Γάμος σε 4 ρόδες

Μαριάννα Λαζαρίδου

Όταν σκεφτόμαστε έναν γάμο, μια από τις πρώτες εικόνες που μας έρχεται στο μυαλό είναι το αυτοκίνητο που παίρνει τη νύφη και τον γαμπρό από την εκκλησία. Φρεσκοπλυμένο ν’ αστράφτει, στολισμένο με κάτασπρα μπουκέτα από λουλούδια και λαμπερές κορδέλες και γιατί όχι με πολύχρωμα, τενεκεδένια κουτάκια δεμένα από πίσω, σε απόλυτο αμερικάνικο στυλ.

Στην πραγματικότητα,  το αυτοκίνητο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε πάρα πολλά στάδια στην προετοιμασία ενός γάμου. Από την πρώτη στιγμή του «Ναι, δέχομαι» μέχρι και το ταξίδι του μέλιτος, το αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχτεί ένας μεγάλος βοηθός.

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Ήρθε λοιπόν η στιγμή της πολυπόθητης πρότασης γάμου. Είπες το ναι και η ημερομηνία ορίστηκε στο περίπου. Το επόμενο βήμα, όπως άλλωστε φροντίζουν να μας ενημερώνουν τα περιοδικά γάμου, είναι να βρούμε τον χώρο της δεξίωσης.

Βεβαίως οι επιλογές είναι αμέτρητες. Ειδικά αν έχετε επιλέξει μια καλοκαιρινή ημερομηνία γάμου, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πανέμορφες τοποθεσίες σε βουνό, θάλασσα, πόλη, ή ακόμα και κάποιο ξενοδοχείο, μια ταράτσα, ένα κτήμα, ένα γιωτ. Η αναζήτηση του σωστού χώρου είναι μια διαδικασία που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρονοβόρα και γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση. Χρησιμοποιήστε το Google Maps ή κάποιο Navigator ώστε να μπορείτε να βρίσκετε πιο εύκολα τις τοποθεσίες. Θα χρειαστείτε σίγουρα ένα άνετο αυτοκίνητο για μεταφορικό μέσο, ώστε να μπορέσετε να ανακαλύψετε όλες τις πιθανές επιλογές, όσο μακριά και να βρίσκονται. Προτιμήστε ένα diesel για οικονομία καυσίμου εκτός πόλεως ή ακόμα και ένα 4×4 για να φτάσετε ευκολότερα στις δυσπρόσιτες περιοχές, οι οποίες πιστέψτε μας, όταν πρόκειται για χώρους δεξιώσεων, είναι πολλές.

Tip1: Μαζί με την αναζήτηση χώρου για τη δεξίωση του γάμου προσπαθήστε να κάνετε παράλληλα έρευνα και για την εκκλησία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γλυτώσετε πολλά περιττά χιλιόμετρα καθώς και να συνδυάσετε πιο εύκολα εκκλησία και χώρο, ψάχνοντας διαθεσιμότητες στις ημερομηνίες  συγχρόνως και για τα δύο.

Το δεύτερο βήμα, είναι η αγορά και η πρόβα του νυφικού. Πάρα πολλές οι επιλογές και σ’ αυτήν τη περίπτωση. Στη μετακίνησή σας, θα πρέπει να προσέξετε το πάρκινγκ, καθώς πολλές φορές είναι ακριβό στο κέντρο της πόλης ή δύσκολο, σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποια κοντινή επιλογή. Η σωστή οργάνωση, μπορεί να είναι σωτήρια και σ’ αυτήν την περίπτωση. Προτιμήστε να κάνετε τις βόλτες σας με ένα μικρό αυτοκίνητο το δικό σας ή ίσως κάποιας φίλης η οποία άλλωστε μπορεί να σας προσφέρει και τη χρήσιμη γνώμη της στην πρόβα των διαφόρων μοντέλων των νυφικών.

13672047_10154026152587758_1770342385_n

Ακριβώς τη στιγμή που ο καθένας θα πίστευε ότι έφτασε στο maximum του τρεξίματος που μπορεί να έχει η προετοιμασία ενός γάμου, ξαφνικά εμφανίζονται όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρωθούν πριν τη μεγάλη μέρα. Γεύματα με γονείς και συγγενείς, αρραβώνας, προσκλητήρια, μπομπονιέρες, στολισμός, λουλούδια… αμέτρητες διαδρομές με το αγαπημένο μας αυτοκινητάκι, που κάπου εδώ αισθανόμαστε την απόλυτη ευτυχία που υπάρχει στη ζωή μας και μας βοηθάει τόσο.

Λίγο πριν το γάμο, συνηθίζεται πλέον σχεδόν παντού το – για άλλη μια φορά- αμερικανικού στυλ bachelor πάρτι. Σε αυτό χρειάζεται κάποια προσοχή από αυτόν που θα οδηγεί γιατί δεν συνδυάζονται αλκοόλ και διαδρομή.  Αν και είναι πάντα χρήσιμο να ορίσουμε κάποιον άλλο οδηγό από την αρχή της βραδιάς ώστε να το ξέρει και να μην καταναλώσει το απαραίτητο παραδοσιακά για όλους τους υπόλοιπους αλκοόλ, λόγω της ημέρας.

Την ημέρα του γάμου, μαζί με εσένα ντύνεται γιορτινά και το αυτοκίνητό σου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι στολισμοί που προτείνουν οι ανθοπώλες. Μετά από μια μικρή έρευνα που κάναμε, μάθαμε ότι ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου, σε μερικές περιπτώσεις για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου ταιριάζει ο αντίστοιχος στολισμός. Πολύ πρωτότυπο κι αυτό, κάτι που το μαθαίνεις μόνον στη διάρκεια της προετοιμασίας του γάμου. Λουλούδια στους καθρέφτες, σε γιρλάντα, σε σύνθεση μπροστά στο καπό του αυτοκινήτου ή ακόμη και κορδέλες ή γάζες διαμορφώνονται σε πραγματικά καλλιτεχνήματα με βάση τα χρώματα της γαμήλιας παλέτας. Και μιας και είναι τόσο όμορφοι αυτοί οι στολισμοί, έχουμε και μια ακόμη σημείωση:

Tip2: Ενημερώνουμε τον φωτογράφο του γάμου από πριν για το αυτοκίνητο που έχει επιλεχθεί και ακριβώς ποιος θα οδηγεί και θα συνοδεύει πριν και μετά το γάμο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει για καλύτερες και πιο σωστές λήψεις, τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο του γάμου.

IMG_9470

Τελικά, σε κάθε καρέ του γάμου κρύβεται άλλες φορές στο background και άλλες φορές σε πρωταγωνιστικό ρόλο ένα αυτοκίνητο. Όσο κι αν ίσως περνάει απαρατήρητο μέσα στην ζάλη των ετοιμασιών, είναι βασικό κομμάτι αυτού του χαρούμενου γεγονότος και μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Γι’ αυτό, οργανωθείτε, έχετε έτοιμο και σε καλή κατάσταση το αυτοκίνητό σας, και φύγαμε για τις απαραίτητες προετοιμασίες μια που παντρευόμαστε!

13820475_10154026152577758_184730252_n (1)