«Η τρυφερή μας αθωότητα» της Κάτιας Γεωργίου

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

Μια πρωτότυπη εικαστική έκθεση που μας ταξίδεψε σε ένα νοσταλγικό ταξίδι ρομαντισμού και συναισθημάτων πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα. Η «τρυφερή μας αθωότητα» της Κάτιας Γεώργιου ήταν αφιέρωμα στην πασίγνωστη Sarah Kay, την αγαπημένη της συντροφιά των παιδικών της χρόνων αλλά και τόσο αγαπητή φιγούρα σε χιλιάδες άλλα παιδιά.

Η Κάτια Γεωργίου θέλει μέσα από τη διαχρονική μορφή της Sarah Kay να προβάλει την ανεμελιά, την παιδικότητα και το ρομαντισμό που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη σ’ αυτές τις μουντές μέρες που διανύουμε. Ξεκίνησε να δημιουργεί μερικά καδράκια στην αρχή για να χαρίσει στις δύο κόρες της . Μετά από τρία χρόνια, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς και πειραματισμών με αλουμίνιο, ξύλο και χρώματα γυαλιού  έδωσαν ένα πολύ εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στην Φρούντζου Πολιτεία των Ιωαννίνων, στο διάστημα από 24 έως 28 Ιουνίου και η εικαστικός είναι σε συζητήσεις με άλλους χώρους για νέες παρουσιάσεις. Ελπίζουμε σύντομα να δούμε την «Τρυφερή μας αθωότητα» και σε άλλες πόλεις.