Η πρώτη Porsche: Egger-Lohner C.2/P1

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

Ένα από τα πρώτα βήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche ήταν η κατασκευή του πρώτου της μοντέλου, του Egger-Lohner C.2,  γνωστό και ως Phaeton 1 ή P1. Σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Ferdinard Porsche, ανακαλύφθηκε μέσα σε μια αποθήκη στην Αυστρία το 2009, σχεδόν εκατό χρόνια μετά.

Photo credit: pilot_micha via Visualhunt.com / CC BY-NC

O Ferdinard Porsche γεννήθηκε το 1875 στο Maffersdorf της Αυστροουγγαρίας – σημερινής Τσεχίας και από μικρός έστρεψε το ενδιαφέρον του στην ηλεκτρική ενέργεια. Το 1893 πήγε στην Αυστρία για να μαθητεύσει ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στην εταιρεία Béla Egger & Co. και πολύ γρήγορα φάνηκε το ταλέντο του. Ταυτόχρονα παρακολουθούσε διαλέξεις στο Πολυτεχνείο για να διευρύνει τις γνώσεις του. Λίγο καιρό αργότερα ο Judwig Lohner, ιδιοκτήτης της Αυστριακής K.K. Hofwagenfabrik Jacob Lohner & Com-κατασκευάστριας κάρων, βλέποντας ότι οι πωλήσεις έχουν πτώση και ότι η αγορά στρέφεται σε νέες μορφές μετακίνησης, ανέθεσε στον νεαρό Porsche την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος. Έτσι γεννήθηκε το Egger-Lohner C.2.

Το όχημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1898 σε μια έκθεση αυτοκινήτων του Αυστριακού αυτοκινητιστικού ομίλου. Αυτό που εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα είναι το πόσες καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες εφαρμόστηκαν πάνω του. To πρωτοπόρο αυτό όχημα κινούνταν με έναν σύγχρονο για την εποχή ηλεκτροκινητήρα, που παρείχε αυτονομία 80km και τελική ταχύτητα 35km/h, ιδιαίτερα υψηλή για τα δεδομένα της εποχής. Επίσης, διέθετε αμορτισέρ για την προστασία του κινητήρα, ο οποίος ταλαντευόταν κάτω από τον άξονα. Η μεταφορά της ενέργειας γινόταν από μετατροπείς ηλεκτρικού ρεύματος που ήταν τοποθετημένοι σε σειρά, αλλά η πηγή ενέργειας ήταν οι μπαταρίες τύπου Tudor που ζύγιζαν 500kgs. Τέλος, το P1 για να φρενάρει χρησιμοποιούσε δυο διαφορετικούς τρόπους, ένα μηχανικό φρένο ιμάντα και ένα ηλεκτρικό, το οποίο διέκοπτε την μετάδοση της ενέργειας στους τροχούς.

Photo credit: pilot_micha via Visual hunt / CC BY-NC

Το Egger-Lohner C.2 έγινε γνωστό και ως P1, λόγω του ότι ο Porsche, όντας ο βασικός σχεδιαστής του οχήματος, έβαλε σε πολλά διακριτά σημεία το P1. Το Σεπτέμβριο του 1899 το P1 πέρασε και την επίσημη δοκιμή που θα το καθιστούσε ένα επιτυχημένο όχημα τερματίζοντας στην πρώτη θέση του αγώνα της Διεθνούς Έκθεσης Μηχανοκίνητων Οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Porsche τερμάτισε πρώτος, έχοντας τρεις επιβάτες μαζί του και με διαφορά μόλις 18 λεπτών από τον δεύτερο νικητή.

Παρόλη την επιτυχία του, το όχημα δεν παράχθηκε ποτέ μαζικά και τα ίχνη του χάθηκαν για πολλά χρόνια, μέχρι την απρόσμενη ανακάλυψή του στην Αυστρία. Το όχημα αγοράστηκε από την Porsche και πλέον είναι ένα από τα εκθέματα της βασικής συλλογής του μουσείου της Porsche που βρίσκεται στη Στουτγάρδη.

Cover Photo Credit: pilot_micha via Visualhunt / CC BY-NC