4 APPS που θα σε κάνουν θεά για το φετινό σου μπικίνι

Μαριάννα Λαζαρίδου

Ναι, το έγραψες πολύ καθαρά στα New Year Resolutions που ανανεώνεις κάθεbikini6 χρόνο ανελλιπώς, σαν μια άλλη Bridget Jones, με την ελπίδα να εμφανιστεί κάποτε ο δικός σου Mr Darcy.

‘Ξεκίνα γυμναστήριο᾽ πάνω πάνω, στις προσωπικές σου σημειώσεις, με ροζ έντονα και υπογραμμισμένα γράμματα. Ήρθε όμως ήδη Φεβρουάριος και δυσκολεύεσαι να περάσεις την πόρτα του. Βρίσκεις χίλιες δικαιολογίες, όπως το ‘πόσο δύσκολα είναι τα οικονομικά μου για να σπαταλήσω ακόμη 30 ευρώ το μήνα για γυμναστική’ αλλά και γελάς μέχρι δακρύων στα σχόλια και στα μπανεράκια που αναφέρονται σε γλυκιές απολαύσεις και πλούσιες σε θερμίδες λιχουδιές στο facebook.

Η αλήθεια είναι μια, ο χρόνος σου τελειώνει. Ο Ιούνης και τα πρώτα μπάνια είναι πολύ κοντά και πρέπει κάτι να κάνεις επειγόντως για να χάσεις επιτέλους αυτό το ‘extra’ εκατοστό ή δύο που απέκτησες…μετά τη γαλοπούλα της μαμάς.

bikini7Τι γίνεται όμως αν δεν είσαι τελικά, ο τύπος του γυμναστηρίου; Αν το έχεις δοκιμάσει χρόνια τώρα και έχεις αρχίσει να βαριέσαι λίγο ή μετά από τις πρώτες δύο μέρες που φορτσάτα ξεκίνησες να πηγαίνεις με τα φοσφοριζέ καινούργια NIKES και την πολλή σπορτίφ εμφάνιση, τα παρατάς και…το γυμναστήριο γίνεται απλά ο πιο σύντομος δρόμος προς το βίντεοκλαμπ; Μην ταλαιπωρείς άλλο τον εαυτό σου, παραδέξου ότι στον καιρό του streaming, το βίντεοκλαμπ είναι μάλλον περιττό αλλά δώσε ένα τέλος και στην κατάθλιψη του μπικίνι.

Πώς; Με την τεχνολογία που άλλη μια φορά είναι σίγουρο πως θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Τελευταία κυκλοφορούν πολλά APPS που μπορούν να σε βοηθήσουν τόσο στο να ελέγξεις τη διατροφή σου με ανατριχιαστική λεπτομέρεια, όσο και να κάνεις γυμναστική μόνη στον δικό σου, προσωπικό χώρο, όπως ακριβώς σου αρέσει.

Ψάξαμε λοιπόν, και σου παρουσιάζουμε παρακάτω, κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα APPS που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα…

  • NIKE+ Running

Το APP της ΝΙΚΕ έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στον σωστό προγραμματισμό τουbikini4 τρεξίματός σου. Ναι, το τρέξιμο είναι στη μόδα, και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να συνδυάσεις cardio με την αγαπημένη σου μουσική και το αγαπημένο σου μέρος ή τοπίο. Τρέξε στην αγαπημένη σου παραλία λοιπόν, παρέα με το NIKE+ στο κινητό. Αυτό θα παρακολουθεί την πορεία σου, θα σου δίνει οδηγίες για την ταχύτητά σου και θα διαμορφώνει προγράμματα άσκησης με βάση τις δικές σου προσωπικές ανάγκες και στόχους. Παράλληλα, μπορείς να διοργανώσεις διαγωνισμούς μεταξύ φίλων που θα σου δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να τρέξεις περισσότερο και γρηγορότερα!

  • MY FITNESS PAL

Υπάρχουν πολλά APPS που περιλαμβάνουν θερμιδομετρητές και συγκεκριμένεςbikini3 δίαιτες. Ένα από τα αγαπημένα μας, για την απλότητά του και την ευχρηστία του, είναι το MYFITNESSPAL. Με το APP αυτό μπορείς να κρατάς ένα ημερολόγιο της καθημερινής σου διατροφής, βάζοντας στόχους βάρους που θέλεις να διατηρήσεις ή να χάσεις μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια. Σε ενημερώνει για τις θερμίδες αλλά και για όλες τις άλλες θρεπτικές λεπτομέρειες των φαγητών που τρως, σε προειδοποιεί ώστε να ξέρεις πότε πρέπει να περιορίσεις τη διατροφή σου αλλά επίσης και πότε πρέπει να φας περισσότερο! Γιατί μην ξεχνάμε, ότι σωστή διατροφή δεν είναι το να μην τρώμε τίποτα. Ο οργανισμός έχει ανάγκη από θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες ώστε να λειτουργεί σωστά και να είναι πάντα υγιής.

  • CYCLEMETER

Αν πάλι συμμετείχες και συ πριν από λίγο καιρό στο boom του ποδηλάτου, θαbikini1 αγόρασες ένα ασημένιο, γυαλιστερό και σούπερ εξοπλισμένο δίτροχο μέσο, και θα περιμένεις την άνοιξη για να ξεκινήσεις τις βόλτες σου. Το CYCLEMETER μπορεί να σε βάλει σε ένα αυστηρό πρόγραμμα. Έτσι, το ποδήλατο δεν θα είναι μόνο για βόλτα αλλά θα σε βοηθήσει να χάσεις αποτελεσματικά κάποια κιλά ή να τονίσεις τους μυς σου.

  • 7 MINUTES WORKOUT (Johnson & Johnson)

Αν είσαι πάλι από τις business-women που έχουν συχνά τη δικαιολογία ότι δενbikini2 υπάρχει χρόνος για άθληση, το 7 minutes workout μπορεί να σου λύσει τα χέρια. Περιλαμβάνει μικρά προγραμματάκια γυμναστικής, που μπορεί να κάνει κάποιος στο σπίτι ή ακόμη και στο γραφείο, αρκεί να υπάρχει μια καρέκλα (για βοήθημα στις ασκήσεις). Οι ασκήσεις ρυθμίζονται με βάση τις ανάγκες του χρήστη και σε αυτό το APP υπάρχουν διαβαθμίσεις δυσκολίας.

Με τα παραπάνω, αλλά και πολλά άλλα παρόμοια APPS που παρέχονται είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, μπορεί η καθεμιά μας να βρει αυτό που πραγματικά της ταιριάζει στο πρόγραμμα αλλά και στο lifestyle της εύκολα και πολύ διασκεδαστικά. Τα APPS είναι το πιο σύγχρονο μέσο για να βάλετε τους στόχους σας και να τους πετύχετε!