Τα γυαλιά ηλίου που χρειάζεσαι αυτό το καλοκαίρι!

Έφη Καπνίζου

Η Άνοιξη σιγά σιγά μας αφήνει και το καλοκαιράκι κοντοζυγώνει! Ένα από τα βασικά μας αξεσουάρ, λοιπόν, το οποίο είναι must και προσδίδει συνάμα στυλ, είναι τα γυαλιά ηλίου. Καθώς πρόκειται για ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ της γυναικείας (και όχι μόνο) εμφάνισης, η αγορά έχει κατακλυστεί με πολλά και διαφορετικά σχέδια και χρώματα για κάθε στυλ και κάθε γυναίκα.

Επιπροσθέτως, τα γυαλιά ηλίου είναι ένα προϊόν αναγκαίο, καθώς η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια μας. Πολύ περισσότερο δε στη χώρα μας, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ έντονη.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε προτού αγοράσουμε γυαλιά ηλίου;

Αρχικά την ασφάλεια. Θα πρέπει να επιλέξουμε γυαλιά που παρέχουν προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Αυτό  επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση γυαλιών ηλίου UV protection, τα οποία θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη UV 400 protection. Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το διακριτικό CE, ως εγγύηση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των φακών, ενώ παράλληλα θα πρέπει οι φακοί να διαθέτουν άριστη απορροφητικότητα στις αντανακλάσεις.

brunettes_women_sunglasses_necklaces_sunbeams_1920x2880_wallpaper_Wallpaper_2560x1920_www.wall321.com

Την εφαρμογή τους στο πρόσωπό μας. Θα πρέπει τα γυαλιά να ακουμπούν στην μύτη και τα αυτιά μας χωρίς να πιέζουν το πρόσωπο, ή τους κροτάφους και τις βλεφαρίδες.

Το χρώμα και το υλικό των φακών. Όσον αφορά τα χρώματα των φακών που παρέχουν προστασία σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες, αυτά είναι:  το καφέ και το σκούρο κόκκινο, καθώς απορροφούν την αυξημένη φωτεινότητα, αλλά και το πράσινο – γκρι και το σκούρο – ψυχρό γκρι, τα οποία είναι πιο ξεκούραστα, καθώς μειώνουν την ένταση του φωτός χωρίς αλλοίωση των φυσικών χρωμάτων. Ως προς τους φακούς, θα πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από οργανικά υλικά, αλλά και ανθεκτικοί στα χτυπήματα και τις γρατζουνιές (οι polycarbonate διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε σχέση με τους πλαστικούς, καθώς είναι 50 φορές πιο ανθεκτικοί σε χτυπήματα και γρατζουνιές).

11131749_1085355641481198_61855265_n

Το σχήμα προσώπου.

  • Στρογγυλό πρόσωπο: Επιλέξτε τετράγωνα ή ξεκάθαρα γεωμετρικά πλαίσια για τα γυαλιά σας, προσδίδοντας γωνίες στο πρόσωπό σας.
  • Τετράγωνο πρόσωπο: Αν έχετε έντονα ζυγωματικά τότε επιλέξτε γυαλιά σε σχήμα οβάλ ή στρογγυλά ώστε να απαλύνετε  τις έντονες γωνίες του προσώπου σας.
  • Στενόμακρο πρόσωπο: Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δώσετε πλάτος στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Δοκιμάστε γυαλιά σε ορθογώνιο σχήμα κι επιλέξτε αυτό που φαίνεται πιο συμμετρικό με βάση το πρόσωπό σας.
  • Σχήμα καρδιάς: Αν έχετε πλατύ μέτωπο, στρογγυλά μάγουλα και στενό πηγούνι τότε επιλέξτε γυαλιά δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο κάτω μέρος τους.
  • Οβάλ: Είστε οι πιο τυχερές και  άνετες στη επιλογή γυαλιών. Είναι το σχήμα προσώπου στο οποίο προσαρμόζονται σχεδόν όλοι οι τύποι γυαλιών ηλίου.

women beach sunglasses tagnotallowedtoosubjective hooded 2560x1600 wallpaper_www.wallpaperhi.com_35

Extra tip : Σοφερίνες μου, μην βιαστείτε να εφοδιαστείτε γρήγορα με ένα ζευγάρι γυαλιών, προτού δοκιμάσετε αρκετά στο είδος που επιθυμείτε! Δοκιμάστε πολλά σχέδια και πειραματιστείτε με χρώματα προσέχοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των ματιών σας. Είναι στο χέρι μας να χαρούμε τον ήλιο, απολαμβάνοντας τη μοναδική, ζωογόνα δράση του, αποφεύγοντας την ίδια στιγμή τις βλαβερές του συνέπειες!

hayley_williams_women_beach_sand_redheads_sunglasses_smiling_1920x1200_wallpaper_Wallpaper_1920x1200_www.wallpaperswa.com