Ένα πουλοβεράκι για το smartaki μου

Βασιλεία Μπουρλόγλου

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα site μόδας με ένα site για σοφερίνες? Και τα δύο αφορούν γυναίκες με προσωπικότητα, φαντασία και, φυσικά, γυναίκες που έχουν την ικανότητα να δημιουργούν και να ξεχωρίζουν!

Μιας και η τάση της μόδας είναι τα πλεκτά, γυναίκες με όρεξη και μεράκι συνδύασαν δύοpleximo2 αγάπες: το αγαπημένο τους αυτοκίνητο και το αγαπημένο τους χόμπυ, το πλέξιμο. Πάντως, κυκλοφορώντας με ένα τέτοιο αυτοκίνητο, σίγουρα δεν θα περάσει καμία απαρατήρητη…. Βέβαια, το να πλέξει κανείς ένα κάλυμμα αυτοκινήτου, είναι μια διαδικασία που γίνεται σταδιακά. Αρχικά μετράμε τις διαστάσεις από κάθε κομμάτι που θέλουμε να πλέξουμε, π.χ. καπό ή πόρτα, υπολογίζοντας να αφήσουμε χώρο για το χερούλι της πόρτας ή στο μπροστινό κομμάτι για τα φώτα. Αυτό γίνεται με την τεχνική των μειώσεων πόντων, του κλεισίματος πόντων και των αυξήσεων πόντων. Σε κάθε περίπτωση, πλέκουμε μικρά και μεγάλα τμήματα και στο τέλος τα ενώνουμε με συρραφή. Φυσικά, μπορούμε να πλέξουμε κάτι για κάποιο μεμονωμένο αντικείμενο. Χωρίς να χρειάζονται πολλές γνώσεις, μετράμε την περίμετρο του τιμονιού και το πάχος του και πλέκουμε με κυκλικές βελόνες τόσες σειρές, όσες για να καλυφθεί το τιμόνι. Μετά το ράβουμε αφήνοντας τα απαρατήρητα κενά. Επίσης, μπορούμε να πλέξουμε ένα ευθύ τμήμα για την προστασία του παρμπρίζ, προσέχοντας να μην καλυφθεί η έξοδος του κλιματιστικού. Ακόμα, μπορεί να πλεχτεί ένα κάλυμμα καρέκλας το οποίο να είναι από τη μια μεριά από μαλλί και από την άλλη από βαμβάκι, ώστε να αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Για μεγαλύτερη άνεση προτείνω να επενδυθεί με βάτα φοδραρισμένη. Φυσικά οι προτάσεις είναι πολλές και τα σχέδια αμέτρητα. Διάλεξε λοιπόν το αγαπημένο σου νήμα, ή αξιοποίησε τα περισσεύματα από νήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε άλλα πλεκτά και άφησε τη φαντασία σου και τη δημιουργικότητά σου να εντυπωσιάσουν!

pleximo3

Το πλέξιμο είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο χόμπυ στις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι είναι τόσο δημοφιλές, οφείλεται τόσο στην παράδοση όσο και στα οφέλη που προσφέρει και έχουν επισημανθεί επανειλημμένα από τους ειδικούς. Οι ψυχολόγοι το συνιστούν για την αντιμετώπιση του άγχους, μιας και θεωρείται αγχολυτικό. Μάλιστα, το συνιστούν και για την αϋπνία. Οι παθολόγοι και υπερτασιολόγοι το προτείνουν για την αντιμετώπιση της υπέρτασης. Η επαναλαμβανόμενη κίνηση, ρίχνει τους παλμούς. Επίσης, η ενασχόληση των χεριών βοηθά στο να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα, ή να χάσει κιλά. Κι αν νομίζεις ότιpleximo4 το πλέξιμο είναι μόνο για ενήλικους, στην Ευρώπη και την Αμερική εντάσσεται στα βασικά μαθήματα προσχολικής ηλικίας για αγόρια και κορίτσια. Τα παιδάκια από 4,5 ετών μαθαίνουν πλέξιμο, ως κατάλληλη δραστηριότητα για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας, μιας από τις 7 βασικές δεξιότητες που αναπτύσσει ο άνθρωπος. Ακόμη, η εστίαση στη δημιουργία του πόντου είναι ο πρόδρομος στη διαδικασία εκμάθησης ανάγνωσης και γραφής. Το πλέξιμο επίσης συστήνεται από παιδοψυχολόγους για την αντιμετώπιση της διάσπασης προσοχής και της υπερκινητικότητας. Το πλέξιμο είναι δημιουργικό, παρεϊστικο, ενδιαφέρον! Σχέδια, χρώματα, εργαλεία, έχουν απογειώσει τις δυνατότητές του. Πάρε λοιπόν βελόνες ή βελονάκι και ξεκίνα!

imoda loco