Η νέα εποχή των λεωφορείων χωρίς οδηγό

Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ακούσει για το πιλοτικό πρόγραμμα Citymobil2 που εφαρμόστηκε στην πόλη των Τρικάλων και περιλάμβανε τη λειτουργία ενός αστικού λεωφορείου χωρίς οδηγό. Το πρόγραμμα «έτρεξε» για έξι μήνες και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα το λεωφορείο πραγματοποίησε 1.490 δρομολόγια, διένυσε 3.580 χιλιόμετρα και μετέφερε συνολικά 12.138 επιβάτες.

Το Citymobil2 είναι ένα πρόγραμμα πολλών ενδιαφερομένων μερών και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό την ένταξη αυτοματοποιημένων οδικών μεταφορών στο αστικό περιβάλλον. Τι επίπτωση μπορούν να έχουν τέτοιου είδους οχήματα και πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν; Οι μελέτες δείχνουν πως η χρήση των AVs (Automated Vehicles) σε αστικό περιβάλλον θα φέρει αρκετά οφέλη όπως, εξοικονόμηση χώρου από την αποφυγή χρήσης ΙΧ, καθαρότερο περιβάλλον, βιώσιμη και ασφαλή μετακίνηση και μείωση του χρόνου αναμονής.

Συναφή πιλοτικά προγράμματα δοκιμάζονται σε άλλες χώρες με πιο πρόσφατο παράδειγμα το λεωφορείο της γαλλικής Navya, που θα καλύπτει καθημερινά απόσταση μερικών χιλιομέτρων στον παραθαλάσσιο δρόμο του Νότιου Perth της Αυστραλίας. Ταυτόχρονα στη Lyon έχουν τεθεί σε λειτουργία δυο αντίστοιχα οχήματα. 

Ηλεκτρικά αυτοματοποιημένα λεωφορεία, όπως αυτό των Τρικάλων,   θα εξυπηρετούν μια νέα γραμμή, δοκιμαστικά για έναν χρόνο. Η διαδρομή που θα διανύουν θα είναι 1,3 χιλιόμετρα και πρόκειται να περιλαμβάνει δέκα στάσεις. Η χρήση των μοντέρνων λεωφορείων θα είναι δωρεάν όσο διαρκεί το πιλοτικό πρόγραμμα. Αυτή η δοκιμή θεωρείται πρωτοποριακή μια που για πρώτη φορά ένα τέτοιο όχημα θα παραμείνει στην κυκλοφορία για τόσο μεγάλο διάστημα.

Το αυτοματοποιημένο λεωφορείο Arma είναι τελευταίας τεχνολογίας και κοστίζει 200.000€. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα ακριβό είναι η πληθώρα αισθητήρων που μπορούν να ανιχνεύουν αντικείμενα σταθερά ή κινούμενα, ώστε να μπορεί να προσαρμόζει την κίνησή του. Η εταιρεία τονίζει το ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς κινείται με ηλεκτρική ενέργεια. Οι μπαταρίες του προσφέρουν αυτονομία από πέντε έως δεκατρείς ώρες και φορτίζονται επαγωγικά. Το Arma μπορεί να μεταφέρει μέχρι δεκαπέντε επιβάτες και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πετύχει είναι τα 45km/h, που όμως θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε αστικό περιβάλλον. Το πιο σημαντικό στοιχείο που το αφήσαμε για το τέλος είναι, ότι χάρη στις νέες τεχνολογίες που δοκιμάζονται στο Arma μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα ατύχημα.

Βέβαια τέτοια οχήματα δεν είναι ακόμα σε θέση να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό επιβατών ούτε να αντικαταστήσουν πλήρως όλες τις γραμμές των λεωφορείων αλλά μελλοντικά θα έχουν ενεργό ρόλο στις μετακινήσεις μας. Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που αντιτίθενται σε τέτοιες τεχνολογίες γιατί πιστεύουν ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας αλλά αυτό μάλλον δεν ισχύει εφόσον η χρήση αυτοματοποιημένων μέσων μαζικής μεταφοράς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς.