BMW Z3: All Time Classic

Δημήτρης Ταρλαντάς

Η BMW Z3 είναι το πρώτο σύγχρονο roadster (σπορ ανοικτό διθέσιο αυτοκίνητο) μαζικής παραγωγής από τη Βαυαρική εταιρεία. Αυτό δεν σημαίνει πως μέχρι την Z3 η BMW δεν είχε καμία εμπειρία στον τομέα, καθώς προϋπήρξαν πανέμορφα roadsters, όπως η 3/15 του 1929, η 315/1 του 1934, η 328 του 1936, η 507 του 1956 και φυσικά η Z1 του 1988.

Το Z δεν είναι τυχαίο, καθώς προέρχεται από την Γερμανική λέξη «Zukunft», η οποία σημαίνει «μέλλον» και χρησιμοποιείται σε ιδιαίτερα και πρωτότυπα μοντέλα της BMW, όπως οι Z1 και Z8, αλλά και στις πιο «γήινες» Z3 και Z4. Επιστρέφοντας στην Z3, δεν γίνεται να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως όλες οι Z3 έχουν συναρμολογηθεί στις Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, σε ένα εργοστάσιο το οποίο στήθηκε μέσα σε μόλις 23 μήνες και ξεκίνησε την παραγωγή τον Ιούλιο του 1994. Η κίνηση αυτή της BMW, δηλαδή η δημιουργία από το μηδέν ενός εργοστασίου στις ΗΠΑ – και ιδιαίτερα σε μία περιοχή που δεν είχε στο παρελθόν αντίστοιχες υποδομές – θεωρήθηκε ρίσκο (πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια ήταν η επένδυση των Γερμανών). Το ρίσκο όμως απέδωσε, αν εξαιρέσει κανείς κάποια μικροπροβλήματα ποιότητας στην παραγωγή τα οποία σύντομα διορθώθηκαν, καθώς η BMW πέτυχε μειωμένο κόστος κατασκευής και πιο εύκολη πρόσβαση στην Αμερικάνικη αγορά. Σημαντική ήταν και η βοήθεια της τοπικής κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο προσέφερε με ελάχιστο κόστος την απαραίτητη έκταση για την δημιουργία του εργοστασίου, αλλά συνέβαλε οικονομικά και στην εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού.

Μέσω της παρουσίας της στη σειρά ταινιών του James Bond και συγκεκριμένα στην ταινία GoldenEye του 1995, η Z3 είχε ένα ιδανικό λανσάρισμα στην αγορά. Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι Z3 που πρωταγωνίστησαν στην ταινία ήταν μοντέλα προ – παραγωγής, φτιαγμένα στο χέρι. Ακόμα και η βαφή τους ήταν χειροποίητη και το εξαιρετικά ταιριαστό σχόλιο του βαφέα της BMW ήταν πως «Ο Bond οδηγεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, βαμμένο με χρώμα που έχει ως βάση το νερό, αλλά ήταν ανακατεμένο και όχι χτυπημένο («it was stirred, not shaken»)», ένα λογοπαίγνιο – ευθεία αναφορά στην πασίγνωστη ρήση του πράκτορα 007 για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να φτιάχνεται το Martini του!

Το αποτέλεσμα ήταν 15.000 αυτοκίνητα να πουληθούν από την πρώτη κιόλας χρονιά και φυσικά να δημιουργηθεί ειδική έκδοση της Z3 (Neiman Marcus 007 Limited Edition), η οποία ήταν πανομοιότυπη με την κινηματογραφική Z3, χωρίς να περιλαμβάνει φυσικά τους πυραύλους stinger ή τα άλλα κατασκοπευτικά gadgets του Bond… Διατέθηκαν αποκλειστικά μέσω του χριστουγεννιάτικου καταλόγου Neiman Marcus του 1995 και σε μόλις 2 μέρες είχαν προπωληθεί 100 αυτοκίνητα, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν να κατασκευαστούν μόνο 20! Κάθε ένα αυτοκίνητο από τα συνολικά 100 διέθετε το παρακάτω ταμπελάκι στην κεντρική κονσόλα, πατάκια με το ίδιο σήμα και τηλέφωνο.

