Αυτοκίνητο: Η μικρή μας όαση

Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Η πρώτη μας κίνηση στο αυτοκίνητο, σχεδόν αυτόματα μόλις αρχίσει το καλοκαίρι και οι ζέστες γίνουν αφόρητες, είναι φυσικά να ανοίξουμε το κλιματιστικό. Έχει γίνει επιτακτική ανάγκη τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας,  γι’ αυτό πρέπει να ξέρουμε και πώς να χρησιμοποιούμε σωστά αυτό το πολύτιμο εξάρτημα του αυτοκινήτου μας για να αποδώσει τέλεια.

Όσο παράξενο και αν μας ακούγεται, τα πρώτα συστήματα κλιματισμού σε αυτοκίνητα παρουσιάστηκαν το 1933 στις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σε λιμουζίνες. Λίγα χρόνια αργότερα η αυτοκινητοβιομηχανία Packard προσάρμοσε το πρώτο κλιματιστικό σ’ ένα μοντέλο της αλλά για πολλούς λόγους δεν είχε μεγάλη επιτυχία.

Κυρίως γιατί δεν υπήρχε ο κατάλληλος τρόπος χειρισμού ή ρύθμισης της θερμοκρασίας από την καμπίνα.  Όταν οι επιβάτες κρύωναν, έπρεπε ο οδηγός να σταματήσει, να βγει από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια, αφού άνοιγε το καπό, να απενεργοποιήσει το σύστημα. Επίσης η εγκατάσταση καταλάμβανε πολύ αποθηκευτικό χώρο στο πορτ μπαγκάζ και το σύστημα από μόνο του στοίχιζε περί τα 4.500€, ποσό υπέρογκο για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής.

Περίπου είκοσι χρόνια μετά από την πρώτη προσπάθεια, η Chrysler εισήγαγε το σύστημα Air Temp που ήταν μια ολοκληρωμένη πρόταση στον κλιματισμό οχημάτων. Υπολογίζεται ότι εκείνον τον χρόνο πουλήθηκαν 1 εκ. μοντέλα, εξοπλισμένα με κλιματισμό. Από τη δεκαετία του ’70 και μετά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες βελτίωσαν τα συστήματα κλιματισμού, κάνοντάς τα πιο αποδοτικά με τη χρήση του γνωστού σε όλους υγρού Φρέον.

Photo credit: downhilldom1984 via VisualHunt / CC BY
Photo credit: downhilldom1984 via VisualHunt / CC BY

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το κλιματιστικό σας

  1. Για να λειτουργήσει το κλιματιστικό, χρησιμοποιεί ενέργεια από τον κινητήρα, συνεπώς αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου.
  2. Υπολογίζεται ότι ένα σύγχρονο κλιματιστικό δεσμεύει για τη λειτουργία του περίπου 4 hp. Αν έχετε αυτοκίνητο μικρού κυβισμού και ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό μπορεί να νιώσετε ότι η λειτουργία του κινητήρα γίνεται πιο ληθαργική. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί η μείωση της ιπποδύναμή σας είναι προσωρινή.
  3. Στους θερμούς μήνες δεν πρέπει να ενεργοποιούμε το κλιματιστικό αμέσως μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο. Ειδικά στη χώρα μας, όπου το αυτοκίνητό μας εκτίθεται συχνά σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ήλιο. Ο λόγος είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευθύνονται για την αύξηση των mg του βενζολίου (το βενζόλιο είναι χημικό συστατικό του βενζίνης). Το βενζόλιο μπορεί να βρεθεί μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου από τις αναθυμιάσεις της βενζίνης που υπάρχει στον κινητήρα ή στο φίλτρο βενζίνης, να θυμάστε πως το ντεπόζιτο δεν είναι απόλυτα στεγανό καθώς η βενζίνη κυκλοφορεί στον κινητήρα. Η εισπνοή του βενζολίου είναι βλαβερή για τον οργανισμό. Σας προτείνουμε πρώτα να ανοίξετε τις πόρτες του αυτοκινήτου για μερικά λεπτά, ώστε να αεριστεί η καμπίνα. Κατόπιν χρησιμοποιήστε το air condition, το οποίο θα βγάλει τον ζεστό αέρα της καμπίνας έξω.
  4. Αν θέλετε να κάνετε οικονομία στα καύσιμα του αυτοκινήτου σας και οδηγείτε μέσα στην πόλη είναι περισσότερο οικονομικό να ανοίξετε απλά τα παράθυρα και όχι το κλιματιστικό σας. Αν όμως οδηγείτε σε δρόμους που επιτρέπουν μεγαλύτερες ταχύτητες, όπως η εθνική οδός, είναι πιο οικονομικό να χρησιμοποιείτε το air condition. Πολλοί πιστεύουν ότι κατεβάζοντας τα παράθυρα, ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες, συνδυάζουν τη δροσιά και την εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό όμως είναι ένας μύθος, καθώς το ταξίδι με ταχύτητες άνω των 75 km/h με ανοιχτά παράθυρα δημιουργεί μεγάλη αντίσταση από τον αέρα που μπαίνει στην καμπίνα και έτσι καταναλώνεται περισσότερο καύσιμο.
  5. Τέλος, είναι καλό μια φορά το χρόνο να ζητάτε από το μηχανικό αυτοκινήτων να κάνει την προβλεπόμενη συντήρηση του κλιματιστικού.

 

Cover Photo – The Car Spy

Krios A/C