Ο Pikachu της Toyota

Φίλιππος Ντεγίδης

Το άνιμε Pokemon προβλήθηκε στην Ιαπωνία για πρώτη φορά το 1999, αφού είχε προηγηθεί το comic (ή αλλιώς manga). Περίπου έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το αντίστοιχο βιντεοπαιχνίδι, το οποίο γνώρισε εξίσου μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα προβλήθηκε το 2002 και τα περισσότερα παιδιά το λάτρεψαν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Οι συγκλονιστικές περιπέτειες του Ash και του Pikachu «γέμισαν» 700 επεισόδια και 15 μεγάλου μήκους animation ταινίες. Καμιά άλλη άνιμε ταινία δεν είχε κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία μέχρι τότε.

Pokemon-big-poster-01

 

Υπάρχουν 150 διαφορετικά είδη Pokemon και οι εκπαιδευτές τους πρέπει να μαζέψουν όσα περισσότερα μπορούν – προτού φυσικά τα εκπαιδεύσουν. Κάθε Pokemon είναι ξεχωριστό, με διαφορετικές δυνάμεις και ιδιότητες. Ο εκπαιδευτής πρέπει να επιδεικνύει υπομονή και να αφιερώνει χρόνο στην εκπαίδευση των Pokemon του, καθώς παράλληλα προσπαθεί να συλλέξει όσο δυνατόν περισσότερα.

 toyopet-pokemon-pikachu-fennekin-car-tokyo-toy-show-2014-7toyopet-pokemon-pikachu-fennekin-car-tokyo-toy-show-2014-1

Πλέον, οι φαν του Pikachu μπορούν να οδηγούν το δικό τους Pokemon, μιας και η Toyota, σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Takara Tomy, κυκλοφόρησε δύο ολοκαίνουρια μοντέλα με θέμα τα Pokemon, στα πλαίσια της προώθησης της νέας Pocket Monsters ταινίας μεγάλου μήκους που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 18 Ιουλίου. Η παρουσίαση έγινε στο Tokyo Toy Show 2014 και, όπως αναμενόταν, έκλεψε την παράσταση. Η Toyota έχει παρουσιάσει και κατά το παρελθόν τον Pikachu στο show, το 2012, αλλά αυτή την φορά ο Pikachu είναι πολύ πιο εντυπωσιακός, ενώ έχει μαζί του έναν ακόμη φίλο, τον Fennekin, ο οποίος έχει μυτερή μύτη και μοιάζει περισσότερο με αλεπού. Παρόλο που πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν, τα Pokemon διατηρούν την λάμψη τους, πολύ περισσότερο όταν τους στηρίζει μια τόσο μεγάλη εταιρία όπως η Toyota.

2x2