Μια βόλτα στο Hellenic Motor Museum

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

Είναι δύσκολο να περιγράψεις το πώς αισθάνεσαι με την είσοδό σου στο Hellenic Motor Museum. Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Το μουσείο στεγάζεται σε έναν πολύ μοντέρνο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου 74-78  και από την αρχή σε προδιαθέτει ευχάριστα για ό,τι πρόκειται να συναντήσεις εκεί.

Η περιήγηση στο μουσείο ξεκινά με χρονολογική σειρά, από τον τρίτο όροφο και καταλήγει στο ισόγειο, όπου βρίσκονται τα πιο πρόσφατα μοντέλα. Το πρώτο πράγμα που συναντάς είναι μια εντυπωσιακή αναπαράσταση ενός συνεργείου αυτοκινήτων της δεκαετίας του ’30. Όλα τα αντικείμενα είναι γνήσια και τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο γινόντουσαν οι επισκευές εκείνη την εποχή και να τον συγκρίνουν με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό βέβαια είναι μόνο η αρχή καθώς λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκονται σε σειρά πολλά κλασσικά αυτοκίνητα που χρονολογούνται από το 1900, ενώ το πρώτο που συναντάς είναι το «αυτοκίνητο» της γνωστής τηλεοπτικής οικογένειας ανθρώπων των σπηλαίων Flintstones.

Στον ίδιο όροφο υπάρχουν πολλά θαύματα της τεχνολογίας εκείνης της εποχής όπως τα: Ford Model “N”, Daimler TT 20hp Doctor’s Coupe, Hudson Super Six, Avion Voisin C4 Roadster και Packard Model 433.

Στην αρχή του δευτέρου ορόφου κατεβαίνοντας, περιμένει μια πραγματική έκπληξη. Πρόκειται για την παρουσίαση ενός ιδιαίτερα σημαντικού αυτοκινήτου  στην ιστορία και εξέλιξη των οχημάτων. Το γερμανικό Adler Trumpf Junior Sport 30 ps, εκτός από ένα πολύ όμορφο διθέσιο coupe, είναι και το πρώτο αυτοκίνητο που παράχθηκε με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Adler Trumpf

Εντύπωση επίσης δημιουργούν οι δύο πρωτοποριακές αγωνιστικές BMW 328 Camo Coupe και η Fraizer-Nash-BMW 319/1. Επίσης θαυμάζει κανείς τo Bristol 410 Saloon με τις ωραίες του καμπύλες αλλά και το Χολιγουντιανό αστυνομικό Chrysler του 1939 που πρωταγωνίστησε στη ταινία “Captain America”. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει και ένα όχημα ίδιο με αυτό που οδηγούσε ο διαβόητος μαφιόζος της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, ο Al Capone.

Προχωρώντας κι άλλο στον ίδιο όροφο η συλλογή γίνεται ακόμα πιο πλούσια τόσο σε αριθμό όσο και σε σπανιότητα οχημάτων. Τα μοντέλα είναι τόσα πολλά που δεν θα μπορούσαμε να τα παρουσιάσουμε όλα, παρά μόνο κάποια ενδεικτικά. Αυτά είναι η Aston Martin DB2 fixed head coupe, το Chrysler Imperial Crown Convertible 1959, το Borgward Isabella Coupe 1969, το Morgan 4/4 1600 1974 και τέλος το το Jensen Interceptor FF1, που είναι το πρώτο αυτοκίνητο με κίνηση στους 4 τροχούς και anti-block φρένων.

Στον ίδιο όροφο βρίσκεται και το τμήμα με τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν/συναρμολογήθηκαν επί ελληνικού εδάφους ή είναι προϊόντα συνεργασίας ελλήνων σχεδιαστών είτε μηχανικών και ξένων εταιρειών. Ένα από τα πιο όμορφα είναι το Austin Seven Opal Tourer του 1936. Αν και αγγλικό, το συγκεκριμένο μοντέλο συναρμολογήθηκε από την εταιρεία Ταγκαλάκης στην Ελλάδα. Φεύγοντας από το κλασσικό Austin, συναντάς δύο άκρως φουτουριστικά σχεδιαστικά πρωτότυπα του Αντώνη Βολάνη που παρουσιάστηκαν στην έκθεση της Γενεύης το 1983. Το Helios και το Apollon υπήρξαν ιδιαίτερα αεροδυναμικά στην εποχή τους, χάρη στο στρογγυλεμένο αμάξωμα και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Επιπλέον, είχαν όλες τις λειτουργίες τοποθετημένες πάνω στο τιμόνι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Άλλα ελληνικά οχήματα που εκτίθενται στο μουσείο είναι το περίφημο Enfield E8000 που κατασκευάστηκε στο Νεώριο της Σύρου το 1973. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, εκτός από την ιδιαίτερη ιστορία του, είναι ο πρωτότυπος ηλεκτροκινητήρας του που του επέτρεπε να αναπτύξει ταχύτητα έως 80km/h και αυτονομία έως 130km! Μαζί με τα άλλα ελληνικά οχήματα θα βρείτε και το σπάνιο τρίτροχο ελληνικής κατασκευής ΤΖΕΝ Τονάκο του 1980.

Ο τελευταίος όροφος του μουσείου είναι ο πιο εντυπωσιακός, καθώς εκεί παρουσιάζονται τα πιο πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα της συλλογής. Η έκθεση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια Lamborgini Espada 1970, το Fiat Dino 206 Coupe, το Fiat Osca 1500 S Coupe, το Dino 308 GT4 1974, μια Ferrari 308 GTS, τη Maserati Mistral, και τη Maserati Merak S5, τη Ferrari 365 Berlinetta GT4 και το Iso Rivolta Lele.

Το Ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου που διοικείται από το Theodore and Joanna Charagionis Foundation, εκτός από τα υπέροχα οχήματα που διαθέτει, έχει ένα μεγάλο αμφιθέατρο με δυνατότητα προβολής 3D υλικού, ένα κατάστημα όπου μπορείτε να αγοράσετε τα αγαπημένα σας αυτοκίνητα σε μινιατούρες και έναν από τους πιο προηγμένους προσομοιωτές Formula 1 στην Ευρώπη. Αποτελεί έναν πολύ ενδιαφέροντα χώρο για να περιηγηθεί και να περάσει ευχάριστα κάποιος μερικές ώρες. Εμείς το χαρήκαμε ιδιαίτερα στην επίσκεψή μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γαμπιεράκη Καλλιόπη για την βοήθεια και τη φιλοξενία της στο φανταστικό αυτό μουσείο.