Με έσκασες για να αλλάξεις!

Δήμητρα Παπαϊωάννου

Οδηγείς και ξαφνικά νιώθεις κάτι περίεργο στο τιμόνι σου, κάτι δυνατό που σε τραβάει. Συγχαρητήρια λοιπόν και με γεια το λάστιχο! Πρέπει να σταματήσεις στην άκρη σε ένα ασφαλές σημείο και να διαλέξεις ανάμεσα από δύο επιλογές: να αλλάξεις το λάστιχο, αν έχεις ρεζέρβα, ή να καλέσεις την οδική βοήθεια.

Ταξιδεύοντας λοιπόν μια ωραία Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη για τη Βέροια, περνάω τα διόδια των Μαλγάρων και τσουπ, να σου το σκασμένο λαστιχάκι. Πιάνω τέρμα δεξιά και σταματάω σε μια από τις εσοχές για πάρκινγκ που ευτυχώς ήταν πολύ κοντά. Θεωρώντας λοιπόν ότι μπορώ να το αλλάξω μόνη μου, κάτι που δεν είχα ξανακάνει, άνοιξα το πορτ μπαγκάζ και άρχισα να ψαχουλεύω. Βρήκα τη ρεζέρβα μου, το γρύλο, το κλειδί μπουλονιών και έτοιμη για την αλλαγή! Είχα συμμετάσχει σε μία συζήτηση όπου ένας φίλος έβαλε το γρύλο σε λάθος σημείο και έκανε τρύπα από κάτω στο αμάξι, δε θα την πατήσω κι εγώ – λέω από μέσα μου -, οπότε βρίσκω ένα σημείο πιο σκληρό και βάζω το γρύλο μου: ήταν μια βάση μπροστά από τα πίσω λάστιχα που συνήθως είναι τοποθετημένη για αυτό το σκοπό, έχει και μια πίσω από τα μπροστινά λάστιχα. Χριτς-χριτς το ανεβάζω τόσο ώστε να μη πατάει η ρόδα μου κάτω και λίγο ακόμα, περίπου στα 15-20 εκατοστά,  για να μπορώ να τη βγάλω. Ωραία! Δεν ήταν και τόσο δύσκολο.

Βγάζω το κάλυμμα της ζάντας, βάζω το κλειδί στο ένα μπουλόνι της ρόδας. Μ! Μάλιστα,lastiho1 λάθος πρώτο. Πες μου ακριβώς πώς θα βάλεις δύναμη στο κλειδί αν η ρόδα είναι στον αέρα και δεν έχει αντίσταση;;; Κατεβάζω τη ρόδα μου με το γρύλο και ξαναπάω στο κλειδί. Να μην τα πολυλογώ, κατέληξα να είμαι ολόκληρη πάνω στο κλειδί με τα πόδια, για να μπορέσω να ξεσφίξω και να δώσω την πρώτη στροφή στο μπουλόνι, κάτι που κατάφερα τελικά, πήρα το κολάι και ξεβίδωσα και τα υπόλοιπα προσέχοντας όμως να μη τα βγάλω από τη θέση τους, γιατί σηκώνοντας το αμάξι μπορεί να κουνηθεί η ρόδα και να βγει. Σήκωσα και πάλι το αμαξάκι μου, τώρα αφαίρεσα τα μπουλόνια, έβγαλα τη ρόδα με το σκασμένο λάστιχο και έβαλα την ρεζέρβα μου, προσέχοντας να μπει μέχρι τέρμα για να σφίξει μετά καλά. Έβαλα τα μπουλόνια στη καινούρια ρόδα και τα έκανα μερικές στροφές. Το κατέβασα και πάλι (πλάκα είχε..) και βίδωσα σφιχτά αλλά όχι υπερβολικά, τα μπουλόνια μου.

Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι καλύτερα να τα σφίγγεις σταυρωτά (τα απέναντι δηλαδή κάθε φορά μαζί). Ναι, για να τα σφίξω πάλι χοροπηδούσα πάνω τους αλλά τώρα που το έμαθα το κόλπο γιατί όχι; ΧΑ! Τέλος. Τελικά δεν ήταν και δύσκολο! Σιγά το πράγμα. Το σκασμένο λάστιχο είναι στο πορτ μπαγκαζ,  τα εργαλεία μου στη θέση τους, η ρεζέρβα μου σωστά βαλμένη και είμαι έτοιμη να φύγω και πάλι για τον προορισμό μου ή μήπως όχι; Ε μάλλον όχι, Δημητρούλα, γιατί δεν είχες ελέγξει ποτέ τη ρεζέρβα σου και δεν έχει αέρα! Τώρα λοιπόν που έμαθες πώς αλλάζει το λάστιχο και ότι πρέπει να ελέγχεις πού και πού τη ρεζέρβα σου για αέρα, πάρε την οδική βοήθεια για να φύγεις κάποια στιγμή!

lastiho3Ένα περίεργο της υπόθεσης; Ήμουν μια γυναίκα μόνη, στην άκρη του δρόμου, με σκασμένο λάστιχο, που χοροπηδούσα πάνω στο κλειδί και κανένας δε σταμάτησε για βοήθεια (όχι ότι το χρειαζόμουν αλλά να, για ενδιαφέρον ρε παιδί!) παρά μόνο όταν είχα τελειώσει και περίμενα την οδική βοήθεια! Και αυτός είμαι σίγουρη ότι σκέφτηκε φεύγοντας… «Γυναίκες, ούτε ένα λάστιχο δε ξέρουν να αλλάζουν, αμέσως την οδική βοήθεια!» Όχι, κύριος, δεν είναι έτσι, το προσπαθήσαμε, το κάναμε, το μάθαμε και μας διέφυγε μια λεπτομερειούλα, τώρα θα την ξέρουμε και αυτή!

Ορίστε και ένα καλό link με αναλυτικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους, για να μη σας ξεφύγει και εσάς καμία «ανούσια» λεπτομέρεια…

http://www.eko.com.cy/Text.aspx?menuitemid=441&lan=1

Και να θυμάστε, δε φτάνει μόνο να το οδηγούμε καλά, πρέπει να ξέρουμε και κάποια βασικά έκτακτα!


Διαβάστε εδώ ένα άρθρο σχετικό με αντιολισθητικές αλυσίδες.