Έξι Συμβουλές για ευκολότερο παρκάρισμα

Θωμάς Καραθάνος

Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία να συμπληρώσουμε το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας μας, για να βγάλουμε το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Έτσι λοιπόν επισκεπτόμαστε τις διάφορες σχολές οδηγών, με σκοπό να αρχίσουμε τα μαθήματα.

Είτε λίγο είτε πολύ, όλοι έχουμε το άγχος μας, άλλοι για το ξεκίνημα, άλλοι για το παρκάρισμα, άλλοι για τις αλλαγές ταχυτήτων και άλλοι… για όλα! Η αλήθεια είναι πως, όσο περνάει ο καιρός, το μεγαλύτερο άγχος αποβάλλεται, αλλά δυστυχώς το στρες του παρκαρίσματος δεν μας εγκαταλείπει τόσο εύκολα. Και στάζει ο ιδρώτας και λερώνουμε μπλούζες και χρησιμοποιούμε πετσέτες και ανοίγουμε τα air condition μες στο καταχείμωνο και στέλνουμε τον δάσκαλο με πνευμονία στο νοσοκομείο και μένουμε μόνοι να ψάχνουμε για μία άλλη σχολή οδηγών που δεν μας έχει ακουστά για να μας δεχτεί.

Κάπως έτσι, σκέφτηκα να γράψω λίγες ιδέες για το πώς θα γίνει πιο άνετα το παρκάρισμα, μήπως και καταφέρω να σας γλυτώσω από την περιττή αγωνία του.

  • Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε τον όγκο του αυτοκινήτου σας, έτσι ώστε να μπορείτε να καταλάβετε σχετικά γρήγορα αν χωράει το αυτοκίνητο σ’ έναν χώρο στάθμευσης (υ.γ. δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ μεγαλύτερος από το αυτοκίνητο). Αυτό προκύπτει σιγά σιγά με την εμπειρία της οδήγησης εντός πόλεως.
  • Χρειάζεται οπωσδήποτε να προειδοποιείτε ότι θα λάβετε θέση για παρκάρισμα. Χρησιμοποιούμε το δεξί ή το αριστερό φλας (σύμφωνα με τις σχολές οδηγών) ή τα αλάρμ (το κουμπάκι δηλαδή με το κόκκινο τρίγωνο)  ώστε να αποφύγουμε έγκαιρα το «κόλλημα» του πίσω αυτοκινήτου, πράγμα το οποίο δυσκολεύει και αγχώνει ακόμη περισσότερο.
  • Η σωστή τοποθέτηση του αυτοκινήτου σας δίπλα σ’ ένα ήδη παρκαρισμένο αυτοκίνητο, πίσω από το οποίο θα παρκάρετε, είναι πολύ σημαντική. Κακά τα ψέματα, ο τρόπος που μας μαθαίνουν στις σχολές οδηγών δεν είναι και τόσο ρεαλιστικός. Σύμφωνα με αυτές, το όχημά σας πρέπει να σταματήσει όταν η κολώνα (το κάθετο πλαστικό δίπλα στα μπροστινά καθίσματα, ανάμεσα στο μπροστά και πίσω παράθυρο) φτάσει στο ύψος του πίσω μέρους του διπλανού αυτοκινήτου. Αυτός ο τρόπος βολεύει μόνο σε περιπτώσεις που ο χώρος που θέλουμε να παρκάρουμε είναι αρκετά μεγάλος.

Σας προτείνω να σταματήσετε το όχημά σας, αφού περάσει για λίγο το διπλανό αυτοκίνητο. Το συμπέρασμα το αφήνω πάνω σας. Σε περίπτωση που ο δρόμος είναι στενός και υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του, τότε πλησιάστε αρκετά το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο μπροστά από τον χώρο σας και τη «μούρη» του αυτοκινήτου σας πλησιάστε την στο ακριβώς απέναντι, έτσι ώστε το όχημά σας να πάρει θέση υπό γωνία και να σας διευκολύνει την είσοδο στη θέση παρκαρίσματος.

  • Προσπαθήστε να κάνετε χρήση των καθρεφτών και όχι γύρισμα κεφαλιού πίσω. Χρησιμοποιώντας τους πλαϊνούς καθρέφτες, ελέγχετε την κατεύθυνση του αυτοκινήτου σας και ως προς την οπίσθια κατεύθυνση καθώς επίσης με τη σωστή ρύθμιση του καθρέφτη και ως προς την απόσταση από το πεζοδρόμιο. Με τον μεσαίο καθρέφτη ελέγχετε την κίνηση πίσω από το όχημά σας. Αν κάποιοι από εσάς έχετε συνηθίσει να γυρνάτε πίσω το κεφάλι σας, τότε προτιμήστε τον συνδυασμό.
  • Σας προτείνω ακόμη να «εκμεταλλευτείτε» τις τριγύρω βιτρίνες των μαγαζιών. Θα είστε τυχεροί, αν ο χώρος που έχετε επιλέξει για να παρκάρετε βρίσκετε δίπλα σε μαγαζιά. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιείστε τις βιτρίνες τους για να βλέπετε την ακριβή απόσταση από το όχημα που βρίσκετε μπροστά αλλά και πίσω σας καθώς επίσης και για να ελέγχετε αν χωράτε να παρκάρετε στον συγκεκριμένο χώρο.
  • Το παρκάρισμα γίνεται είτε σε ανηφόρα είτε σε κατηφόρα. Χρησιμοποιείστε το χειρόφρενο σε περίπτωση που φοβάστε αλλά και αγχώνεστε μην σας σβήσει ή κινηθεί αρκετά το αυτοκίνητό σας.

Με αυτές τις έξι κινήσεις, ο «μπελάς» του παρκαρίσματος γίνεται λίγο πιο εύκολος.

Αν και πάλι δεν τα καταφέρετε, πληρώστε και βάλτε το αυτοκίνητο σε ένα πάρκινγκ – κάπως θα πρέπει να ζήσουν κι αυτοί…