Karolina Pilarczyk: Η Πολωνέζα Βασίλισσα του Drifting

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

Η πρώτη επαφή της με τους αγώνες Drift έγινε όταν παρακολούθησε τυχαία έναν παρόμοιο αγώνα το 2004. Έναν χρόνο μετά καθόταν στη θέση του οδηγού και από τότε δεν έχει σταματήσει να  συμμετέχει σε αγώνες Drift. Έχει κερδίσει πολλές φορές στην μέχρι τώρα καριέρα της αλλά αυτό που της δίνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι ότι μπορεί να προσφέρει διασκέδαση και θέαμα στους φίλους του Drift.

Υπάρχουν πολλές γυναίκες στα motorsports αλλά λίγες ασχολούνται με τα Drifts. Για ποιο λόγο επέλεξες αυτό το είδος και πότε ξεκίνησες;

Η περιπέτεια μου με το Drifting ξεκίνησε κατά τύχη και έχει μεγάλη ιστορία. Δεν είχα οικογενειακό background με τα motorsports. Αφού πήρα το δίπλωμα αυτοκινήτου, ήθελα να βελτιώσω τις ικανότητές μου και πήγα σε μια σχολή, έμαθα πώς να ελέγχω το αυτοκίνητο σε ολισθηρό οδόστρωμα και αυτό ήταν κάτι που  λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Ξεκίνησα με rally αλλά με κέρδισαν τα powerslides και φυσικά το Drifting.

Χρειάζεσαι ειδική άδεια για να κάνεις Drift στη Πολωνία;

Όχι, δεν χρειάζεσαι ειδική άδεια αλλά στους διαγωνισμούς υπάρχουν δυο κατηγορίες Drift, η Pro2 γι’ αυτούς που είναι νέοι σ’ αυτό το σπορ και η Pro1 γι’ αυτούς που έχουν ήδη την εμπειρία.

Τι είδους αυτοκίνητο οδηγείς και σε τι διαφέρει από άλλα αυτοκίνητα;

Έχω ένα Nissan 200sx με turbo κινητήρα LS3 V8. Έχει περίπου 800 hp. To Body Kit του είναι μια ρέπλικα Camaro του ’67. To αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί από τα καλύτερα εξαρτήματα, έχει τροποποιημένο κινητήρα LS3, κιβώτιο ταχυτήτων G-Force, Winters Performance διαφορικό, αναρτήσεις και φρένα Neo Motorsport, συμπλέκτη Xtreme, Wisefab kit, καθίσματα Recaro και πολλά άλλα. Τα αυτοκίνητα Drift είναι πιο δυνατά από τα αγωνιστικά.

Ήταν δύσκολο να μάθεις να  κάνεις Drift;

Σε βεβαιώ πως δεν ήταν καθόλου εύκολο και κανένας δεν ήθελε να με βοηθήσει. Επίσης το αυτοκίνητο που είχα δεν ήταν απόλυτα κατάλληλο για Drift, το οποίο σήμαινε ότι απέκτησα μερικές συνήθειες που έπρεπε αργότερα να προσπαθήσω να τις αποβάλλω. Αυτήν την περίοδο έχω έναν καταπληκτικό προπονητή.

Πριν μπεις σ’ αυτόν τον χώρο, συμμετείχες σε άλλα motorsports;

Ναι, σε ερασιτεχνικά rally αλλά προτιμούσα να γλιστρώ στις στροφές παρά να κάνω τον καλύτερο χρόνο.kar4

Έχεις πολλούς χορηγούς;

Ναι, έχω πολλούς χορηγούς, κάτι που είναι τέλειο, γιατί παλιότερα δεν με υποστήριζαν. Δεν χρειάζεται να αναζητώ λεφτά από τους γονείς μου ή από τον άντρα μου. Όταν ξεκίνησα έπρεπε να δουλεύω και να επενδύω όλα μου τα χρήματα σε αυτό το σπορ. Ευτυχώς τώρα έχω φανταστικούς χορηγούς όπως οι YATO, ACER, FALKEN. Ακόμα και τώρα δεν είναι τόσο εύκολο. Προσπαθούμε σκληρά για να χειριστούμε σωστά το budget μας και να εξελισσόμαστε.