Αμάξωμα και σχεδίαση

bmw roadster

Τη σχεδίαση του αμαξώματος επιμελήθηκε ο Joji Nagashima, Ιάπωνας σχεδιαστής, ο οποίος εκτός της Z3 σχεδίασε τρία ακόμη μοντέλα της BMW, δύο της σειράς 3 (E36 και E90) και ένα της σειράς 5 (E39). Τα πλαϊνά βράγχια παραπέμπουν στην 507 ενώ το σήμα κατατεθέν της BWM (kidney grill) κοσμεί την μάσκα του αυτοκινήτου. Το φουσκωμένο καπό και οι πίσω θόλοι την συνδέουν με τα υπόλοιπα σπορ μοντέλα της BMW.

Η θέση οδήγησης είναι χαμηλά με ένα σχετικά μακρύ καπό να απλώνεται μπροστά σου, και με την κοντή ουρά πίσω σου είναι σαν να «φοράς» το αμάξι. Η αίσθηση οδήγησης που προσφέρει είναι γνήσια και ανόθευτη, ακόμη και στις βασικές εκδόσεις. Στις αρχικές εκδόσεις η οροφή ανοιγόκλεινε χειροκίνητα. Η ηλεκτρική οροφή έγινε διαθέσιμη από το 1997 και έπειτα. Τον Ιούλιο του 1999 η Z3 ανανεώνεται σχεδιαστικά, ειδικά στο πίσω μέρος, με νέα φωτιστικά και πιο «πρησμένα» φτερά. Το εσωτερικό της, ανανεώνεται επίσης…

Κινητήρες – Μετάδοση

Συνολικά η Z3 «φόρεσε» 12 τύπους κινητήρων, ξεκινώντας από τα 1.8 λίτρα και φτάνοντας έως τα 3.2, ενώ μερικοί βελτιωτικοί οίκοι κατάφεραν να χωρέσουν στο μηχανοστάσιο της Z3 ακόμη και θηριώδεις V8 των 5,0 λίτρων.

hartge5

Z3 Hartge V8 5.0

Στην αρχή η Z3 ήταν διαθέσιμη μόνο με τους «ασθενικούς» για τα δεδομένα της κατηγορίας κινητήρες των 1.800 κ.εκ. και 1.900 κ. εκ. με 115 και 140 ίππους αντίστοιχα. Το 1997 όμως ήρθε ο εξακύλινδρος κινητήρας της BMW των 2.800 κ.εκ., με 193 ίππους! Για τους λάτρεις των επιδόσεων, την ίδια χρονιά λανσαρίστηκε η Μ έκδοση της Z3 με τον γνωστό κινητήρα των 3,2 λίτρων του M Division, με τους 321 ίππους, από την M3. Στην Αμερικάνικη αγορά, η MZ3 ήταν διαθέσιμη με τον ίδιο κινητήρα, με περιορισμένη όμως απόδοση, στους «μόλις» 250 ίππους.

Το 1999 και το 2000 ανανεώνεται η γκάμα των κινητήρων με νέους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες 2.0 λίτρων και 150 ίππων, 2.2 λίτρων και 170 ίππων, 2.5 λίτρων και 184 ίππων και 3.0 με 231 ίππους. Επίσης, από τον Φεβρουάριο του 2001, όλες οι MZ3 (Ευρωπαϊκές και μη) διέθεταν τον βελτιωμένο S54 κινητήρα με τους (ούτε λίγο ούτε πολύ) 325 ίππους. 

Για τη μετάδοση χρησιμοποιήθηκαν δύο κιβώτια ταχυτήτων, ένα χειροκίνητο 5 σχέσεων και ένα αυτόματο 4 σχέσεων. Η παραγωγή της Z3 σταμάτησε το καλοκαίρι του 2002, για να την αντικαταστήσει λίγο αργότερα η Z4! Μετά από μία ανανέωση που υπέστη το 2009 η Z4 παράγεται μέχρι σήμερα.

Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μοντέλο που δεν παράγεται πια,  ο αντίκτυπος της Z3 στο κοινό ήταν τέτοιος που δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να την κατατάξουμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα που θα περάσουν ως αδιάφορα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Πανέμορφη, γρήγορη, επιβλητική και αναγνωρίσιμη, κρατά ακόμα επάξια τη θέση της, τόσο στους δρόμους, όσο και στη συνείδηση κάθε λάτρη της οδήγησης.