7 Σημάδια που ξεχωρίζουν ένα γυναικείο αυτοκίνητο

Αθανασία Μπακιρλή

Μαρία Μερτίκα

Τα κορίτσια δεν είναι πια απλά συνοδηγοί. Κλισέ αναλύσεις για το ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να οδηγούν περνούν σταδιακά στο παρελθόν και πλέον οι γυναίκες οδηγοί με τα τακούνια τους, τις δουλειές τους και τις καθημερινές τους υποχρεώσεις, πιάνουν το τιμόνι για να κάνουν βόλτες, να πάνε στις δουλειές τους ή απλά να φύγουν για ένα ξέγνοιαστο roadtrip με τις κολλητές τους.
Το αυτοκίνητο μιας γυναίκας μπορείς να το καταλάβεις από μερικά σημάδια που μοιάζουν αδιάψευστοι μάρτυρες (παρακαλούνται οι άντρες να μη γελάνε που καμιά φορά κάνουμε τα ντουλαπάκια του αυτοκινήτου μας boudoir…)

cars-and-girls-wallpaper-1-600x375

  • Το μέγεθος μετράει. Τα petites αυτοκίνητα έχουν συνήθως και petites ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτριες.
  • Όταν αγόρασες το αυτοκίνητο, το μαύρο σού φάνηκε μουντό, το ασημί ουδέτερο και το γκρι αδιάφορο. Οπότε το χρωματιστό σου αμαξάκι σε κάνει να χαμογελάς, κάθε φορά που το βλέπεις να σε περιμένει παρκαρισμένο σε κάποια γωνία.
  • Στο μπροστινό καθρεφτάκι κρέμεται πάντα κάποιο αρωματικό χώρου. Όχι, δε μιλάμε για το κλασικό ελατάκι που μυρίζει λεμόνι και που δίνουν δώρο σε όλα τα βενζινάδικα. Γυναίκες είμαστε, μάλλον θα δείτε κανένα βαζάκι μινιατούρα με άρωμα βανίλια, καραμέλα, σανδαλόξυλο.
  • Το κραγιόν στην απόχρωση flame red είναι στο ντουλαπάκι του συνοδηγού για βραδινές εμφανίσεις, ενώ η pastel bloom δίπλα στη θέση του οδηγού για καθημερινές βόλτες.
  • Τα CDs μας κινούνται μεταξύ ethnic, jazz και λαϊκού προγράμματος. Ξεχάστε οτιδήποτε περιλαμβάνει στριγκλιές και μανιασμένους ήχους κιθάρας.
  • Η τσάντα με τις δωδεκάποντες γόβες στο πίσω κάθισμα αποδεικνύει πως, όσο κι αν θες να είσαι μοιραία όλη μέρα, μερικές φορές χρειάζεσαι τις αναπαυτικές σου μπαλαρίνες. Εντάξει, και τις γόβες σου κάπου εκεί κοντά, για να αλλάζεις όποτε θες.
  • Τα πατάκια είναι καθαρά. Πρόσεξέ μας: κα-θα-ρά. Είμαστε νοικοκυρές, τα είπαμε αυτά.

black-and-white-car-cute-driving-Favim.com-493523

geta loco