Φώτα, γέλια, αναμνήσεις και πολλές συγκρούσεις

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

Όλοι θυμόμαστε, όταν ήμασταν μικροί, τον ενθουσιασμό και το συναίσθημα της προσμονής που νιώθαμε, μόλις μαθαίναμε ότι θα πάμε με τους γονείς μας στο Λούνα Παρκ. Έντονα χρώματα και φώτα, οι ήχοι από τα παιχνίδια, το τρενάκι φάντασμα, ο μύλος, το ταψί ήταν πράγματα που μας ξετρέλαιναν. Αλλά κανένα δεν μπορούσε να συγκριθεί με τα συγκρουόμενα. Γιατί; Μα ασφαλώς γιατί πιάναμε τιμόνι για πρώτη φορά στα χέρια μας!

Ποιος εφηύρε τα συγκρουόμενα και πότε; Οι γνώμες διίστανται. Οι περισσότερες πηγές οδηγούν στον Victor Levant που ήταν υπάλληλος της G.E. το 1919, ενώ υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν τους αδελφούς Μax και Harold Stoehrer από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ ως δημιουργούς, καθώς ήταν οι πρώτοι που κατοχύρωσαν την πατέντα επίσημα τον Δεκέμβριο του 1920.

Όπως φαντάζεστε τα αυτοκινητάκια των Stoehrer είχαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και μάλιστα στις διαφημιστικές καμπάνιες ονομαζόντουσαν «οι Rolls Royce της διασκέδασης». Βέβαια τα πρώτα συγκρουόμενα διέφεραν στην κατασκευή κατά πολύ από τα σημερινά. Συχνά οι επόπτες σταματούσαν το παιχνίδι για να επισκευάσουν τα αυτοκινητάκια, αφού τμήματα του αμαξώματος ξεκολλούσαν ή χρειαζόντουσαν επισκευή από τις πολλαπλές συγκρούσεις.photo2

Δύο χρόνια αργότερα, τα αδέλφια Lusse που διαχειρίζονταν την κατασκευαστική εταιρεία τρένων Λούνα Παρκ, Lusse Brothers, κατέθεσαν την πρώτη από τις έντεκα πατέντες που σχεδίασαν για συγκρουόμενα και την ονόμασαν Auto Scooter. Παρατηρώντας τις τεχνικές αδυναμίες άλλων μοντέλων συγκρουόμενων αποφάσισαν να κάνουν μια καίρια αλλαγή. Το συγκρουόμενο αυτοκινητάκι θα έπρεπε να αλλάξει κινητήρα και τρόπο μετάδοσης της κίνησης ώστε όταν συγκρούεται με ένα άλλο, να μπορεί με ευκολία να αποσυμπλεχτεί κάνοντας όπισθεν.

Η λύση ήρθε το 1928, με την κάθετη τοποθέτηση του κινητήρα στο μπροστινό τμήμα που θύμιζε αρκετά αυτή του Isetta. Τέλος, το σύστημα μετάδοσης κίνησης τοποθετήθηκε πάνω σε ρουλεμάν και με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός μπορούσε να στρίψει το όχημα, γυρνώντας το τιμόνι τόσο ώστε να πηγαίνει προς τα πίσω. Μέσα στη δεκαετία του ΄30, οι αδελφοί Lusse βελτίωσαν ακόμα περισσότερο τα συγκρουόμενα, ενισχύοντας το αμάξωμα και κάνοντας κι άλλες μικρές αλλαγές αλλά κρατώντας τον κινητήρα 110 Volt εναλλασσόμενου ρεύματος. Η επιτυχία των συγκρουόμενων είχε μεγάλη άνθηση αλλά άρχισε να φθίνει στις αρχές του ΄70 στην Αμερική, όταν το ενδιαφέρον κατασκευής μεταφέρθηκε από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία.

Πώς λειτουργούν όμως τα συγκρουόμενα; Για να κινούνται, χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια. Το έδαφος στο οποίο πάνω του κινούνται τα συγκρουόμενα είναι ηλεκτρικά αγώγιμο όπως και η οροφή αλλά με διαφορετική πολικότητα. Για να δημιουργηθεί ένα πλήρες κύκλωμα, τα στοιχεία που βρίσκονται από κάτω πρέπει να έχουν επαφή με το δάπεδο και από πάνω η επαφή γίνεται μέσω ενός σωλήνα που ακουμπάει στην οροφή. Όσο πιο καθαρές είναι οι επαφές, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση. Ο λόγος που δεν κινδυνεύουμε από ηλεκτροπληξία είναι γιατί το φορτίο είναι πολύ μικρό και δεν δημιουργείται κύκλωμα. funfair-fair-fun-fair-bumper-carΈχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση συγκρουόμενων. Αλλά αυτό το αγαπημένο παιχνίδι αποδείχθηκε ανθεκτικό στον χρόνο και στην τεχνολογική εξέλιξη, η οποία δεν άφησε ανεπηρέαστα άλλα παιχνίδια που βρίσκονται στα Λούνα Παρκ.