Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τα οφέλη του scrub σε πρόσωπο και σώμα!

Έφη Καπνίζου

Ένα υγιές και λαμπερό δέρμα απαιτεί κάποιο κόπο αλλά και συνεχή προσπάθεια. Το δέρμα μας ανανεώνεται συνεχώς με ρυθμό 50.000 ανά λεπτό! (ναι, καλά ακούσατε). Το πρόβλημα όμως, ξεκινά όταν πολλές φορές τα νεκρά κύτταρα του οργανισμού μας αντί να αποβάλλονται, συσσωρεύονται και φράζουν την επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα αυτή να αποκτά τραχιά υφή και συνάμα μια γκρίζα θαμπάδα. Σ’ αυτό το σημείο έρχεται η βοήθεια της απολέπισης ή αλλιώς scrub!

scrubs2

Σύμφωνα με τους δερματολόγους η πιο δυναμική τακτική στην αντιγήρανση και στην απόκτηση μιας όμορφης επιδερμίδας είναι η απολέπιση: αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα, η επιδερμίδα ενυδατώνεται στο μέγιστο αφού επιτυγχάνεται η καλύτερη απορρόφηση της κρέμας, ενώ χρόνο με το χρόνο, παρατηρείται απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων. Οι δερματολόγοι συνιστούν η διαδικασία της απολέπισης να πραγματοποιείται μια με δυο φορές την εβδομάδα. Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι όσο μεγαλώνουμε, η ανάγκη για απολέπιση γίνεται επιτακτικότερη.

Τι θα πρέπει να προσέχουμε κατά την διαδικασία της απολέπισης;

  • Να γνωρίζουμε τον τύπο της επιδερμίδας μας ώστε να επιλέξουμε το σωστό προϊόν  Να έχουμε πάντα καθαρά χέρια προτού προβούμε στην απολέπιση.
  • Κατά τη διαδικασία της απολέπισης θα πρέπει να κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις, χωρίς να τρίβουμε το πρόσωπο μας έντονα ώστε να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί, καθώς το προϊόν από μόνο του είναι αρκετά ισχυρό.
  • Ακολούθως, ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και ταμπονάρουμε ελαφριά με μια μαλακή πετσέτα.
  • Εν συνεχεία τοποθετούμε τον ορό της επιλογής μας και φυσικά απλώνουμε μια καλή ενυδατική κρέμα.

Extra tip: καλό θα ήταν η διαδικασία της απολέπισης να γίνεται τις βραδινές ώρες που ηSoferina scrubs επιδερμίδα δεν εκτίθεται στο φως του ήλιου.

Μήπως ήρθε η ώρα να εντάξουμε στην καθημερινή περιποίηση ομορφιάς μας και το αγαπημένο μας scrub;