Δυναμικό στυλ με ρετρό στοιχεία για τη νέα Street Twin της Triumph

Δημήτρης Ταρλαντάς 

Η Today’s Bonneville όπως την ονομάζει και η Triumph, είναι μία μοτοσυκλέτα κατασκευασμένη με μοναδικό σκοπό τη χαρά της οδήγησης. Δεν κυνηγάει τα ρεκόρ, σε αντίθεση με τα πρώτα Bonneville. Το νούμερο της ιπποδύναμης του νέου δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα της, κρύβεται επιμελώς από την εταιρεία. Διαφημίζεται όμως η ροπή του, η οποία είναι κατά 18% αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν, φτάνοντας τα 80Nm. Και τι σημαίνει αυτό; Μα πως με κάθε άνοιγμα του γκαζιού, όποια σχέση και να έχουμε στο κιβώτιο, ένα χαμόγελο θα σχηματίζεται στο πρόσωπό μας και ένας υπέροχος μπάσος ήχος θα μας ακολουθεί…

Triumph_Streetwin_profile_CROPPED

Χωρίς να έχουμε κάνει καμία άλλη έρευνα για το νέο μοντέλο, το οδηγήσαμε σχεδόν τυχαία και για να πούμε την αλήθεια το έχουμε ερωτευτεί. Ουκ εν τω πολλώ το ευ και σίγουρα τα μόλις 55 άλογα από 900 κ. εκ. αρκούν για να ταξιδέψουν σώμα και ψυχή.Η θέση οδήγησης είναι χαμηλή και άνετη, ώστε να βολεύονται και οι πιο μετρίου αναστήματος αναβάτες, όχι ότι θα δυσκολευτούν και οι λίγο ψηλότεροι. Χώρος για τα γόνατα υπάρχει αρκετός. Το τιμόνι είναι χορταστικό και βρίσκεται σε ιδανική θέση, με old school barrel grips (έξτρα εξοπλισμός). Το ταχύμετρο στέκει μόνο του μπροστά σας και εντός του θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως την σχέση που έχετε στο πεντατάχυτο κιβώτιο, την ένδειξη της βενζίνης και το οδόμετρο. Εντός του ταχύμετρου υπάρχουν οι προειδοποιητικές λυχνίες της πίεσης λαδιού και του κινητήρα (check engine) κ.ά., οι οποίες φαίνονται μόνο αν ανάψουν. Ρετρό στοιχείο αποτελεί και το τρεμόπαιγμα της βελόνας του ταχύμετρου, όταν κινείστε.

Στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας δεν συναντάμε κάτι το εξεζητημένο, όλα όμως λειτουργούν άψογα. Το πλαίσιο είναι σωληνωτό. Το ένα και μοναδικό μπροστινό δισκόφρενο έχει διάμετρο 310 χιλιοστά και σε συνδυασμό με το πολύ καλά ρυθμισμένο ABS και την δαγκάνα της Nissin, εγγυώνται  ασφαλή φρεναρίσματα. Η ανάρτηση αποτελείται από κλασικό μπροστινό πιρούνι (Kayaba 41χιλ.) και πίσω από διπλά αμορτισέρ Kayaba με ρυθμιζόμενη προφόρτιση. Ο μπροστινός τροχός κάνει την διαφορά και είναι 18” θέλοντας να προσθέσει πόντους στο στυλ, αλλά αφαιρώντας λίγο από την ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Τα ελαστικά είναι τα ιδιαίτερου σχεδιασμού Pirelli Phantom Sportscomp.

Η  Street Twin μπορεί να αποκαλείται modern classic και το υποστηρίζει πολύ καλά. Ρετρό σχεδίαση με όλα τα καλά της σημερινής τεχνολογίας, όπως το σύστημα ride by wire (ηλεκτρόγκαζο στην καθομιλουμένη) και το διακριτικό traction control (το οποίο απενεργοποιείται), ο υποβοηθούμενος συμπλέκτης για ξεκούραστες βόλτες στην κίνηση της πόλης, τα πίσω φώτα LED, η θύρα φόρτισης USB, ο υπολογιστής ταξιδίου με μέση και στιγμιαία κατανάλωση, αυτονομία και ένδειξη σέρβις και φυσικά το ABS. Επίσης, οι χυτές ζάντες, αντί για τις πιο ρετρό ακτινωτές, δίνουν μία πιο σύγχρονη νότα. Hot λεπτομέρεια στις ζάντες είναι το κόκκινο ή πορτοκαλί σιρίτι. Τέλος, ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο της Triumph μπορείτε να βρείτε 150 αξεσουάρ για την εξατομίκευση της Street Twin, καθώς και έτοιμα πακέτα (inspiration kit) όπως το scrambler, το brat και το urban.

Ο κινητήρας δείχνει κλασικός, διατηρώντας στην επιφάνειά του τα πτερύγια ενός αερόψυκτου, μόνο για διακοσμητικούς λόγους όμως, καθώς είναι υδρόψυκτος. Τα πλαϊνάStreetTwin_Detail_11_0037_LOW καπάκια κρύβουν τον ψεκασμό καυσίμου, ώστε να παραπέμπουν σε καρμπυρατέρ. Η ανάφλεξη γίνεται ανά 2700 μοίρες περιστροφής του στροφάλου, για να έχετε μία πιο ομαλή απόδοση και ουσιαστικά η λειτουργία του κινητήρα να θυμίζει έναν V2 και όχι έναν parallel twin.

Τελικά, η Street Twin συνδυάζει στυλ, ευκολία, οικονομία και άφθονη ροπή για διασκέδαση στην οδήγηση.