Juan Manuel Fangio: o Δάσκαλος της Formula 1

Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Ο Juan Manuel Fangio (Χουαν Μανουέλ Φάνχιο) ήταν ο οδηγός που έθεσε τις βάσεις για τη σημερινή Formula 1. O γνωστός σε όλους πρωταθλητής της F1 Ayrton Senna είχε δηλώσει για τον Fangio « Κατά τη διάρκεια της καριέρας του καθιερώθηκε στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ο σπουδαιότερος οδηγός όλων των εποχών και ακόμα και σήμερα θεωρείτε κορυφαίος, αλλά πάνω απ’όλα είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος». 

Ο Juan Manuel Fangio, τέκνο Ιταλών μεταναστών, γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1911 στην πόλη Balcarce κοντά στο Buenos Aires. Στην ηλικία των 13 άφησε το σχολείο και ξεκίνησε να δουλεύει σαν βοηθός μηχανικού αυτοκινήτων. Τρία χρόνια αργότερα αναλαμβάνει επισκευές μόνος του και συνεχίζει να εργάζεται σαν μηχανικός για μερικά χρόνια ακόμα. Αν και έγινε ένας από τους σπουδαιότερους, ίσως ο σπουδαιότερος, οδηγός F1 είχε πάθος με το ποδόσφαιρο και μάλιστα έπαιζε για μια τοπική ομάδα. Η αγάπη του όμως για τα αυτοκίνητα ήταν αυτή που τον κέρδισε αφού παράλληλα με το ποδόσφαιρο, είχε ξεκινήσει μαζί με φίλους του να επιδιορθώνει αυτοκίνητα στο γκαράζ του. Το 1936 και αφού είχε αποκτήσει φήμη καλού μηχανικού, ήταν η πρώτη φορά που συνδύασε την δουλειά του με την ευχαρίστηση παίρνοντας μέρος σε ένα αγώνα με το παρατσούκλι «Rivadavia» προς τιμή της ποδοσφαιρικής ομάδας και των συμπαικτών του που τον προέτρεψαν τα αγωνιστεί. Δυστυχώς δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω μηχανικής βλάβης αλλά αυτό ήταν μόνο ή αρχή για τον μεγάλο Fangio.

Το 1940 και 1941 ο Fangio στέφθηκε πρωταθλητής Αργεντινής αλλά οι αγώνες στους οποίους συμμετείχε δεν είχαν καμία σχέση με τους Ευρωπαϊκούς καθώς γινόντουσαν σε χωμάτινους δρόμους και περιλάμβαναν την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Το 1948 ήταν η χρονιά που ο Fangio μετακόμισε στην Ευρώπη για να συνεχίσει την καριέρα του. Το 1948 ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε στη F1 στο γαλλικό Gran Prix και είχε σχετική επιτυχία οδηγώντας το Simca Gordini. Την επόμενη χρονιά έτρεξε στο San Remo, αυτή τη φορά με Maserati 4CL κερδίζοντας των αγώνα και συνεχίζοντας με αντίστοιχη επιτυχία σε άλλους έξι την ίδια χρονιά. Τα έτη 1950 και 1951 ο Fangio βρέθηκε στην ομάδα της Alfa Romeo μαζί με άλλους ταλαντούχους οδηγούς της εποχής όπως ο Luigi Fagioli. Με την Alfa Romeo βρέθηκε πολλές φορές στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου και το 1951 στέφθηκε για πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής. Μέχρι το 1958 που αποσύρθηκε ο χαρισματικός Juan Manuel Fangio κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνολικά 5 φορές (1951, 1954, 1955, 1956, 1957), να κερδίσει 24 αγώνες και να ανεβεί στο βάθρο 35 φορές με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Alfa Romeo, Maserati, Ferrari και Mercedes-Benz) κάνοντας τον, το μοναδικό οδηγό που έχει επιτύχει κάτι τέτοιο.

Photo credit: jesusofrage via Visual hunt / CC BY-NC-SA
Photo credit: jesusofrage via Visual hunt / CC BY-NC-SA

Ένα ακόμα γεγονός που έκανε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να στρέψει την προσοχή του πάνω στο Fangio ήταν η απαγωγή του πριν το Gran Prix της Κούβας. Άντρες του Fidel Castro τον απήγαγαν από το ξενοδοχείο που διέμενε με απειλή όπλου. Ο λόγος ήταν απλός. Να σταματήσει ο αγώνας, γεγονός που θα έφερε πλήγμα στο απολυταρχικό καθεστώς του Batista. Αφέθηκε ελεύθερος και αβλαβής μετά από 29 ώρες και λέγεται ότι παρέμεινε φίλος με τους απαγωγείς του για χρόνια.

http://bit.ly/28YL5EV
Άγαλμα του Fangio στο Μουσείο της Mercedes-Benz. Photo by Morio http://bit.ly/28YL5EV

Μετά την απομάκρυνση του από την οδήγηση, ο Fangio ασχολήθηκε με αντιπροσωπείες της Mercedes-Benz. Διορίστηκε πρόεδρος της Mercedes-Benz Αργεντινής το 1976 και επίτιμος πρόεδρος εφ’όρου ζωής το 1987.  Ο «El Maestro» όπως τον αποκαλούσαν, ήταν κύριος μέσα στις πίστες και ποτέ δεν οδηγούσε βρώμικα. Η ταχύτητα, η ακρίβεια, η επιμονή και αντοχή ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά του που τον έκαναν 5 φορές πρωταθλητή. Ο ίδιος είχε κάποτε δηλώσει όταν είχε ερωτηθεί για τη συνταγή της επιτυχίας «Υπάρχει συνταγή επιτυχίας και δεν είναι δύσκολο να την αναλύσεις. Είναι 50% το αυτοκίνητο, 25% ο οδηγός και 25% τύχη.» Πρόσφατα η Google αφιέρωσε το Doodle της στο μεγάλο οδηγό, γιορτάζοντας τα 105α γενέθλια του.