Η F1 στο τραπέζι του σπιτιού σας

Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια ευχάριστη εναλλακτική μορφή διασκέδασης για όλη την οικογένεια, ειδικά την περίοδο του χειμώνα. Υπάρχουν χιλιάδες τίτλοι παιχνιδιών ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και κάποιος μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε εκπαιδευτικά, φαντασίας ή παιχνίδια ερωτήσεων. Αλλά στην αγορά σήμερα κυκλοφορεί και ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, η Formula D. Σίγουρα φιλοδοξεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των φίλων των motorsports, χαρίζοντάς τους διασκέδαση με το αγαπημένο τους σπορ και βγάζοντας τους από την απομόνωση της οθόνης του υπολογιστή.

Οι φίλοι των επιτραπέζιων ή της Formula 1 θα σκέπτονται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να είναι πολύ βαρετό, αργό ή απλώς δεν προσφέρει τις συγκινήσεις άλλων παιχνιδιών. Το Formula D όμως θα σας διαψεύσει με τον έξυπνο σχεδιασμό του. Ανήκει στην κατηγορία Rolling Dice, δηλαδή ρίχνετε το ζάρι και ανάλογα με το αποτέλεσμα προχωράτε μέσα στο παιχνίδι. Φαίνεται απλοϊκό αλλά η περίπτωση του Formula D διαφέρει. 

Ο κάθε παίκτης έχει ένα κιβώτιο ταχυτήτων απ’ όπου επιλέγει ποια ταχύτητα θέλει να έχει και κάθε ταχύτητα συνοδεύεται από διαφορετικό ζάρι. Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού έμειναν πιστοί στους κανόνες της Formula 1, γι αυτό οι παίκτες πρέπει να «κατεβάζουν ταχύτητα» στις στροφές για να αποφύγουν συγκρούσεις και να σταματάνε στα pit stops για αλλαγή ελαστικών.pic1226886_lg

To Formula D προσομοιώνει άριστα τις συνθήκες των γνωστών αγώνων ταχύτητας. Και κυρίως είναι ένα παιχνίδι που ο παίκτης πρέπει να πάρει ρίσκα για να ηγηθεί της κούρσας. Δίπλα στο κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκονται έξι διαφορετικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου που φθείρονται κατά τη διάρκεια των γύρων, με κίνδυνο να σας βγάλουν εκτός παιχνιδιού αν φθαρούν τελείως. Υπάρχουν διαφορετικές πίστες που μπορείτε να επιλέξετε όπως η Μονακό, Daytona, Silverstone και Suzuka ενώ κάθε μια έχεις τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί από 2 έως 10 παίκτες και ίσως το μόνο αρνητικό στοιχείο του είναι η μεγάλη διάρκεια γιατί ολοκληρώνεται όταν ένα από τα μονοθέσια θα περάσει τηweather finish line.  Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια υπάρχει στην τελευταία έκδοση, όπου προστέθηκε η επιλογή άλλων παραγόντων που μπορεί να επηρεάσουν τον αγώνα, όπως οι κακές καιρικές συνθήκες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην κούρσα των μονοθέσιων.

Προσδεθείτε λοιπόν και αν σας προκαλεί η ιδέα της συμμετοχής σας σε ένα ράλι με δυνατές συγκινήσεις, δοκιμάστε να παίξετε το πρωτότυπο επιτραπέζιο παρέα με τους φίλους σας.