Piaggio Medley – Ένα premium μικρό scooter,

Δημήτρης Ταρλαντάς 

To νέο μοντέλο της Piaggio, το Piaggio Medley, έρχεται να καλύψει ένα κενό στην γκάμα της εταιρείας, αλλά και να σταθεί επάξια απέναντι στον ασιατικό ανταγωνισμό. Πρόκειται για ένα scooter προικισμένο με όλα τα καλά της σύγχρονης τεχνολογίας και μάλιστα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Εκτός από το πολύ φινετσάτο ντιζάιν, το οποίο θυμίζει έντονα το Beverly σε μικρογραφία, το Medley προσφέρει όλο το πακέτο που χρειάζεται ένας αναβάτης για τις καθημερινές μετακινήσεις του εντός της πόλης και ίσως γύρω από αυτήν.

Είχαμε στη διάθεσή μας το μοντέλο με τον κινητήρα των 155 κ. εκ. και τους σχεδόν 15 ίππους, με ABS στον βασικό εξοπλισμό και σύστημα start – stop, το οποίο η Piaggio ονομάζει RISS (Regulator Inverter Start & Stop System).

Το βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος αυτού είναι πως ο κινητήρας έρχεται στη ζωή μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένου απευθείας στον στρόφαλο. Δεν είναι έτσι απαραίτητη η κλασική μίζα και μ’ αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε το βάρος της ενώ κερδίζουμε σε αξιοπιστία. Ο κινητήρας εφόσον έχει ζεσταθεί καλά και σταματήσουμε για παράδειγμα σε κάποιο φανάρι, σβήνει σε διάστημα τριών και κάτι δευτερολέπτων και εκκινεί ξανά άμεσα, απλά με το τράβηγμα του γκαζιού. Αν για κάποιον λόγο, δεν θέλετε να σβήνει ο κινητήρας όταν ακινητοποιηθείτε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σύστημα RIS από τον σχετικό διακόπτη στο τιμόνι. Αυτό βέβαια δεν το συνιστούμε, εφόσον η συγκεκριμένη λειτουργία σας απαλλάσσει από τους κραδασμούς του κινητήρα στο ρελαντί και  προσφέρει επιπλέον οικονομία στην ήδη πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Ο κινητήρας της νέας σειράς i-get παρά τον σχετικά μικρό του κυβισμό παράγει έναν πολύ ευχάριστο ήχο και εκτός αυτού προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις. Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να φτάσετε τα 50 χλμ/ώρα από φανάρι σε φανάρι (και τα 80 αν θέλετε και αν επιτρέπεται), ενώ αν επιμείνετε στο γκάζι θα δείτε χωρίς δυσκολία το κοντέρ να ανεβαίνει στα 110 με 120 χλμ/ώρα.

Πρόκειται για τετραβάλβιδο και υδρόψυκτο κινητήρα, με το ψυγείο να βρίσκεται τοποθετημένο στο πλάι του, επιλογή η οποία εξυπηρετεί στη μείωση του βάρους και του χρόνου προθέρμανσης. Καλύπτει φυσικά τις προδιαγραφές EURO 4, σχετικά με τους ρύπους που εκπέμπει. Η μετάδοση λειτουργεί πολύ γραμμικά, χωρίς ξεσπάσματα ή κενά στην απόδοση.

Ακόμη και χωρίς κάποιον έξτρα ανεμοθώρακα, το Medley προσφέρει μία στοιχειώδη κάλυψη από τον αέρα, διαθέτοντας ένα μικρό σπόιλερ πάνω από το εμπρός φανάρι. Τα πίσω φώτα αποτελούνται από λυχνίες led ενώ υπάρχουν και led φώτα ημέρας στην μπροστινή μάσκα.

Το καντράν είναι σχετικά πλήρες και σε αυτό θα βρείτε πληροφορίες όπως φυσικά για την  ταχύτητα αλλά και τη στάθμη της βενζίνης, τη θερμοκρασία του νερού, το ψηφιακό οδόμετρο αλλά και βολτόμετρο με την τάση της μπαταρίας, πολύ πρακτικό  για να μην μείνετε ποτέ. (Soferina tip: αν η τάση της μπαταρίας με σβηστό τον κινητήρα είναι κάτω των 12,4 – 12,6 volt, καλό θα ήταν να τη  φορτίσετε ή ακόμη και να την αντικαταστήσετε.) Η πράσινη λυχνία πάνω δεξιά, σας πληροφορεί για το εάν το start-stop σύστημα είναι σε λειτουργία. Θα βρείτε επίσης και ψηφιακό ρολόι, κάτι που θα σας βοηθήσει να είστε πάντα συνεπείς στα ραντεβού σας.

Ένα πρακτικό ντουλαπάκι που κλειδώνει αλλά και ένας πτυσσόμενος γάντζος βρίσκονται μπροστά από τα πόδια σας, ώστε να τοποθετείτε μικροαντικείμενα, να φορτίζετε το κινητό σας, καθώς υπάρχει και θύρα usb εσωτερικά, και να μπορείτε να κρεμάσετε τα ψώνια. Κάτω από τη σέλα θα βολέψετε δύο full face κράνη στον αρκετά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε με δύο βασικές κινήσεις στον σχεδιασμό του Medley.

Πρώτον, το ρεζερβουάρ τοποθετήθηκε κάτω και μέσα στο δάπεδο γι’αυτό και η τάπα της βενζίνης βρίσκεται στο εν λόγω σημείο και όχι κάτω από τη σέλα.  Κάτι που επίσης βοηθάει στο να κρατηθεί χαμηλά το κέντρο βάρους της μηχανής.  Δεύτερον, ο πίσω τροχός είναι 14” σε αντίθεση με τον μπροστινό ο οποίος είναι 16”.

Στο μπροστινό τροχό του Medley συναντάμε δισκόφρενο 260mm ενώ στον πίσω το δισκόφρενο είναι  240mm, εφοδιασμένα και τα δύο με σύστημα ABS της Bosch.

(Soferina tip: απαραίτητοι για τη λειτουργία του ABS είναι ο δακτύλιος με τις εγκοπές και ο αισθητήρας στροφών, όπως τους βλέπουμε στις φωτογραφίες στα κέντρα των τροχών.)

Στο δρόμο, το Medley είναι απρόσμενα άνετο με σίγουρο πάτημα και αποτελεσματικά φρένα. Επιπλέον εμπιστοσύνη παρέχει το ABS, καθώς μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά σε φρεναρίσματα πανικού και ακόμη χειρότερα σε βρεγμένο οδόστρωμα να σας σώσει από σίγουρη πτώση. Τα πίσω αμορτισέρ ρυθμίζονται σε τέσσερις θέσεις προφόρτισης του ελατηρίου. Προτιμήστε τη δεύτερη ή την τρίτη θέση ειδικά αν κυκλοφορείτε συχνά με συνεπιβάτη. Μία από τις αλλαγές, που θα κάναμε άμεσα μετά την αγορά του Medley, είναι η αντικατάσταση των εργοστασιακών ελαστικών με κάποια πιο επώνυμα και ποιοτικά.

Το Medley διατίθεται σε έξι χρωματικούς συνδυασμούς, τρεις Elegance (Grigio Titanio, Blu Midnight όπως αυτό της δοκιμής μας, καθώς  και Bianco Perla) και τρεις με την έκδοση S (Rosso Ibis, Nero Grafite και Blu Spike) η οποία έχει πιο δυναμικά sport χαρακτηριστικά και μαύρες ζάντες αντί για τις ασημί. Η συναρμογή και η ποιότητα των πλαστικών κρίνεται πολύ καλή. Αν και πλέον πολλά scooter κατασκευάζονται σε διάφορες ασιατικές χώρες, όπως το συγκεκριμένο που προέρχεται από την Piaggio Vietnam, η αίσθηση που μας έδωσε η οδήγηση του Medley είναι πως σε γενικές γραμμές ακολουθεί την πολύ καλή ποιότητα της Piaggio. 

Ευχαριστούμε την Piaggio Kalemis (Αγίου Δημητρίου 81 , Θεσσαλονίκη) για την ευγενική παραχώρηση του μοντέλου της δοκιμής μας.