Εμπνέοντας τη γυναίκα -Υπόθεση Sally Halterman

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

H  Sally  Halterman  έχει   μείνει   στην   ιστορία των δύο τροχών,   όχι   για   κάποιο   επικό κατόρθωμα που συζητιέται μέχρι σήμερα, αλλά για την επιτυχία της να γίνει η πρώτη Αμερικανίδα στην οποία δόθηκε το δίπλωμα μηχανής στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Γεννημένη στις αρχές του 20ου αιώνα η  Sally αγάπησε τις μηχανές από μικρή και η πρώτη φορά που οδήγησε ήταν το 1928. Ζώντας σε μια εποχή πολύ διαφορετική από τη σημερινή, αναγκάστηκε να περιμένει δέκα χρόνια μέχρι να καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο δίπλωμα. Αν και δεν υπήρχε κάποιος νόμος που απαγόρευε τις γυναίκες να οδηγούν μηχανές, οι λόγοι απόρριψής της ήταν πολλοί, με βασικό τη μικροσκοπική σωματική της διάπλαση, αφού είχε ύψος 1,50μ. και βάρος μόλις 40 κιλά.23379a

Η Sally έδωσε δυο φορές γραπτές εξετάσεις και πέτυχε και στις δυο. Την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε για το τεστ οδήγησης, αναγκάστηκε να τη συνοδέψει ο δικηγόρος της για να της επιτραπεί   η   συμμετοχή της.  Στο  τεστ  απέδειξε  ότι μπορούσε να οδηγήσει άριστα μηχανή, αλλά ο αστυνομικός εξεταστής την «έκοψε», προβάλλοντας έναν ακόμη ασήμαντο λόγο. Η επιμονή της όμως έφερε καρπούς   αφού   τελικά   αναγκάστηκαν   να   της   δώσουν   το   δίπλωμα μηχανής που τόσο της άξιζε.

Η γνωστή εφημερίδα Washington Post αφιέρωσε άρθρο προς τιμήν της, αναφέροντας ότι έκαμψε τις αμφιβολίες του εξεταστή με τις ικανότητές της και απέκτησε επάξια τον τίτλο της πρώτης  γυναίκας  στην   Ουάσινγκτον με άδεια μηχανής. Έγινε το μοναδικό μέλος, γένους θηλυκού, του D.C Motorcycle Club. Πραγματικά η Sally Halterman πάλεψε πολύ για το δικαίωμα να καθίσει πίσω από το τιμόνι της όμορφης Harley-Davidson του 1939.

Μάλιστα η αγάπη της για τους 2 τροχούς δεν σταμάτησε εκεί. Γνώρισε τον  άντρα   της Bert  όταν   ο   ίδιος  την   πλησίασε   για   να αγοράσει   τηνμηχανή της και τους ένωσε το πάθος για τις μηχανές. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη της για τις μηχανές που αμέλησε sally-gamosνα αναγγείλει σε φίλους τον γάμο της για 10 ημέρες. Οπως αναφέρεται στην εφημερίδα “The evening Star” του 1937, η μηχανή της Sally είχε πολλές μετατροπές όπως ο συμπλέκτης,  το  τιμόνι και τα φρένα ήταν  τοποθετημένα με τέτοιο  τρόπο   για να   μπορεί  να  τα φτάνει λόγω   του   μικρού σωματότυπου της.   Η   ίδια είχε  δηλώσει  πως  θα έπαιρνε μια πλήρως custom  μηχανή   ή   οποία   θα   ήταν χρώμιωμένη και θα είχε  τελικήταχύτητα   210  km/h  για να μπορέσει να   συμμετάσχει   σε  αγώνες ταχύτητας.

Μάλιστα η αγάπη της για τους δυο τροχούς δεν σταμάτησε εκεί. Γνώρισε τον  άντρα   της  Bert,  όταν   ο   ίδιος  την   πλησίασε   για   να   αγοράσει   την μηχανή της και από τη στιγμή εκείνη τους ένωσε το κοινό τους πάθος για τις μηχανές. Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη της για τις μηχανές και τις διαδρομές που έκανε μαζί του, που αμέλησε να αναγγείλει σε φίλους τον γάμο της για δέκα ολόκληρες ημέρες.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα “The Evening Star” του 1937, η μηχανή της Sally είχε πολλές μετατροπές, όπως   στον συμπλέκτη,   στο   τιμόνι   και   στα   φρένα   που ήταν   τοποθετημένα   με τέτοιο   τρόπο   ώστε  να   μπορεί   να   τα   φτάνει   και να διευκολύνεται στην οδήγηση λόγω   του   μικρού σωματότυπού   της.   Η   ίδια είχε  δηλώσει  πως  ήθελε να πάρει μια πλήρως custom  μηχανή   η   οποία   θα   ήταν   χρωμιωμένη   και   θα   είχε   τελική ταχύτητα   210  km/h  για   να   μπορέσει   να   συμμετάσχει   σε   αγώνες ταχύτητας, που έγινε το επόμενο μεγάλο της όνειρο.