτοκινήτου!

Έφτασε λοιπόν η μεγάλη στιγμή, το αμάξι δεν προχωράει άλλο και είναι απαραίτητο να περαστούν οι αλυσίδες. Πάρκαρε κάπου στην άκρη με ασφάλεια, αν είναι εφικτό και δεν έχεις κολλήσει στο χιόνι, γιατί πάντα υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Σε μια τέτοια περίπτωση βάζεις αρκετά πιο πίσω το πορτοκαλί τρίγωνο, ταχύτητα στο αυτοκίνητο για να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να γλιστρήσει, ανάβεις τα αλάρμ και σβήνεις τη μηχανή. Ξέρεις από πού προέρχεται η κίνηση στο αυτοκίνητό σου; Μπροστινοί τροχοί, πίσω τροχοί ή μήπως είναι με μόνιμη τετρακίνηση; Οι αλυσίδες μπαίνουν πάντα στους κινητήριους τροχούς του αυτοκινήτου, οπότε είναι βασική γνώση!

Βάλε μπουφάν, γάντια, χαλάκια κτλ., βγες στο κρύο και πέρασε τις αλυσίδες. Να θυμάσαι όμως ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες μπορούν να φορεθούν μόνο όταν γλιστρά ο δρόμος από χιόνια ή πάγο, γιατί σε καθαρό δρόμο προκαλούν φθορές και στα ελαστικά αλλά και στο οδόστρωμα, κάτι που δεν το θέλουμε!

Οι αλυσίδες περάστηκαν και είσαι έτοιμη! Είναι όμως ok; Πρέπει να δείχνουν (και να είναι) τεντωμένες για να μη «φύγουν». Το καλύτερο είναι μετά από κάποια μέτρα να σταματήσεις για λίγο και να τις ελέγξεις, γιατί με την κίνηση ίσως μετακινηθούν αν δεν περάστηκαν σφιχτά. Τώρα ναι, είσαι έτοιμη! Πάτα γκάζι και φύγε, αλλά όχι απότομα, ποτέ πάνω από 20-30 χλμ/ώρα και πάντα με απαλές κινήσεις. Μπορεί να έχεις, στους κινητήριους τροχούς όπως είπαμε, αλυσίδες, αλλά έχεις άλλες δύο ρόδες χωρίς, δεν έγινες και ερπυστριοφόρο!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όταν φοράμε αλυσίδες πάμε με το πάσο μας!

ALISIDES1


Διαβάστε εδώ ένα άρθρο για το πώς αλλάζουμε ένα σκασμένο λάστιχο.