Ο πολύ αγαπητός Σκαραβαίος, το αυτοκίνητο του ‘30 μέχρι σήμερα

Φωτεινή Βαβίτσα

Είναι κάποια προϊόντα και αντικείμενα, τα οποία μέσα στα χρόνια που περνούν αποτελούν ορόσημο. Ένα από αυτά είναι και ο Σκαραβαίος. Το θρυλικό Beetle της VW είναι ένα μοντέλο που το έχουμε δει σε ταινίες, σε φωτογραφίες… Το ιδιαίτερο σχήμα του, τόσα χρόνια μετά αποτελεί ένα Brand, κάτι που βλέπεις και αναγνωρίζεις αμέσως. Η ιστορία για το αυτοκίνητο – ορόσημο της «εποχής των Λουλουδιών» κρύβει πολλές πληροφορίες.

Η Ενδιαφέρουσα Ιστορία πίσω από τον Σκαραβαίο.

Όλα ξεκίνησαν το 1923, όταν ο  Joseph Ganz, μηχανικός εβραϊκής καταγωγής, αποφάσισε να σχεδιάσει ένα μικρό αυτοκίνητο, το οποίο θα κόστιζε όσο μία μοτοσυκλέτα. Δέκα χρόνια αργότερα παρουσιάζει, στην Έκθεση IAMA (Internationale Auto- und Motorradausstellung) του Βερολίνου, το πρωτότυπο αυτού του μοντέλου. (Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την ιστορία από τη σύλληψη έως την κατασκευή του αρχικού μοντέλου στη Wikipedia.)

Στην Έκθεση αυτή το εντόπισε ο καγκελλάριος Adolf Hitler και του κίνησε το ενδιαφέρον τόσο το σχέδιο όσο και η χαμηλή τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου. Ήταν το κατάλληλο όχημα για παραγωγή, προσιτό σε κάθε καταναλωτή. pexels-photo-50665

Στις 22 Ιουνίου 1934, ο Adolf Hitler συμφωνεί με τον Ferdinand Porsche για τη δημιουργία του «Auto für Jedermann” – “A Car for everyman”. Στις 15 Φεβρουαρίου 1936, ανακοινώθηκε η κατασκευή του αυτοκινήτου και την ίδια χρονιά έγινε και η κατασκευή του στη Στουτγάρδη. Ο Σκαραβαίος  είχε από τότε την ίδια μορφή που τον ακολουθεί έως και σήμερα.

Κάτι Ενδιαφέρον «Πίσω από τον Κινητήρα»

Το 1938 ο Σκαραβαίος ήταν πλέον έτοιμος να κατακτήσει τους δρόμους, έχοντας τον κινητήρα του πίσω, κάτι που ο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας είχε να δει από την εποχή του ορείχαλκου.

Χρειάστηκαν λοιπόν τέσσερα χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στον Hitler και στην Porsche. Η ιστορία μας αποκαλύπτει βέβαια, ότι χρειάστηκαν και κάποιες καταπατήσεις δικαιωμάτων. Η κατασκευή του Σκαραβαίου κρύβει μία διαμάχη και μια κατάσταση ανταγωνισμού ανάμεσα σε Porche και στην ομάδα των  Hans Ledwinka και Paul Jaray, οι οποίοι το 1930 κατασκεύασαν το πρωτότυπο Tatra V570.

Δεν ειπώθηκαν και πολλά για τη μεγάλη ομοιότητα των δύο μοντέλων. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι το 1965, έγινε πληρωμή ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων στην Tatra-Ringhoffer, για παραβιάσεις πατέντας από τον σχεδιασμό του Σκαραβαίου.

Στην «Εποχή των Λουλουδιών»

Σημαντικό σημείο στη διαχρονικότητα και τη φήμη που έχει έως και σήμερα ο Σκαραβαίος αποτελεί η κοινότητα των χίπις,  που το αγκάλιασαν και το υιοθέτησαν μετά τη δεκαετία του ’60.

Αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει συνδεθεί περισσότερο στο μυαλό μας με τα «παιδιά των λουλουδιών» παρά με τα διάφορα σκάνδαλα που κρύβονται πίσω από την παραγωγή του.

Σε αυτό βέβαια βοήθησε αρκετά και η ταινία “The Love Bug”, ή όπως έχει μεταφρασθεί στα ελληνικά «Κατσαριδάκι».downloadΑΑ

Ο Σκαραβαίος ζωντάνεψε και κατέκτησε με αυτόν τον τρόπο μία θέση και στη μεγάλη οθόνη, με τη βοήθεια της “Walt Disney Productions”. Η ταινία “The Love Bug” πραγματεύεται και σατιρίζει την καθημερινότητα στο San Franscisco, την περίοδο που αποτελούσε το λίκνο του hippie πολιτισμού. Think Small

To 1959 και κάτω από την ομπρέλα της DDB Worldwide Communications Group Inc. δημιουργήθηκε η καμπάνια “Think Small” για το μοντέλο VW Beetle. Σε έρευνα που έγινε από το περιοδικό Ad Age, αυτή πήρε τη θέση της καλύτερης διαφημιστικής καμπάνιας του 20ου αιώνα.

Τα ογκώδη οικογενειακά αυτοκίνητα είχαν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος επικίνδυνα και αυτό εις βάρος του μικρού Σκαραβαίου. Έτσι, οι εμπνευστές της καμπάνιας αποφάσισαν να μετατρέψουν αυτήν την πρόκληση σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του οχήματος.

Το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί μάλλον επιτυχημένο, δεδομένου ότι τόσο η διαφήμιση όσο και το ίδιο το αυτοκίνητο παραμένουν δημοφιλή τόσες δεκαετίες μετά!

Και μια ακόμη Πληροφορία: Η καμπάνια “Think Small” αποτέλεσε και κύρια πηγή έμπνευσης για ένα από τα επεισόδια της γνωστής σειράς “Mad Men”.

Έως και Σήμερα…

Ένα είναι σίγουρο: Μέσα από τη συμπαθητική του φυσιογνωμία, το Κατσαριδάκι έχει κερδίσει μία θέση στις καρδιές πολλών ανθρώπων, οι οποίοι χαίρονται να το βλέπουν και να το έχουν στην καθημερινότητά τους.redΑΑ

Ένας όμορφος σχεδιασμός που έχει κάτι από vintage και μας φέρνει μνήμες από άλλες εποχές, κάθε φορά που το συναντάμε.

Σε πολλά σημεία του κόσμου, οι υποστηρικτές του Σκαραβαίου φροντίζουν να αναβιώνουν αυτές τις μνήμες γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Σκαραβαίου στις 22 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που γεννήθηκε η συμφωνία για την παραγωγή του.

Για να γίνει κάποιος μέρος αυτού του εορτασμού είναι υποχρεωμένος εκείνη την ημέρα να μετακινείται μόνο με τον Σκαραβαίο του, στον οποίο θα έχει τοποθετημένο το ακόλουθο badge:

BLABLA