Μια βόλτα στο 45ο Rally Θερμαϊκού

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

Με νικητές το πλήρωμα του Citroen Racing DS3, Ν. Παυλίδη και Ν. Πετρόπουλο, τελείωσε το 45ο Rally Θερμαϊκού. Το Rally που έχει γίνει θεσμός στη Β. Ελλάδα ξεκίνησε χθες από το προαύλιο χώρο του λυκείου Αρναίας και πήραν μέρος 12 πληρώματα. Τα τρία πληρώματα που διακρίθηκαν είναι: Στην 1η θέση οι Ν. Παυλίδης και Ν. Πετρόπουλος, στην 2η οι Σ. Θεοφανίδης και Χ. Θεοφανίδης και στην 3η θέση οι Α. Δήμος και Α. Ντίτορας.

Το πλήρωμα που ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο του 45ου Rally Θερμαϊκού ήταν οι Παυλίδης Νικόλαος και Πετρόπουλος Νίκος με το DS3 της Citroen Racing. O κ. Πετρόπουλος δήλωσε πριν τον αγώνα στη Soferina: IMG_6123Α

Πείτε μας δυο λόγια για το αυτοκίνητο σας.

Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για τα δεδομένα της Ελλάδος. Ελπίζουμε να πάει καλά. Είναι πρώτη φορά που οδηγούμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο και μπορούμε να πούμε οτι είναι ένα test για τους μελλοντικούς μας αγώνες.

Έχετε τρέξει ξανά σε αυτή τη διαδρομή;

Εγώ προσωπικά έχω τρέξει πάρα πολλές φορές και έχω κερδίσει τον αγώνα αρκετές φορές αλλά με διαφορετικά αυτοκίνητα και οδηγούς.

Ποιά είναι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά;

Είναι ένα όχημα της Citroen Racing και έχει περίπου 230-240 hp. Μπορώ να πω οτι είναι ενα πολύ καλό μοντέλο. IMG_6134Α

Βλέπω έχετε πολλούς χορηγούς. Είναι δύσκολο να συντηρηθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο;

Και φυσικά είναι πολύ δύσκολο γιατί με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα χρειάζονται χορηγοί για να συντηρηθεί. Μόνο με ιδιωτική συμμετοχή δεν είναι εύκολο γιατι το κόστος είναι υψηλό.

Η Soferina μίλησε επίσης με το πρωτοεμφανιζόμενο πλήρωμα του Citroen Saxo A6, Οροϊλίδη Σάββα και Ρούσσο Βίκτωρα. IMG_6157

Πώς μπήκατε στο χώρο του μηχανοκλινητου αθλητισμού;

Για πολλά χρόνια έτρεχε ο πατέρας μου και έτσι ξεκίνησα και εγώ.

Τι χαρακτηριστικά έχει το αυτοκίνητο σας;

Είναι ένα normal αυτοκίνητο. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Έχουμε κάνει μικρές αλλαγές όπως λίγο ανεβασμένα άλογα, μια ειδική ανάρτηση και καινούργια φρένα. Είναι σαν να τρέχει στην ουσία ένα κανονικό A6.

Πώς αισθάνεστε;

Είμαστε χαρούμενοι και  λίγο αγχωμένοι γιατί είναι η πρώτη μας δοκιμασία.

Είναι δύσκολο να συντηρηθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο;

Άμα έχεις τη θέληση δεν νομίζω ότι είναι δεν τόσο δύσκολο. Οι χορηγίες είναι σημαντικές, αν και δεν είναι τόσο εύκολο να τις βρεις. Βέβαια αν κάποιος το τροσπαθήσει, θα μπορέσει να βρεί λύσεις για να τρέξει. IMG_6166Α

Είναι εύκολο να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται;

Υπάρχει τρόπος αν το πιστέψεις. Καλό θα ήταν να μην ποντάρει στις χορηγίες. Να είσαι έτοιμος να επενδύσεις χρήματα και αν βρεθουν χορηγίες, τότε μπορείς να μειώσεις το συνολικό κόστος.

Δυστυχώς γι’ακόμα μια χρονιά δεν υπήρχε καμια γυναικέια συμμετοχή στον αγώνα. Ελπίζουμε μελλοντικά να συμμετέχουν γυναίκες και γιατί οχι και αμιγώς γυναικέια πληρώματα. Θα ήταν μεγάλη χαρά για την ομάδα της Soferina να έρθει σε επαφή με γυναίκες που ενδιαφέρονται για το μηχανοκήνιτο αθλητισμό και να ανταλλάξουμε ιδέες και εμπειρίες.