7ο Athens Classic Festival

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

Για μια ακόμα χρονιά η Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το Classic Festival διοργανώθηκε από το περιοδικό Classic Century και την Expoclassic του κ. Ρασιδάκη στο MEC Παιανίας από τις 12 έως τις 14 Μαΐου.

Περισσότεροι από 3.500 ιδιώτες, συλλέκτες, φίλοι των κλασικών οχημάτων και της ρετρό εποχής θαύμασαν από κοντά ιστορικά αριστουργήματα εποχής που παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Ορισμένα από τα σπάνια εκθέματα ήταν η θρυλική “Christine” Plymouth Belvedere 1957, η Rolls Royce Convertible Silver Shadow, το Ελληνικό αυτοκίνητο Namco Pony, oι υπέροχες Ford Mustang και Dodge Charger, η μοναδική Cadillac coupe 1963, το παλαιότερο σχεδόν 100 ετών Ford Model T, η κόκκινη γωνιά της ALFA ROMEO με τα υπέροχα Spider, Veloce και Alfetta, τα καταπληκτικά λιλιπούτεια 500αράκια της FIAT, η εκπληκτική Corvette, δεκάδες Mercedes Benz ανάμεσα στα οποία και το προσωπικό αυτοκίνητο του βαρύτονου Nicola Zacharia, το αγωνιστικό αυτοκίνητο Scoda Octavia S του αείμνηστου οδηγού αγώνων Μηνά Βουρδουμπάκη και δυο υπέροχα κλασσικά λεωφορεία.Expo Classic

Η φετινή έκθεση είχε πάνω από 100 κλασικά αυτοκίνητα και 40 μηχανές, που συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη φετινή έκθεση ένας τυχερός επισκέπτης κέρδισε ένα VW Beetle του 1977 στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία μέρα της έκθεσης.

Η Soferina, που έχει δείξει επανειλημμένως την αγάπη της για τα κλασικά οχήματα, ήταν για ακόμα μια χρονιά εκεί με το πιο τελευταίο τεύχος της. Περιμένουμε να γνωρίσουμε όλους και όλες εσάς που αγαπάτε τα κλασικά αυτοκίνητα και τη ρετρό αισθητική τους στην επόμενη συνάντηση μας.