Renault Alpine: Από το χθες στο σήμερα

Δημήτρης Ταρλαντας

Η Alpine υπήρξε μία ιστορική γαλλική εταιρία κατασκευής μικρών σπορ αυτοκινήτων.Ένα από τα πιο πετυχημένα της μοντέλα είναι το Α110. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διακρίθηκε σε πολλούς αγώνες με αποκορύφωμα το 1973, οπότε και κέρδισε έξι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, το Ακρόπολις.

Το πανάλαφρο πολυεστερικό αμάξωμά του χάριζε στο μακρύ και χαμηλό κουπέ επιδόσεις ισχυρότερων αυτοκινήτων. Σε αντίθεση με άλλα πισωμήχανα και πισωκίνητα αυτοκίνητα της εποχής του, τα οποία είχαν δύστροπη έως και επικίνδυνη οδική συμπεριφορά, το Α110 παρέμενε βιδωμένο στον δρόμο, κάνοντάς το ιδανική βάση για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού αυτοκίνητου.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός του ιδρυτή της Alpine, Jean Rédélé. Ως επίσημος έμπορος της Renault στη Διέππη (Dieppe) της Γαλλίας, ξεκίνησε μία παράλληλη δραστηριότητα, αυτή της δημιουργίας μικρών σπορ αυτοκινήτων βασισμένα σε μοντέλα της Renault. Με τα αυτοκίνητά του αγωνιζόταν και ο ίδιος σε διάφορους αγώνες ράλλυ στις Γαλλικές Άλπεις. Έτσι το 1955 παρουσιάζοντας στη Renault την δημιουργία του με κωδικό Α106 κέρδισε την υποστήριξη της εταιρίας.

Το Α106 ήταν βασισμένο στο Renault 4CV. Έχοντας την υποστήριξη της Renault το επόμενο βήμα ήρθε το 1958 και ήταν το Α108, βασισμένο στο Dauphine.  Το Α110 παρουσιάστηκε το 1962 και βασίστηκε στα μηχανικά εξαρτήματα του Renault 8 (R8), ξεκινώντας από τον ταπεινό χιλιάρι κινητήρα με 55 ίππους και φτάνοντας με το πέρασμα των χρόνων στα 1.300 κ. εκ. και σε ειδικές εκδόσεις με την υπογραφή του διάσημου μηχανικού Gordini, έως και τα 1.600 κ. εκ. με 140 ίππους και ψεκασμό καυσίμου το 1973 στην έκδοση Α110, 1600 SΙ.

Η επιτυχία της Alpine ήταν τέτοια που η Renault της ανέθεσε το τμήμα motorsport το 1967, δίνοντας έτσι στην Alpine πρόσβαση σε πληροφορίες και πόρους σε διεθνές επίπεδο. Το Α110 κατασκευαζόταν και εκτός Γαλλίας, σε χώρες όπως η Βουλγαρία από το 1967 έως το 1969 ως Bulgaralpine, από την FASA στην Ισπανία το 1965 έως και το 1977, αλλά και στο Μεξικό από την Diesel Nacional Dinalpin. Έτσι  επιτεύχθηκαν διεθνείς πωλήσεις, κάτι που ενίσχυσε οικονομικά την εταιρία.

Το τέλος της παραγωγής του  ήρθε το 1977, ενώ στους αγώνες ταχύτητας είχε ήδη χάσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο από την νεότερη και ειδικά εξελιγμένη για ράλλυ, Lancia Stratos.

 Το 2012, με αφορμή την πεντηκοστή επέτειο από τη δημιουργία του Α110, η Renault παρουσίασε το concept car με κωδικό Α110-50. Αυτό το πρωτότυπο θα ξεκινήσει τελικά να παράγεται το 2017, αναβιώνοντας μία μάρκα θρύλο για την ιστορία της Renault.

Το νέο Alpine “Première Edition” όπως θα ονομάζεται, θα είναι μία συλλεκτική έκδοση με αριθμημένα αυτοκίνητα, 1955 συγκεκριμένα (καθόλου τυχαίο το νούμερο), τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες στα τέλη του έτους, μόνο στις εξής χώρες: Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο και φυσικά Γαλλία. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία θα πρέπει να περιμένουν το 2018 για τη δεξιοτίμονη έκδοση. Η Alpine υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και η τιμή του θα κυμαίνεται από τις 55.000 έως τις 60.000 ευρώ. Θα είναι διαθέσιμο σε μόλις τρία χρώματα, μπλε Alpine, λευκό (Blanc solaire) και μαύρο (Noir profond). Το 2018 αναμένεται και η επόμενη έκδοση, αυτή της μαζικής παραγωγής, η οποία θα διατεθεί και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, μαζί και στην Ελλάδα.