Βάλτε τέλος στο παγωμένο παρμπρίζ

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

Είμαστε πλέον για τα καλά στην περίοδο των Χριστουγέννων, στην καρδιά του χειμώνα και ειδικά στις ορεινές περιοχές, το κρύο είναι πολύ τσουχτερό. Αρκετά πρωινά όταν βγαίνετε από το σπίτι για τη δουλειά σας, ντυμένοι στα ζεστά σας ρούχα και πλησιάζετε με ανυπομονησία το αυτοκίνητο για να ξεκινήσετε την καινούρια μέρα, συχνά σας καθυστερεί  το γνωστό πρόβλημα του παγωμένου παρμπρίζ. Δυστυχώς η διαδικασία απομάκρυνσης του πάγου μπορεί να πάρει από δέκα μέχρι δεκαπέντε πολύτιμα λεπτά από τον χρόνο σας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικούς τρόπους για να καθαρίζετε τον πάγο από το παρμπρίζ εύκολα, γρήγορα, διασκεδαστικά και επιπλέον οικονομικά.

  1. Το βράδυ τοποθετήστε ένα παλιό σεντόνι πάνω στο παρμπρίζ και στερεώστε το με προσοχή. Μ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα δημιουργηθεί μεγάλο στρώμα πάγου. Εκτός και αν ζείτε σε περιοχή που η χιονόπτωση είναι έντονη. Εκεί είναι αλήθεια πως θα δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε το ύφασμα το πρωί.
  2. Αγοράστε μια ξύστρα πάγου για να καθαρίσετε το πρωί τη λεπτή στρώση πάγου στο τζάμι. Θα σας κοστίσει ελάχιστα χρήματα, είναι μικρή, εύχρηστη, αποθηκεύεται εύκολα και η διαδικασία «ξυσίματος» κρατάει ελάχιστο χρόνο.
  3. Προσθέστε ειδικό διάλυμα κατά του πάγου στο νερό για τις πιτσιλίθρες του αυτοκινήτου. Το διάλυμα κρατάει καθαρό το παρμπρίζ ενώ παράλληλα αποτρέπει το νερό να παγώσει και τις πιτσιλίθρες να μπλοκάρουν.
  4. Φτιάξετε εναλλακτικά το δικό σας διάλυμα με απλά καθημερινά υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας. Τοποθετήστε σε ένα δοχείο τρία μέρη λευκό ξύδι και ένα μέρος νερό, ανακατέψτε και στη συνέχεια ψεκάστε το διάλυμα στο παρμπρίζ, λίγο πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Μια άλλη ιδέα είναι να προσθέσετε σε ένα δοχείο δυο τμήματα οινοπνεύματος και ένα νερού και να το ψεκάσετε πάνω στο ήδη παγωμένο παρμπρίζ σας. Το στρώμα πάγου θα μαλακώσει πολύ γρήγορα και θα το απομακρύνετε με ευκολία.