Έχεις κερδίσει σε πολλούς αγώνες;

Ναι, έχω, αλλά τα κύπελλα δεν είναι κάτι σημαντικό για μένα. Για παράδειγμα εγώ αισθάνομαι ότι έχω κερδίσει μόνον επειδή ανταγωνίζομαι με οδηγούς από άλλες χώρες και ασφαλώς όταν ο κόσμος έρχεται να μου πει πόσο τους άρεσε το πώς οδήγησα. Αυτή για μένα είναι η νίκη μου.

Είναι δύσκολο να κάνεις Drift;

Έτσι νομίζω. Πολλοί από τους θεατές που μας βλέπουν νομίζουν ότι είναι εύκολο και μόλις μπαίνουν σε ένα Drift car δεν μπορούν εύκολα να το χειριστούν. Πρέπει να είσαι υπομονετικός και χρειάζεται πολλή εξάσκηση.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου διαγωνισμός;

Δεν έχω κάποιον αγαπημένο. Συμμετάσχω στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το να κάνεις Drift είναι μαγικό και γι’ αυτό οι διοργανωτές προσπαθούν να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα. Το κοινό φαίνεται να διασκεδάζει και αρέσουν πολύ όσα κάνουμε στα διάφορα events.

Αγαπημένη πίστα έχεις;

Θα έλεγα το Slovakiaring. Είναι μια γρήγορη και ασφαλής πίστα. Την πρώτη φορά που οδήγησα εκεί πήγα με το γκάζι στο τέρμα.

Εκτός από το να είσαι επαγγελματίας οδηγός, έχεις άλλες ασχολίες;

Εργάζομαι σαν PR&Marketing Manager για μια Πολωνέζικη-Αμερικάνικη εταιρεία Software. Επίσης κάνω ένα PhD και ασχολούμαι με την προστασία σκυλιών.

Ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Του χρόνου σκοπεύω να συμμετάσχω σε διάφορους εθνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Αν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε αρκετούς πόρους, τότε θα συμμετάσχω και στο Kings of Nations που είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.kar6

Έχουν διαφορά τα Drift αυτοκίνητα στα χαρακτηριστικά;

Και βέβαια. Στην αρχή τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς ήταν σχεδόν ίδια. Πλέον υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάλογα με το budget. Σε Pro επίπεδο, οι περισσότεροι έχουμε 700 με 1000hp, ενώ αυτοί που είναι σε χαμηλότερο επίπεδο έχουν περίπου 300hp.

Είναι δημοφιλείς οι αγώνες Drift στη Πολωνία;

Έχουν ξεκινήσει να γίνονται αρκετά δημοφιλείς. Το Drifting είναι πoλύ εντυπωσιακό για το κοινό. Τα αυτοκίνητα κινούνται πλάγια με υψηλή ταχύτητα, κοντά το ένα με το άλλο και σε κοντινή απόσταση από το κοινό. Αυτό προσφέρει αδρεναλίνη για όλους, όχι μόνο για τους οδηγούς.

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή. Έχεις πολλούς fans;

Έχω τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα Drift στη Πολωνία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Είμαι αρκετά δημοφιλής και όχι μόνο στα motorsports. Αυτό συμβαίνει γιατί πάντα προσπαθώ να προσφέρω απλόχερα διασκέδαση και θέαμα στους fans.

Υπάρχουν άλλες γυναίκες Drifters;

Μέχρι πέρσι ήμουν η μόνη γυναίκα που έπαιρνε μέρος σε αγώνες drift. Σήμερα υπάρχουν και άλλες γυναίκες αλλά είμαι η μόνη Pro Drifter.

Είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να «μπει» στα motorsport και κυρίως στο συγκεκριμένο άθλημα;

Ναι, ειδικά αν δεν έχει κάποιον να την υποστηρίζει οικονομικά, αλλά έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να είμαστε δυνατές.

Έχεις κάποιο μήνυμα για τις ελληνίδες που θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες motorsports;

Ναι. Αν θέλετε να το κάνετε, να το τολμήσετε. Βρείτε έναn τρόπο. Δεν θα είναι εύκολο αλλά ποτέ μην τα παρατήσετε. Αξίζει!

Photos by Kryspin Slipiec