Ιθάκη και άλλα πολλά

Άννα Λαζοπούλου

Να εύχεσαι να ΄ναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη έλεγε και ξανάλεγε ο πατέρας μου, χρησιμοποιώντας το ποίημα του Καβάφη σαν καραμέλα.

Και εμείς το κάναμε πραγματικότητα. Ταξίδια, γεύσεις, σχέδια και όνειρα μπλέκονται με τα αυτοκίνητα μέσα στο περιοδικό μας που ήδη βρίσκεται στην πέμπτη έντυπη έκδοσή του. Ακόμη και τα ανταλλακτικά μπορούν να αποκτήσουν χρώμα τελικά, η καθημερινότητά μας αλλάζει μορφή και η δημιουργία ξεπερνά τη ρουτίνα.

Η διαδρομή που διαλέξαμε με τη Soferina είναι ωραία και γεμάτη εναλλαγές.  Βουνά, λαγκάδια, λίμνες, ακτές και θάλασσα… πύργοι κατοικούνται, βότανα μαζεύονται, σχέδια ξαναζωντανεύουν, ο καιρός  προβλέπεται καλός και τα ρούχα μας ανάλογα. Είμαστε έτοιμοι για την καινούρια εποχή. Αυτή που θα διανύσουμε είναι για πολλούς η πιο  όμορφη, η πιο χρωματιστή. Φυσικά χρειάστηκε να περάσουμε πρώτα από τον χειμώνα, αλλά τώρα όλα είναι έτοιμα να ανθίσουν.

Μαζί με τα λουλούδια ζωντανεύει και η διάθεσή μας.

Κλείνουμε τα αυτιά και τα μάτια σε όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας και ξεκινάμε.

Αυτοκίνητο, μοτό, ποδήλατο ή ακόμη και κάρο… μπορούν να μας πάνε όλη τη διαδρομή.

Σκέφτομαι πως εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που θα σπρώξουμε τον εαυτό μας μπροστά. Δίνουμε συνέχεια τις μάχες μας και είτε  τις κερδίζουμε είτε όχι,  μαθαίνουμε …σημασία έχει σίγουρα η διαδρομή.

Ελπίζω να μας γεμίσει χαρά μέσα μας η άνοιξη, εύχομαι η διαδρομή να είναι ενδιαφέρουσα.

Get ready, το ταξίδι  άρχισε και εμείς έχουμε κλείσει θέση.