Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, μια όαση για τους λάτρεις της αυτοκίνησης!

Δέσποινα Καστανάκη

Σε ένα κτίριο μοναδικής σχεδίασης και αισθητικής, στην καρδιά της Αθήνας (γωνία Ιουλιανού & Γ΄ Σεπτεμβρίου), κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, βρίσκεται το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Μάρτιο του 2011, και δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει περισσότερα από 110 μοναδικά εκθέματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

iwc_hellenic_motor_museum

 

Η συλλογή είναι εναλλασσόμενη και περιλαμβάνει κυρίως μοντέλα ιστορικά, μοντέλα που έχουν αφήσει εποχή, αλλά και μοντέλα οίκων που δεν δραστηριοποιούνται πλέον, όπως: Avion Voisin, Adler, Packard, Facel Vega,  Delage,  Iso,  Dino,  Stanguelini,  Siata, Frazer Nash, HRG, Elva, Miller, Offenhauser, καθώς και κλασικά μοντέλα δημοφιλών κατασκευαστών του σήμερα, όπως Bentley, Rolls Royce, Bugatti, Aston Martin, Bristol, Lamborghini, Ferrari, Maserati, Porsche, Mercedes, BMW, κλπ. Τρεις ολόκληροι όροφοι, αφιερωμένοι στην τεχνολογία και την εξέλιξη των τεσσάρων τροχών, μια «ιστορία» που ξεκινά από τα τέλη του 1800 και συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του προηγούμενου αιώνα.

maxresdefault

 

Στον πολυχώρο πολιτισμού Capitol Mall στο κέντρο της Αθήνας, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει αριστουργήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, να δει ζωντανά ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων ή να ζήσει την εμπειρία της ταχύτητας οδηγώντας τον προσομοιωτή της F1, που περιμένει να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους πιο τολμηρούς… Απλά αποφασίστε το βαθμό δυσκολίας ανάμεσα σε μια πληθώρα προγραμμάτων και νιώστε για λίγο την μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός πιλότου του διασημότερου Πρωταθλήματος Αγώνων Αυτοκινήτου!

_f7b2405

Από μια συλλογή του Ιδρύματος Θεόδωρου & Γιάννας Χαραγκιώνη που έχουν παραχωρηθεί στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και αριθμεί σήμερα 300 διαφορετικά αυτοκίνητα, σε πρώτη φάση εκτίθενται στο Μουσείο 112. Το «αρχαιότερο» όχημα της συλλογής που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το πιο πρόσφατο μια Mercedes Benz 450 SL του 1980. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να μάθουν για την εξέλιξη του αυτοκινήτου μέσα από την ιστορία του τροχού. Ανεβαίνοντας τη σπειροειδή ράμπα του κτιρίου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν 72 εκθέματα από το 300 π.X έως τα τέλη του 20ου αιώνα. Η είσοδος στην μόνιμη αυτή έκθεση είναι δωρεάν.

image33330[6536]

Πέραν αυτών, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου προσφέρει υπερσύγχρονους εναλλακτικούς χώρους για τη φιλοξενία κάθε ξεχωριστής εταιρικής ή κοινωνικής εκδήλωσης. Στους χώρους του μουσείου υπάρχει αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο λειτουργεί ως χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ μετατρέπεται στην πιο σύγχρονη κινηματογραφική αίθουσα 3D της Αθήνας!

1289950_574822862577727_1581551226_n