Το Ράλλυ των Θεών!

Ιωάννης Ξηροκώστας

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα τις 30ης Νοεμβρίου 1951 στις 19:00, στην πλατεία θεάτρου Ηρώδου του Αττικού, όταν δόθηκε η εκκίνηση στο «Ελληνικό Ράλλυ Αυτοκινήτων». Ένα όραμα μιας ομάδας φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οδήγησε σε έναν αγώνα 1923 χλμ. με εκκίνηση την Αθήνα και από εκεί Τρίπολη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, πίσω στην Θεσσαλονίκη και τερματισμό στην Αθήνα. Πρώτος είδε την καρό σημαία ο Πέτρος Περατικός με ένα Fiat 1400, δεύτερος ο Κώστας Σπηλιωτάκης με Jaguar και τρίτη η Ρένα Κυρίτση με Dodge.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ο αγώνας μπαίνει κάτω από την ομπρέλα της ΕΛΠΑ και μετονομάζεται σε » Ράλλυ ΕΛΠΑ 1952″. Η επιτυχία της διοργάνωσης και το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον, οδηγούν τους διοργανωτές στο να στρέψουν την προσοχή τους στην διεθνή προβολή του αγώνα. Έτσι η πρώτη διεθνής διοργάνωση έρχεται το 1953 με την νέα ονομασία να είναι «Rally Acropolis» και το 1954 έρχεται και η πρώτη ξένη συμμετοχή με μία ομάδα από την Γιουγκοσλαβία, ενώ το 1955 λαμβάνουν μέρος 7 ξένα πληρώματα, με δύο γυναίκες οδηγούς ανάμεσα τους.

Χρονιά σταθμός είναι το 1960 καθώς αυτή τη χρονιά η διοργάνωση συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Eurpean Rally Champioship ( ERC), όπου και θα παραμείνει έως και το 1968. Από το 1970 έως το 1972 αποτελεί αγώνα του IMC (International Championship for Manufacturers) και το 1973 έρχεται η ένταξή του στην κορυφή των διοργανώσεων και γίνεται ένας από τους σταθμούς του WRC.

Στα τριάντα χρόνια που ακολουθούν το Rally Acropolis θα αποτελέσει σημείο αναφοράς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος καθώς χαρακτηρίζεται ως ένας από τους δυσκολότερους αγώνες, χάρη στις τραχιές επιφάνειες των ορεινών της Ελλάδας μέσα στις οποίες χαράζονται οι ειδικές του διαδρομές και των υψηλών θερμοκρασιών που έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα. Στα τριάντα αυτά χρόνια το Rally Acropolis πήρε μόνο τρεις απουσίες από το WRC. Η πρώτη έρχεται μόλις το 1974 λόγω της πετρελαϊκής κρίσης, η δεύτερη το 1995 όπου ο αγώνας δεν μετράει στην βαθμολόγια του πρωταθλήματος και η πιο πρόσφατη το 2010 λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Αν υπάρχει ένας οδηγός και ένα αυτοκίνητο που έχει συνδεθεί με το Rally Acropolis, αυτός θα είναι σίγουρα ο Βρετανός θρύλος των αγώνων Colin McRae και το Ford Focus WRC. O Colin McRae είναι ο πολυνίκης οδηγός του θεσμού αφού έχει ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου 5 φορές, με πρώτη το 1996 και το επανέλαβε το 1998, το 2000, 2001 και 2002. Στην λίστα των οδηγών που ακολουθούν τον μεγάλο Βρετανό σε νίκες συναντάμε τεράστια ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τους Sébastien Loeb, Carlos Sainz, Miki Biasion και Walter Röhrl να έχουν κερδίσει το Acropolis τρεις φορές έκαστος, ενώ ο τελευταίος νικητής του αγώνα στα πλαίσια του WRC το 2013 ήταν ο Φιλανδός Jari-Matti Latvala με VW Polo R WRC.

Όσον αφορά την Ford και το θρυλικό πλέον Focus WRC αρκεί να αναφερθεί πως την δεκαετία 2000- 2010 πληρώματα με Ford Focus WRC κέρδισαν τους 7 από τους 10 αγώνες!

Σημείο αναφοράς στην ιστορία του Rally Acropolis και του WRC αποτελεί ο αγώνας του 1982. Νικήτρια η μοναδική Michèle Mouton με το διαστημικό τότε Audi Quattro.

Το 2014 ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του θεσμού, με την ένταξη εκ νέου στους αγώνες του ERC. Η φετινή διοργάνωση θα είναι η 60η για το «Ράλλυ των Θεών» με την εκκίνηση να δίνεται το  Σάββατο 10.10 στις 13:00 στο Λουτράκι , με το θέαμα να αναμένεται για μία ακόμη φορά συναρπαστικό!