Μια UBER εμπειρία μετακίνησης

Μυρτώ Κάζη

Θέλω να σκεφτείτε το εξής σενάριο:

14187038330_243694dff4_o
Photo credit: 612gr via Visual Hunt / CC BY

Δευτέρα πρωί. 9.30. Πρέπει σε μια ώρα να είσαι στο κέντρο. Δεν έχεις πιει καφέ, έχεις να απαντήσεις σε 55 emails και ήδη νιώθεις πως η εβδομάδα σου δεν ξεκίνησε καλά. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο. Κίνηση. Τα emails στο κινητό χτυπούν ξανά και ξανά. Ανοίγεις το παράθυρο. Κίνηση. 45 λεπτά μετά φτάνεις στον προορισμό σου (ευτυχώς σήμερα κυκλοφορείς). Ψάχνεις για πάρκινγκ. Καλό το αστείο. Βρίσκεις ένα parking, βάζεις το αυτοκίνητο. Στην επιστροφή σου θα πληρώσεις και 10 ευρώ.

Και τώρα πάμε να ονειρευτούμε κάτι άλλο. Κλείστε μάτια.

Δευτέρα πρωί. 9.30. Πρέπει σε μια ώρα να είσαι στο κέντρο. Δεν έχεις πιει καφέ, έχεις να απαντήσεις σε 55 emails και ήδη νιώθεις πως η εβδομάδα σου δεν ξεκίνησε καλά.

Τα-ρα-τα-τα.

Ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου και απέξω σε περιμένει ένας οδηγός με ένα πεντακάθαροmyrto and car αυτοκίνητο. Μπαίνεις μέσα. Σε καλημερίζει, βάζει μπροστά και ξεκινάει. Χουχουλιάζεις στο αναπαυτικό κάθισμα, πιάνεις το κινητό στα χέρια σου. Χαζεύεις λίγο στο instagram. Αφήνεις τον εαυτό σου να ξυπνήσει σιγά σιγά. Απαντάς στα emails σου. Κίνηση. Δεν σε νοιάζει. 45 λεπτά μετά φτάνεις στον προορισμό σου. Ο οδηγός, σου ανοίγει την πόρτα, η διαδρομή έχει χρεωθεί στην κάρτα σου χωρίς καν να ανοίξεις το πορτοφόλι σου. Σε καλημερίζει και πάλι. Μια υπέροχη μέρα μόλις ξεκίνησε!

Και φυσικά να μην παραλείψω να πω ότι έχεις πληρώσει περίπου 15% λιγότερο από ό,τι αν έπαιρνες ταξί.

Πού είσαι;

Μα φυσικά σε ένα αυτοκίνητο της UBER!

Καλωσήρθες λοιπόν στον UBER κόσμο, εδώ που οι μετακινήσεις έχουν άλλη αύρα!

ubergreece

Πάμε λοιπόν να σας πω 7 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για την UBER. Ούτε εγώ τα ήξερα, αλλά βιώνοντας την εμπειρία της μετακίνησης με τον κ. Δημήτρη προχτές, τον ανέκρινα για τα καλά!

1. Για να παραγγείλεις ένα UBER αρκεί να κατεβάσεις το Uber app στα αντίστοιχα app stores. Η εφαρμογή Uber είναι διαθέσιμη για λειτουργικά iOSAndroid ή Windows.

2. Για να πληρώσεις, δεν θα χρειαστείς το πορτοφόλι σου! Δημιούργησε το λογαριασμό σου εισάγοντας μια κάρτα σε ισχύ (χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη) ή PayPal.

3. Οι οδηγοί της UBER είναι υπάλληλοι αδειοδοτημένων τουριστικών γραφείων καθώς και εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων και μάλιστα πληρούν όλα τα κριτήρια: Άδεια οδήγησης τουλάχιστον 2 ετών, λευκό ποινικό μητρώο, γνώση ξένης γλώσσας σε επίπεδο Β2 και έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

4. Δεν έχεις διπλή ταρίφα το βράδυ!

5. Όλα τα αυτοκίνητα είναι πραγματικά προσεγμένα και καθαρά για να σου παρέχουν μια ξεχωριστή εμπειρία διαδρομής στην πόλη σου.

6. Όταν κλείσεις ένα UBER βλέπεις τη φωτογραφία του οδηγού που θα έρθει να σε πάρει.

7. Στο τέλος της διαδρομής, αν θες μπορείς και να τον βαθμολογήσεις!

8. Μάλιστα οι οδηγοί της UBER έχουν την «εντολή» να μην μιλάνε πολύ. Βασικά καθόλου. Είπαμε, εσύ απολαμβάνεις τη διαδρομή. Εκτός φυσικά, αν είσαι όπως εγώ, και ανοίξεις κουβέντα/ανάκριση! Τότε σίγουρα έχουν πολλά να σου πουν.

9. Όταν μπαίνεις στο app για να καλέσεις ένα UBER βλέπεις σε έναν χάρτη πού είσαι εσύ και πού το κοντινότερο UBER. Συμπληρώνεις αν θες και τον προορισμό σου και έτσι απευθείας γνωρίζει ο οδηγός αφενός πού θα σε πάει και εσύ ξέρεις περίπου πόσο θα πληρώσεις για τη διαδρομή.

10. Τέλος, εξαιρετικά σημαντικό, οι οδηγοί της UBER αμείβονται με μισθό. Επομένως, είτε σε πάνε από τον γρήγορο δρόμο, είτε από τον αργό, είτε γρήγορα, είτε με κίνηση, δεν έχουν να κερδίσουν κάτι. Άρα καταλαβαίνεις, ότι θα φτάσεις στον προορισμό σου και γρήγορα και από τον καλύτερο δυνατό δρόμο!

Δες λεπτομέρειες εδώ!

Ευχαριστούμε τη Μυρτώ Κάζη και το www.yes-i-am.gr για το guest post.
Featured Image Photo credit: Ramon Boersbroek via Visual Hunt / CC BY-NC