Fiat Topolino: Ένα ποντικάκι μόλις 80 χρονών

Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Το Fiat 500 ή Topolino (ποντικάκι στα Ιταλικά) θεωρείται ο προκάτοχος το άλλου ιστορικού micro car, του Fiat 500Α. Κατασκευάστηκε και κυκλοφόρησε από το 1936 έως το 1955 και μαζί με άλλα μικρά αυτοκίνητα της εποχής έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία περισσότερων οικονομικών οχημάτων στο μέλλον, όπως τα Citroen 2CV και Fiat 500. Οι συνολικές πωλήσεις του Topolino έφτασαν πάνω από 500.000, αριθμός που φανερώνει τη μεγάλη δημοτικότητά του.

Η ιδέα για το Topolino υπήρχε πολλά χρόνια πριν από την κυκλοφορία του αλλά άργησε να πάρει σάρκα και οστά. Την έμπνευση του προέδρου της Fiat, Giovanni Agnelli, για την κατασκευή ενός πολύ φτηνού αυτοκινήτου που θα προοριζόταν για τις μάζες, ήρθε να φέρει εις πέρας ο γνωστός σχεδιαστής και μηχανικός Dante Giocosa. O 29χρονος Giocosa στην αρχή της καριέρας του (αργότερα έγινε διευθυντής του μηχανικού τμήματος της Fiat, συνεισφέροντας τα μέγιστα με τις πρωτοποριακές ιδέες του) ήταν υπεύθυνος για το μηχανικό σχεδιασμό και ο Ruddolfo Schaffer για την κατασκευή του σασί και αμαξώματος. Το αποτέλεσμα ήταν καλό αλλά ο αρχικός στόχος για χαμηλή τιμή πώλησης μέχρι 5.000 ιταλικές λίρες απέτυχε και το Topolino βγήκε στην αγορά στην τιμή των 9.000 λιρών, ποσό αισθητά υψηλότερο από το αρχικό αλλά τουλάχιστον ανταγωνιστικό.     Fiat_500_Topolino-1936_Centro_Storico_Fiat

Ο αρχικός κινητήρας του Topolino ήταν υδρόψυκτος, τετρακύλινδρος 569cc και απέδιδε 13hp με τελική ταχύτητα 85Km/h και με κίνηση στους πίσω τροχούς. Αυτός ο κινητήρας είχε ικανοποιητικές επιδόσεις για τα δεδομένα της εποχής. Πάντως πολλοί ήταν αυτοί που δεν άργησαν να κάνουν μετατροπές στα «ποντικάκια» για να παίρνουν μέρος σε αγώνες όπως το γνωστό ιταλικό ράλι αντοχής, Mille Miglia.

Το ψυγείο του αυτοκινήτου ήταν τοποθετημένο πίσω από τον κινητήρα, γεγονός που βοήθησε πολύ στο αεροδυναμικό του προφίλ. Επίσης είχε τη μικρότερη κατανάλωση καυσίμου απ’ όλα τα αυτοκίνητα της εποχής, περίπου 5 λίτρα ανά 100km.

Photo credit Roby Ferrari via VisualHunt.com CC BY-SA

Η καμπίνα του Topolino ήταν αρκετά ευρύχωρη για το μέγεθός του και αυτό οφείλεται στον συμπαγή κινητήρα του. Η χωρητικότητα ήταν για  δυο ενήλικες με άνεση και υπήρχε ακόμη χώρος για τις αποσκευές που τοποθετούνταν πίσω από τις θέσεις, καθώς το αυτοκίνητο δεν είχε πορτ μπαγκάζ. Κάποια σημεία του σασί ήταν διάτρητα για εξοικονόμηση βάρους και κατά συνέπεια χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, κάτι που είχε δοκιμαστεί μέχρι τότε μόνο σε αεροσκάφη.

Στα σχεδόν είκοσι χρόνια της κυκλοφορίας του, η FIAT έκανε μόνον τρεις αλλαγές στο Topolino. Τα μοντέλα ονομάστηκαν μα αλφαβητική σειρά Α, Β και C και είχαν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Τα μοντέλα Α και Β είχαν το ίδιο σασί και αμάξωμα. Η μόνη διαφορά ήταν ο κινητήρας που στο μοντέλο Β ήταν ελαφρώς δυνατότερος, από 13hp στα 16hp. To μοντέλο C που παρουσιάστηκε το 1949, είχε ελαφρώς αλλαγμένο το αμάξωμα, κάποιες μικροαλλαγές στον κινητήρα και κυκλοφόρησε σε τρεις εκδόσεις, από τις οποίες μία ήταν η Station Wagon, η Giardinetta.

Photo credit: ponte1112 via Visualhunt.com / CC BY-NC-SA
Photo credit: ponte1112 via Visualhunt.com / CC BY-NC-SA

Τα Topolino ταξίδεψαν από το Τορίνο, την πόλη παραγωγής τους μέχρι τη μακρινή Αυστραλία και επίσης κατασκευάστηκαν, μετά από σχετική άδειας, από άλλες εταιρείες στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε ήταν 15 Ιουνίου του 1936. Σήμερα  κλείνει αισίως τα 80 του χρόνια. Αποτέλεσε ένα αυτοκίνητο ορόσημο για τη Fiat αλλά και για την ιστορία των οχημάτων φυσικά χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του.

Cover Photo: Photo credit: Riccardo Palazzani – Italy via Visual Hunt / CC BY-NC-SA