Τελικά η Επιχειρηματικότητα έχει Φύλο;

Φωτεινή Βαβίτσα 

Πριν από λίγες ημέρες έτυχε να βρεθώ σε ένα όμορφο μέρος της Θεσσαλονίκης με μία ευχάριστη παρέα. Μία από τις συζητήσεις μας ξεκίνησε με κάποιο από τα παιδιά της παρέας να μου λέει: “Από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω στη συγκεκριμένη εταιρία παρατηρώ τις συναδέλφους μου και τις θαυμάζω για το πως ανταπεξέρχονται σε όλες τις καταστάσεις της ημέρας, χωρίς να διαχωρίζουν τον εαυτό τους επειδή είναι γυναίκες. Εσύ πως το βιώνεις αυτό στην καθημερινότητά σου; Έχεις αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στη δουλειά σου λόγω φύλου;”

Σκέφτομαι πως αυτό το ζήτημα, του να είσαι γυναίκα και να αποφασίζεις ότι θέλεις να έχεις μία επαγγελματική πορεία, είναι βαθιά ριζωμένο στα γονίδιά μας. Αυτό ακριβώς το κάνει και τόσο ενδιαφέρον.Και μάλλον ο καλύτερος τρόπος να μη βιώσεις κάποια διάκριση λόγω φύλου εκεί όπου δουλεύεις, ξεκινάει από εσένα τον ίδιο. Και ισχύει σε κάθε περίπτωση, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, αρκεί να επιθυμείς να εξελιχθείς επαγγελματικά.

Τη στιγμή που αποβάλλεις πλήρως από μέσα σου την περιοριστική πεποίθηση: “Είμαι γυναίκα, επομένως χρειάζομαι και ειδική μεταχείριση στη δουλειά μου” κάθε διάκριση τέτοιου είδους χάνει τη δυναμική της στη ζωή σου.Φυσικά, μέσα στα χρόνια μου έχουν τύχει περιπτώσεις όπου κάποιος θα με αντιμετωπίσει διαφορετικά. Έχει τύχει να πάω σε συναντήσεις με τον συνεργάτη μου και να μη γυρνάν καν να με κοιτάξουν, είτε η συνάντηση γίνεται με άντρα είτε με γυναίκα. business-1067978_1280

Το κατά πόσο όμως το αφήνω αυτό να επηρεάσει το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι στο χέρι μου. Βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με κάποιον άλλο και έχω ευκαιρία να του δείξω ότι δεν υπάρχει λόγος να με απορρίπτει, γιατί έχουμε έναν και μόνον κοινό στόχο. Να καταλήξουμε στους επιθυμητούς τρόπους που θα κάνουν την επιχείρηση περισσότερο κερδοφόρα. Επομένως, το μόνο που έχει σημασία είναι το πόσο καλή είμαι στη δουλειά μου και όλα όσα έχω επιτύχει μέχρι σήμερα. Το αν θα τα καταφέρω και πόσο καλά δεν εξαρτάται καθόλου με το γεγονός ότι είμαι γυναίκα.

Από την άλλη υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να επιτύχει μια συνεργασία, για παράδειγμα η κατάλληλη χημεία με όσους συνδιαλλάσσεσαι. Αλλά και άλλοι περιορισμοί μπορεί να επηρεάσουν όπως το ότι μερικές φορές πιστεύουμε, λανθασμένα, πως η ευγένεια και η καλή διάθεση κάποιου συσχετίζεται απλά με έναν χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

Οι κοινωνικές συναλλαγές σου δίνουν πολλή τροφή για σκέψη, κυρίως σου μαθαίνουν πράγματα για τον ίδιο σου τον εαυτό. Όταν λοιπόν πηγαίνω σε μία συνάντηση και ο πελάτης δε μου δίνει σημασία, αν εγώ παρασυρθώ στη σκέψη: “Είναι που είμαι γυναίκα και για ακόμη μία φορά με υποτιμούν.”, μάλλον πρέπει να δω κατά πόσο νιώθω εγώ προσωπικά ανασφαλής.Αν όμως έχω δεχθεί το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος είναι δημιουργικός από τη φύση του και ικανός να επιτύχει όλα όσα επιθυμεί, ανεξαρτήτως φύλου, εκπαιδευτικού επιπέδου, καταγωγής και άλλων, τότε δεν έχω κανένα λόγο να φοβάμαι ότι θα με αντιμετωπίσει κάποιος διαφορετικά για τα χαρακτηριστικά που έχω σε αυτές τις κατηγορίες.

