Bufori Geneva- Όταν η πολυτέλεια συνδυάζεται με την κατασκευαστική τεχνική

Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Ο γνωστός Ιρλανδός συγγραφέας Τζόρτζ Μπέρναρντ Σω κάποτε είπε: «Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα όπως είναι και ρωτάνε «γιατί». Eγώ ονειρεύομαι τα πράγματα που δεν υπάρχουν και ρωτάω «γιατί όχι;». Κάπως έτσι, βασιζόμενη σ’ αυτήν τη φιλοσοφία ζωής, ξεκίνησε η εταιρεία αυτοκινήτων Bufori. Με ένα φιλόδοξο όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Το 1986 ο Gherri Kouri ξεκίνησε να υλοποιεί τις ιδέες του, να κατασκευάσει δηλαδή το δικό του αυτοκίνητο που θα συνδύαζε ποιότητα, κομψότητα και διασκέδαση. Αφού έφτιαξε το πρωτότυπο αυτοκίνητο, πήρε την απόφαση με τη βοήθεια της οικογένειάς του, να δημιουργήσει μια μονάδα στην περιοχή του Sydney της Αυστραλίας που θα είχε την δυνατότητα να παράγει μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων ιδιαίτερων αυτοκινήτων. Για να επιτύχει τον σκοπό του, εφάρμοσε νέες τεχνολογίες και προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα αδέφια Khouri με το πρώτο τους δημιούργημα

Έτσι γεννήθηκε η Bufori. Τα αυτοκίνητά της έχουν έντονες σχεδιαστικές επιρροές από τη δεκαετία του ’30, χωρίς όμως να είναι πιστά αντίγραφα αυτοκινήτων εκείνης της εποχής. Χάρη στα υψηλά στάνταρντς που θέτει το Υπουργείο Υποδομών και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Αυστραλίας, τα οχήματα της Bufori κυκλοφόρησαν σε όλες τις αγορές και πολύ σύντομα ξεκίνησαν να δέχονται παραγγελίες από το εξωτερικό.

Το 1992, μετά από προτροπή του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Dr. Mahatir bin Mohamad, η εταιρεία μεταφέρθηκε στην Kuala Lumpur και συνέχισε τις δραστηριότητές της σε νέο έδαφος και με νέα μοντέλα.

Όλα τα μοντέλα της Bufori κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας που είναι χειροποίητα. Θα σας παρουσιάσουμε το πιο γνωστό και πετυχημένο μοντέλο που βρίσκεται σε παραγωγή.

Bufori Geneva

Το Bufori Geneva είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της εταιρείας και το πιο επιτυχημένο εμπορικά. Με μια πρώτη κιόλας ματιά, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε την ποιότητα κατασκευής του πραγματικά πολυτελούς μοντέλου. Είναι ένα όχημα που συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασσικό και την άνεση με τις υψηλές επιδόσεις ενός sports car.  

Ας ξεκινήσουμε από το αμάξωμα του Geneva. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε υψηλής ποιότητας υβριδικό ανθρακόνημα, εμποτισμένο σε εστέρα βινυλίου. Ο συνδυασμός των υλικών προσφέρει ένα ελαφρύ αλλά πολύ ανθεκτικό αμάξωμα που αντέχει στον χρόνο καθώς δεν διαβρώνεται. Το Geneva δεν εντυπωσιάζει μόνο εξωτερικά αλλά και μηχανικά. Ανοίγοντας το καπό, μένουμε έκπληκτοι από τον 6,4L V8 κινητήρα με ημισφαιρικούς κυλίνδρους. Αυτό το «θηρίο» αποδίδει 470hp και 630Nm ροπής.

Θα φαντάζεστε ότι για να κινήσετε ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα κοστίζει πολύ, αλλά και γι’ αυτό μερίμνησε η εταιρεία εγκαθιστώντας το σύστημα MDS που απενεργοποιεί τους τέσσερις από τους οχτώ κυλίνδρους σε σταθερές ταχύτητες, εξοικονομώντας έτσι καύσιμα. Το Geneva έχει τελική ταχύτητα 280km/h και χρειάζεται μόνο 5.4 sec. για να φτάσει τα 100km/h. 

Η Bufori εγκατέστησε πολλά νέα συστήματα για να βελτιώσει την ασφάλεια και την οδηγική εμπειρία. Μερικά από αυτά είναι τα: Anti-lock braking system, Electronic Brake Force Distribution, Brake Assist, Ready Alert Braking, Rain Brake Support, Traction Control, Steering Angle Control και Adaptive Cruise Control. Επίσης προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί ειδική θερμική κάμερα στον μπροστινό προφυλακτήρα, η οποία μπορεί να ανιχνεύει ανθρώπους ή αντικείμενα μέχρι και 300m μπροστά και να ενημερώνει σε οθόνη τον οδηγό.

Τέλος η καμπίνα του Geneva είναι το στοιχείο που εντυπωσιάζει περισσότερο. Και αυτό γιατί η εταιρεία Bufori δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό και στην ποιότητα των υλικών. Ο Γενικός Διευθυντής της Bufori, Felix Haller αναφερόμενος στην ποιότητα κατασκευής του Geneva δήλωσε:  «Ο στόχος της εταιρείας μας είναι να προσφέρουμε μια γνήσια εναλλακτική στον τομέα του πολυτελούς σαλονιού, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το πλούσιο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι άνετο ενώ συνδυάζει δέρμα με λουστραρισμένες ξύλινες επιφάνειες. Ένα ακόμη καινοτόμο στοιχείο είναι ο φωτισμός της καμπίνας. Το σύστημα Mood Lighting δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να επιλέγουν τη φωτεινότητα της καμπίνας, ανάλογα με τις ανάγκες ή τη διάθεσή τους. 23s

Και αν θέλετε κάποιο ρόφημα για να χαλαρώσετε, το Geneva διαθέτει ένα πλήρες σετ τσαγιού με βραστήρα νερού, μηχανή καφέ εσπρέσο και παγοθήκη. Επίσης δίνεται η επιλογή στους αγοραστές να επιλέξουν ανάμεσα σε πρόσθετα στοιχεία όπως mini bar, χρηματοκιβώτιο, ακόμα και ειδική θήκη για πούρα.

Για να φτάσει στα χέρια σας το μαγευτικό Geneva θα πρέπει να περάσει από 24 στάδια παραγωγής και να ξοδευτούν συνολικά 9.000 εργατοώρες. Η Bufori επενδύει κυρίως στην ποιότητα και στην κατασκευαστική τεχνική για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ελπίζουμε πως σύντομα θα δούμε τα μοντέλα της Bufori να κυκλοφορούν στην Ελλάδα και να θαυμάσουμε τις κλασσικές τους γραμμές, τα πολυτελή σαλόνια αλλά και τις υψηλές επιδόσεις τους.