Το θρυλικό 2CV στην Ελλάδα

Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Συναντήσαμε το πρόεδρο της Ελληνικής Λέσχης Φίλων 2CV και Citroen κ.Δημήτριο Αμούργη, ο οποίος μας μίλησε για το 2CV και τους θαυμαστές του στην Ελλάδα.

Το moto της λέσχης είναι το «Δεν είναι απλά αυτοκίνητο … είναι τρόπος ζωής». Τι κάνει το 2CV ξεχωριστό;

Είναι πολλά πράγματα που κάνουν το 2CV ξεχωριστό. Κατ’ αρχάς είναι το ίδιο το αυτοκίνητο το οποίο είναι σύμβολο μιας περισσότερο ρομαντικής εποχής. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2CV κατασκευάστηκε την δεκαετία του 50′ συγκεκριμένα το 1949 και συνεχίστηκε στη δεκαετία του 60′ με την εποχή των hippies σαν σύμβολο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα αντικομφορμιστικό αυτοκίνητο. Ήταν οικονομικά προσιτό και είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, εξωτερικά αλλά και μηχανικά, που ακόμα και σήμερα το κάνει αξεπέραστο. Επίσης το κάνει ξεχωριστό η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων που το οδηγούν. Είναι άνθρωποι που αγαπάνε το κλασσικά οχήματα, που τους αρέσουν οι εξορμήσεις στη φύση, η περιπέτεια και που τους αρέσει η αίσθηση που τους προσφέρει το αυτοκίνητο.

Τι δραστηριότητες προσφέρει η λέσχη στα μέλη της;

Η λέσχη είναι πολύ ζωντανή και προσφέρει πολλές δραστηριότητες. Παρέχουμε σεμινάρια διαφόρων τύπων όπως τεχνικά, ιστορικά και άλλα. Επίσης η λέσχη είναι χωρισμένη σε διαφορετικά τμήματα αναλόγως με τις προτιμήσεις των μελών. Τα πιο δημοφιλή τμήματα είναι το εκδρομικό και το τεχνικό. Μέσα από το εκδρομικό τμήμα οργανώνουμε πολλές ομαδικές εξορμήσεις στη φύση και γνωρίζουμε πολλούς όμορφους τόπους της Ελλάδας. Το τεχνικό τμήμα είναι πολύ σημαντικό καθώς παρέχει τεχνική υποστήριξη και σεμινάρια για την σωστή συντήρηση του αγαπημένου μας 2CV. Όλες οι δραστηριότητες μας αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης. 

Τι επιπλέον παροχές δίνει η λέσχη στα μέλη της;

Η λέσχη μεσολαβεί έτσι ώστε τα μέλη της να μπορούν να αποκτήσουν κάρτα ιστορικού αυτοκινήτου FIA ή FIVA η οποία διασφαλίζει την ιστορικότητα και γνησιότητα του αυτοκινήτου, και με την ύπαρξη της μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να διαφυλάξει την αξία του αυτοκινήτου του σε κάθε περίπτωση ατυχήματος (π.χ. τρακάρισμα)  καθώς και να εκδοθεί σχετικά χαμηλό ασφαλιστήριο από την συνεργαζόμενη με την λέσχη εταιρεία ALIANZ.

Η συντήρηση του 2CV είναι δύσκολη υπόθεση;

Όχι πλέον. Παλιότερα ίσως να ήταν δυσκολότερο αλλά όχι τώρα λόγω του Internet. Η αλήθεια είναι ότι η λέσχη μας σε αυτό το κομμάτι προσφέρει μεγάλη βοήθεια στα μέλη της. Έχουμε επαφή με ομίλους 2CV και Citroen του εξωτερικού και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προμηθευόμαστε για τα μέλη μας, κατόπιν συνεννόησης, εξαρτήματα σε πολύ χαμηλότερες τιμές από το να τα αγοράσει κάποιος μεμονωμένα.

Πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της Λέσχης;

Είναι πολύ απλό. Μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας μέσω του site μας ή και τηλεφωνικά αρχικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσει μια φόρμα και ασφαλώς να αγαπάει τα 2CV και τα Citroen εν γένει. Η συνδρομή για τα μέλη του νομού Αττικής είναι 72 ευρώ το χρόνο ενώ για τα μέλη της επαρχίας είναι 36 ευρώ.

Απ’ όλες τις εκδόσεις του 2CV που έχουν κυκλοφορήσει ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες στην Ελλάδα;

Είναι η έκδοση Club και η Charleston.

Πόσα μέλη έχει σήμερα η λέσχη;

Η λέσχη έχει πάνω από 100 ενεργά μέλη αυτή τη στιγμή σε πανελλαδικό επίπεδο.

Χάρη στο vintage αλλά και διαχρονικό σχέδιο του οχήματος το 2CV είναι ένα αυτοκίνητο που αρέσει σε πολλές γυναίκες. Έχετε πολλές σοφερίνες οδηγούς 2CV;

Ασφαλώς και έχουμε πολλές γυναίκες οδηγούς που αγαπάνε τα 2CV. Είναι ιδιαίτερα ενεργές μέσα στη λέσχη και αντιστοιχούν στο 30% των μελών μας περίπου, ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο.