Ψήνοντας με τον Δημήτρη Εικοσιδυό

Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Γνωρίζουμε ήδη πολλά πράγματα για εσάς και τα πασίγνωστα μαγαζιά σας, με ό,τι έχει να κάνει με σουβλάκια και ψητά,  που βρίσκονται εδώ στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την άλλη μεγάλη σας αγάπη… το αυτοκίνητο.

Η ενασχόληση μου με το αυτοκίνητο και η αγάπη μου για τα παλιά οχήματα ξεκίνησε το ‘78 όταν ήμουν 18 ετών. Αφού έβγαλα δίπλωμα, οδηγούσα τα Σαββατοκύριακα το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας, που ήταν ένα φορτηγάκι Morris Minor.

Μήπως το έχετε ακόμα;

Ήταν το αυτοκίνητο της ζωής μας και το είχα μέχρι πριν από ένα χρόνο περίπου. Αν και το πρόσεχα πολύ και είχα κάνει και αρκετές αναπαλαιώσεις, δυστυχώς κάποια στιγμή δεν μπορούσε να επισκευαστεί άλλο. Ήθελα όμως να το κρατήσω γιατί το αγαπούσα πολύ, γι αυτό το πήγα σε πρέσα και το έκανα κύβο και τώρα το έχω μετατρέψει σε γραφείο πλέον.

Ουσιαστικά, πάντα είχα ένα παλιό φορτηγάκι και προσπαθώντας να το κρατώ σε ρέγουλα, μοιραία ήρθε και η αγάπη μου για τα αυτοκίνητα. Τελείωσα μηχανικός-μηχανολόγος, βλέπετε, ειδικός στις εργαλειομηχανές, οπότε ήμουν συνέχεια μέσα στη μουντζούρα. Μετά το στρατό δούλεψα στη Ford, όπου και εκεί πάλι ήταν σχετική η δουλειά μου. Και τότε ήταν που αγόρασα ένα καινούριο αυτοκίνητο αλλά η αγάπη μου για το παλιό παρέμεινε.

Είστε συλλέκτης κλασικών οχημάτων. Πόσα αυτοκίνητα έχετε;

Δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου συλλέκτη. Συλλέκτης είναι ο Jay Leno που έχει πραγματικά εκατοντάδες αυτοκίνητα. Εγώ απλώς, αγαπάω τα σαραβαλάκια (γέλια!).22photo3A

Θυμάστε να μας τα πείτε όλα όσα βρίσκονται στη συλλογή σας;

Βέβαια, αφού μ’ αυτά κοιμάμαι και ξυπνάω. Έχω γύρω στα 10 οχήματα συνολικά. Έχω ένα 500ρακι Fiat Abarth, ένα VW Σκαραβαίο, ένα Morris Minor κούρσα, μια αμερικάνικη Studebaker του 1958. Το καινούριο απόκτημα της οικογένειας είναι μια Lotus Caterham.

Σας αρέσουν όμως και οι μηχανές απ’ ό,τι έχω μάθει…

Έχω μια παλιά μοτοσυκλέτα BMW του 58’ και έχω 7-8 μπόμπους, Honda Z50, τα οποία μαζεύω μανιωδώς. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα μικρούτσικα και τα μεταποιώ, τα επισκευάζω, τους αλλάζω το χρώμα.

Απ’ όλα αυτά τα οχήματα, ποιο θεωρείτε το αγαπημένο σας;

Το Fiat 500, αφού το χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Το φορτηγάκι ήταν το πιο αγαπημένο μου αλλά δεν υπάρχει πλέον. Βέβαια στην πρώτη ευκαιρία που θα βρω ένα, θα το ξαναφτιάξω!

Είναι δύσκολη η συντήρηση ενός κλασικού οχήματος στην Ελλάδα;

Με το Internet πλέον δεν υπάρχει καμία δυσκολία. Για μένα το βασικό που πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι το οικονομικό. Όταν ξεκινάς να φτιάξεις κάτι, δεν πρέπει να υπολογίζεις τα έξοδα, όχι πως αυτό σημαίνει ότι θα τα διαλύσεις όλα, αλλά είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αγάπης για τα αυτοκίνητα. Η δεύτερη δυσκολία είναι ο χώρος αποθήκευσης και η τρίτη είναι ότι πρέπει να έχεις λίγες γνώσεις γύρω από το αυτοκίνητο. Να μην πηγαίνεις στο συνεργείο για κάθε μικρό πρόβλημα… βέβαια υπάρχουν και τα ειδικά συνεργεία.

Τα δικά σας χέρια όμως «πιάνουν»…

Και λόγω αγάπης αλλά και λόγω ενασχόλησης από μικρός. Μεγάλωσα μέσα σε ένα εργοστάσιο στη Γιαννιτσών που έβγαζε σχοινιά. Μετά το σχολείο έμπαινα μέσα και έπαιζα με τα σίδερα και τα εργαλεία.

Μπορεί κάποιος να δει τα οχήματά σας;

Μπορεί να δει ο κόσμος κατά καιρούς κάποια από τα οχήματά μου που φιλοξενούνται σε εκθέσεις. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα κλασικά αυτοκίνητα υπάρχουν για προσωπική ευχαρίστηση. Είμαστε σε μια εποχή που όταν βγάζεις ένα παλιό αυτοκίνητο για βόλτα, κάποιοι σε κοιτάνε περίεργα.

Ας μιλήσουμε λίγο για την πορεία σας μέχρι σήμερα…

Ναι! Μετά τη δουλειά μου στη Ford, τo 1983,  άνοιξα ένα κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτων στη Βασ. Όλγας, όπου έφτιαχνα συναγερμούς, κασετόφωνα και έκανα άλλες μετατροπές, σε ελαφρά μορφή πάντα. Τότε, ξέρεις,  τα αυτοκίνητα δεν ήταν όπως είναι τα σημερινά, δηλαδή δεν είχαν πολλά έξτρα από αυτά που έχουν σήμερα, όπως τον συναγερμό ή το ραδιόφωνο. Ταυτόχρονα, είχε προκύψει το Α.Μ.Α.Ν. και το ραδιόφωνο.

Έχετε γίνει γνωστός στους περισσότερους Έλληνες από την τηλεοπτική εκπομπή του Α.Μ.Α.Ν, αλλά και από το ραδιόφωνο. Πώς αξιολογείτε αυτή σας την εμπειρία;

Το ραδιόφωνο ήρθε μετά το Α.Μ.Α.Ν. Για μένα αν τα αξιολογήσω βάζω πρώτα στην προτίμησή μου το ραδιόφωνο. Στην τηλεόραση είχα όμως το πλεονέκτημα ότι όποιος με άκουγε μπορούσε να δει και την εικόνα μου. Στη τηλεόραση ήταν όλα ερασιτεχνικά, ήμουν κομπάρσος και πέρασα εξαιρετικά και στα δύο. Απλά, το ραδιόφωνο το αγαπώ περισσότερο.22photoCars2

Είχατε προτάσεις για να συνεχίσετε στο ραδιόφωνο;

Είχα μιλήσει με κάποιους που ενδιαφερόντουσαν να ασχοληθώ αλλά βέβαια είναι μια δουλειά που δεν μπορείς να την κάνεις σαν χόμπι στις ελεύθερες σου ώρες. Πρέπει να ασχοληθείς κανονικά και να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου αλλά τώρα λόγω της δουλειάς μου δεν προλαβαίνω πια.

Από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση, λοιπόν και τώρα ήρθε το «Ντερλικατέσεν». Πώς προέκυψε αλήθεια;

Ξεκίνησε το 2003. Είχα μανία να ψήνω συνεχώς.

Οπότε είστε μάλλον από αυτούς που, όταν μαζεύεται η παρέα, εσείς ψήνετε πάντα;

Ναι, όντως, και επίσης είμαι αυτός που δεν πίνει, όταν πρέπει να οδηγήσουμε μετά. Μου αρέσει πολύ να ψήνω, για να καταλάβεις,  έχω ανάψει κάρβουνα στη Χαλκιδική μόνο και μόνο για να ζεστάνω ψωμί! Τον Αύγουστο του 2003 βρέθηκα με τον σημερινό μου συνέταιρο Χ. Κουδούνη, μου πρότεινε να ανοίξουμε μαζί ένα σουβλατζίδικο και έτσι έγινα σουβλατζής. Δύο μέρες αργότερα παράτησα το κατάστημα που έκανα αναπαλαιώσεις και ξεκινήσαμε.

Θα μας πείτε τη δική σας «συνταγή» της επιτυχίας του Ντερλικατέσεν;

Παίζει σημαντικό ρόλο η ομάδα που έχουμε, γιατί είναι μεγάλο κομμάτι της εστίασης. Είναι νόμος, έως δικτατορικός θα μπορούσα να σου πω, στο Ντερλικατέσεν, η σωστή εξυπηρέτηση και η ευγένεια. Επίσης, δεν πειράζουμε ποτέ την ποιότητα. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για την επιτυχία. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα η τοποθεσία αλλά όλα μπορούν να ξεπεραστούν αν εφαρμόζει κάποιος τις βασικές προϋποθέσεις: ποιότητα και ευγένεια.

Ας ξαναμιλήσουμε για τα αυτοκίνητα. Συμμετέχετε σε αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων;

Βεβαίως, μάλιστα μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήμουν ιδρυτικό μέλος της ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας). Είμαι ένας από τους 22 που ξεκινήσαμε αυτήν τη λέσχη, η οποία είναι πολύ δυνατή λέσχη με  αξιόλογα μέλη και πολλά αυτοκίνητα στη λίστα της. 22photo2A

Γνωρίζετε καλά το χώρο του αυτοκινήτου. Οι Έλληνες είναι καλοί οδηγοί τελικά;

Ε, όχι και πολύ… Υπάρχουν και καλύτεροι από μένα στις γνώσεις γύρω από το αυτοκίνητο. Οι Έλληνες, είμαστε ατζαμήδες οδηγοί, δε σεβόμαστε τον διπλανό μας και πρώτος απ’ όλους εγώ! Παρκάρω πάνω στο πεζοδρόμιο ή σε όποια τρυπούλα-θέση!, βρίσκω μπροστά μου. Δύο πράγματα δεν κάνει καλά ο Έλληνας: Αγοράζουμε αυτοκίνητα, όχι για τις ανάγκες που έχουμε αλλά για το status. Δηλαδή κάποιος που  μένει στη Λεωφόρο Στρατού και η δουλειά του είναι στη Βενιζέλου, ένα δυο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του έχει το Toyota Land Cruiser για τη μετακίνησή του, ακριβώς ίδιο με αυτό που έχει ο Μπιν Λάντεν στην έρημο. Το δεύτερο είναι ότι μπορούμε στη Θεσσαλονίκη να μην χρησιμοποιούμε τόσο το αυτοκίνητο γιατί οι αποστάσεις είναι μικρές.  Και το λέω πρώτος εγώ, που χρησιμοποιώ πολύ το αυτοκίνητο!

Πιστεύετε ότι τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βοηθήσουν την κατάσταση;

Αποτελούν σαφώς το μέλλον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά είναι ακριβά αυτήν τη στιγμή και κάποιος δύσκολα θα δώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Η πορεία της αγοράς τους είναι φθίνουσα.

Αν θα αγοράζατε σήμερα ένα αυτοκίνητο ποιο θα θέλατε από τα καινούρια μοντέλα και γιατί;

Θα ήθελα ένα κάμπριο αυτοκίνητο και λόγω οικογένειας ένα FIAT. Θα προτιμούσα το νέο Spider, όταν θα βγει. Αλλιώς ένα Panda ή τέτοιου τύπου, δηλαδή μικρό, τετρακίνητο, πετρελαιοκίνητο για να σκαρφαλώνεις και να παίζεις.

Έχετε κάποια αγαπημένη διαδρομή εκτός πόλης που θα μας προτείνατε για ταξίδι με αυτοκίνητο;

Όχι, γιατί δυστυχώς δεν αρέσουν οι αποστάσεις στην γυναίκα μου, τη Νένη. Αν και χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο πολύ δεν της αρέσουν τα μακρινά ταξίδια και έτσι δεν έχω αγαπημένες διαδρομές. Όταν χωρίσω, θα σου πω!22photoCarsAA

Εσείς εμπιστεύεστε τις γυναίκες οδηγούς;

Ναι. Όσο μπορεί να αμφιβάλλει κάποιος για μια γυναίκα οδηγό, τόσο μπορεί να αμφιβάλλει και για έναν άντρα.

Η Sοferina είναι ένα περιοδικό για τη γυναίκα οδηγό. Πώς βλέπετε την προσπάθεια μας;

Μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι καταπληκτικό και η προσπάθεια που κάνετε είναι πολύ καλή και θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσετε.