Μια βόλτα στο Μουσείο Peugeot Sochaux της Γαλλίας

Ελένη Λαζοπούλου

Όταν το motto ενός οργανισμού είναι «κάτι περισσότερο από Μουσείο- μια περιπέτεια», καταλαβαίνει κανείς πως εδώ υπάρχει μεράκι και ενθουσιασμός ενώ σίγουρα προδιαθέτει τον επισκέπτη για μια ευχάριστη εμπειρία.

Πράγματι το Μουσείο της Πεζώ στο Sochaux της ανατολικής Γαλλίας είναι πολύ πλούσιο σε εκθέματα όσο και σε ποικίλα events που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών του σε όλη τη χρονιά. Οι αδελφοί Πεζώ το οραματίστηκαν από το 1982 και αυτό σχεδιάστηκε στον ίδιο ιστορικό χώρο κατασκευής βιομηχανικών προϊόντων της φίρμας Πεζώ που υπάρχει από το 1810. Ο σκοπός ίδρυσής του ήταν η συγκέντρωση σε έναν χώρο εκθεμάτων της βιομηχανικής παραγωγής της Πεζώ, όπως εργαλεία, οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, παλιά ποδήλατα καθώς και η δημιουργία συλλογής vintage αυτοκινήτων της εποχής των αρχών του 19ου αιώνα μέχρι το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Επιπρόσθετα στόχος ήταν η συμμετοχή σε επιδείξεις παλαιών μοντέλων όπως και η οργάνωση εκθέσεων παλαιών αυτοκινήτων εν γένει.

Το Μουσείο  άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό τον Ιούλιο του 1988. Εκτείνεται σε 6.000τ.μ. και δέχεται περίπου 60.000 επισκέπτες τον χρόνο. Με την επέκταση του 2010 εξασφαλίστηκε χώρος για σύντομες εκθέσεις, για περισσότερα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα όπως και αγωνιστικά μοντέλα. Σήμερα εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις διοργανώνονται πολλές έκτακτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε φορά και στις οποίες υπάρχουν πάντα δραστηριότητες σχεδιασμένες για ενεργητική συμμετοχή και διασκέδαση τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Ο χώρος μόνιμης έκθεσης των αυτοκινήτων περιλαμβάνει 120 οχήματα και 50 μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες. Αν αρχίζαμε την ξενάγησή μας θα ξεκινούσαμε από τα παλαιά αυτοκίνητα της εποχής των «Πρωτοπόρων» 1891-1904, όπως το «Vis-à-Vis” (γαλλιστί πρόσωπο με πρόσωπο) του 1891, το πρώτο αυτοκίνητο με γκαζολίνη (είδος βενζίνης) κατασκευασμένο από τα αδέλφια Πεζώ.

Μια ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί το μοναδικό custom αυτοκίνητο, το Peugeot Type 4 του 1892, ειδική παραγγελία για τον Μπέη της Τυνησίας, Ali ΙΙΙ ibn al-Husayn. Αυτό ήταν βασισμένο στο σασί δυο προγενέστερων μοντέλων της Peugeot, του Type 2 και Type 3. Διέθετε, κατά παραγγελία του Μπέη, μαλακή αναδιπλούμενη οροφή και όλα τα ξύλινα τμήματα του οχήματος ήταν διακοσμημένα με σχέδια λουλουδιών, γι’ αυτό και του δόθηκε το παρατσούκλι «Marquiritte». Και σε αυτό οι επιβάτες κάθονταν αντικριστά –Vis-à-Vis. Είχε κινητήρα τύπου V-twin 1026cc, δηλαδή δικύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης όπου τα πιστόνια είναι τοποθετημένα σε θέση που θυμίζει το γράμμα V, και απέδιδε μόλις τέσσερα άλογα. Το μήκος του αυτοκινήτου ήταν 2,62 μ., είχε πλάτος 1,62μ. και η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να φτάσει ήταν τα 25 km/h. To «Marquiritte» θεωρείται ανεκτίμητης αξίας.

Συνεχίζοντας την ξενάγηση, από την περίοδο 1905-1918 ο επισκέπτης θα θαυμάσει το περίφημο Baby Peugeot, που παράχθηκε την εποχή της βιομηχανικής παραγωγής σε 3.000 αντίγραφα. Από το 1919 ως το 1935, μια περίοδο που αποτελεί τον δρόμο προς την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων για μαζική κατανάλωση, μπορεί να δει κανείς στην έκθεση αυτοκίνητα όπως το Quadrilette 161. Η περίοδος του ’20 αποτυπώνεται στο Landaulet 184, ένα κατεξοχήν μεταφορικό όχημα.

Από το 1936 ως το 1949 η Πεζώ χρησιμοποιεί στο σώμα των μοντέλων της ατσάλι και αεροδυναμικό σχήμα, όπως για παράδειγμα τα μοντέλα Eclipse, τα κάμπριο, όπως τα 401, 601, και 402, πρόγονοι των σύγχρονων κουπέ-καμπριολέ.  Η Πεζώ αυτήν την εποχή ξεκινά τη χρήση των 3 αριθμών πίσω από την ονομασία κάθε μοντέλου, αρχής γενομένης από το 1.

Από την περίοδο της μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων, γύρω στα 1950, όταν η φιλοσοφία ήταν ένα αυτοκίνητο για τον καθένα,  η Πεζώ πουλάει το μοντέλο της, 402 σε 75.000 αυτοκίνητα ενώ είκοσι χρόνια αργότερα το 403 πουλάει 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η Πεζώ διανύει τριάντα χρόνια δόξας με το μοντέλο της 203 που έγινε σύμβολο ανανέωσης μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και το 404 κατασκευασμένο και στο Sochaux, όπως και στην Αργεντινή και στη Νιγηρία που αποτέλεσε σύμβολο για τη φίρμα σε Αφρική και Ν. Αμερική. Από την πιο πρόσφατη περίοδο του 1980 ως το 1990, παρουσιάζεται η σειρά με τον αριθμό 5 και ιδιαίτερα το 205, ένα μοντέλο που πούλησε 5.200.000 αυτοκίνητα και έλαβε με επιτυχία μέρος στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. 

Από την περίοδο του αυτοκινήτου για μαζική χρήση, που κράτησε για περίπου έναν αιώνα μέχρι το 1990, εκτίθενται αυτοκίνητα για μεταφορά αγαθών και άλλα ειδικής χρήσης, όπως ασθενοφόρα, στρατιωτικά, οχήματα της Πυροσβεστικής, κλπ.

Ο χώρος των μοτοποδηλάτων παρουσιάζει μοντέλα από το Grand Bi 1882 μέχρι το ST Scooter του 1987, ή τα αγωνιστικά όπως το Bernard Thevenet, ποδήλατο με το οποίο ο συγκεκριμένος αθλητής κέρδισε το Tour de France του 1977. Στο χώρο της  μοτοσικλέτας επιδεικνύονται τα μοντέλα 905 και  908 που κέρδισαν στο Le Mans 24 Hours το 1992, 1993 and 2009 όπως εκτίθενται και το 205 Turbo 16, με διπλή νίκη στο  World Rally Champion του1985 και του 1986.

Τη φετινή χρονιά το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η διοργάνωση ενός αφιερώματος στη γυναίκα και τα αυτοκίνητα Πεζώ, που διήρκεσε από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Μαρτίου 2016 με την ονομασία «the woman and the Peugeot car».

Η τωρινή έκτακτη έκθεση-αφιέρωμα που θα διαρκέσει ως τον Ιανουάριο του 2017 ονομάζεται «Peugeot and Household Arts», είναι μια άλλη πλευρά της Πεζώ, ένας ενδιαφέρων χώρος το ίδιο εντυπωσιακός σε παραγωγή όπως τα αυτοκίνητά της. Περιλαμβάνει συσκευές από μύλους του καφέ μέχρι μηχανές ραψίματος, σε οικιακές
συσκευές και τα περίφημα μίξερ «Peugimix». Το πρόγραμμά της εμπλουτίστηκε με το καλοκαιρινό κυνήγι θησαυρού για τα παιδιά. Κατάλληλο και για τους ενήλικες με στόχο όλοι να διασκεδάσουν και να μάθουν τα πολλά μικροηλεκτρικά είδη της φίρμας, όπως τοστιέρες, συσκευές για waffles, κλπ.

Και βέβαια υπάρχει και ένα tour στο οποίο μπορεί κανείς να ξεναγηθεί για δυο ώρες στην αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot-Citroen που βρίσκεται εκεί, με ξεναγούς έμπειρους τεχνίτες που δούλευαν παλαιότερα στην Πεζώ. Τι λέτε; Μάλλον η επόμενη επίσκεψή μας στη Γαλλία θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια βόλτα στο Sochaux με ένα ταξίδι στον χρόνο και στο μέλλον, οργανωμένο από την περίφημη αυτοκινητοβιομηχανία της Πεζώ.