Γιατί πολύ απλά δε θα αφήσω όλες αυτές τις σκέψεις να γίνουν ανασταλτικοί παράγοντες και να επηρεάσουν το όποιο ταλέντο έχω. Γιατί θα συνεχίσω να πορεύομαι με τις αξίες μου κι όχι με τα δημογραφικά μου χαρακτηριστικά. Αν κοιτάξουμε παραδείγματα επιτυχημένων ανθρώπων παγκοσμίως θα συνειδητοποιήσουμε ένα πράγμα: Κανένας από αυτούς δεν επέτρεψε να τον επηρεάσει και να τον σταματήσει το γεγονός ότι μπορεί να προέρχεται από μία αναπτυσσόμενη χώρα, από φτωχή οικογένεια, από το γεγονός ότι μπορεί να μην έχει αποφοιτήσει από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Αντίστοιχα, κανείς δεν άφησε να τον επηρεάσει το γεγονός ότι είναι άνδρας ή γυναίκα. Αυτό μας το αποδεικνύουν κάθε χρόνο όλες αυτές οι λίστες που κυκλοφορούν με τους πιο πλούσιους κι επιτυχημένους ανθρώπους του πλανήτη, άνδρες και γυναίκες. pexels-photo-28456

Η ιστορία μας έχει γεμίσει με παραδείγματα ανθρώπων που δε σταμάτησαν πουθενά. Ανακάλυψαν το πάθος τους, πίστεψαν στον Άνθρωπο και σε όλα όσα είναι ικανός να καταφέρει και πέρασαν στη δράση αψηφώντας κάθε περιοριστική πεποίθηση και δικαιολογία που επικρατεί σε όλες τις κοινωνίες. Και είχαν πράγματα να δώσουν, για τα οποία τους γνωρίζουμε και τους θυμόμαστε τώρα, ανεξάρτητα από το φύλο τους.Έτσι η επιμονή, η πίστη στα πιστεύω και στις προσωπικές αξίες είναι η μόνη διαφορά και ανάμεσα σε κάθε γυναίκα που συναντάμε στη λίστα του Forbes και σε κάποια άλλη που απλά σκέφτεται “Δε θα τα καταφέρω, γιατί ζούμε σε μία κοινωνία όπου ακόμη υπάρχουν διακρίσεις στο φύλο”

Θέλω να ξεχωρίσω κάτι. Δεν είναι μοναδική επιτυχία στη ζωή μας το να έχουμε μία ανοδική επαγγελματική πορεία και να φθάσουμε στην κορυφή μίας λίστας. Κάθε άνθρωπος επιλέγει μόνος του τι ορίζει να ονομάζει επιτυχία στη ζωή του, κι αυτό είναι οτιδήποτε μας κάνει ευτυχισμένους. Ό,τι και να επιλέξουμε, μία μεγάλη οικογένεια, την επαγγελματική μας καριέρα, ή απλά να γυρίσουμε τον κόσμο είναι εκεί ο στόχος και μας περιμένει. Και την κατάλληλη στιγμή θα πραγματοποιηθεί το όνειρό μας.

Αν φυσικά μέσα σε αυτό που ορίζουμε επιτυχία είναι και η επαγγελματική μας πορεία, δεν είναι κρίμα να αφήνουμε όλους αυτούς τους περιορισμούς να μας σταματούν από το να κάνουμε το επόμενό μας βήμα; Εξάλλου από τη μια η γυναικεία μας φύση έχει πολλά χαρίσματα να μας προσφέρει, όπως είναι η δημιουργικότητα, η στοργή, η καλή αντίληψη της αισθητικής και πολλά άλλα, για τα οποία μπορούν να γραφτούν σελίδες. Ενώ αντίστοιχα από την άλλη, άλλα χαρίσματα έχει να προσφέρει η  ανδρική φύση σε έναν άνθρωπο αρσενικού φύλου. Μήπως ήρθε τελικά η στιγμή που θα περάσουμε στο σημείο όπου θα χρησιμοποιούμε αυτά τα χαρίσματα για να γίνουμε καλύτεροι κι όχι να δημιουργούμε στον εαυτό μας περιορισμούς γένους θηλυκού ή αρσενικού; people-office-group-team