5 σημάδια για να αλλάξετε φρένα

Κωνσταντίνος Μιχαλέας 

Η Παρασκευή έφτασε και ήδη κάνουμε σχέδια για το Σαββατοκύριακο. Παραλία, ρακέτες, ηλιοθεραπεία και δροσερά ποτά γεμίζουν τις μπαταρίες μας για την εβδομάδα που θα έρθει. Πολλοί από εμάς τη Παρασκευή το απόγευμα έχουμε ήδη φορτώσει το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα και ξεκινάμε το ταξίδι μας για ένα κοντινό παραθαλάσσιο προορισμό. Ξεχνάμε όμως ότι βρισκόμαστε μέσα σε ένα όχημα που έχει αυξημένο βάρος και για να σταματήσει θα χρειαστούν τα φρένα. Είναι τα φρένα του αυτοκινήτου σας σε καλή κατάσταση; Πώς θα καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα για την επισκευή;

Υπάρχουν μερικά σημάδια που σας προειδοποιούν ότι πρέπει να πάτε το αυτοκίνητο σας στο συνεργείο για αλλαγή φρένων. Αν μάθετε να τα αναγνωρίζετε θα είστε πάντα ασφαλείς.

Πώς λειτουργούν τα φρένα;

Υπάρχουν διαφορετικών ειδών συστήματα πέδησης όπως τα δισκόφρενα και τα ταμπούρα. Και τα δυο είδη λειτουργούν με υδραυλική υποβοήθηση. Στα δισκόφρενα υπάρχει μια δαγκάνα πάνω στην οποία βρίσκονται τοποθετημένα τα τακάκια που απέχουν χιλιοστά από τον δίσκο. Μόλις ο οδηγός πατήσει το φρένο, η δαγκάνα πιέζει τα τακάκια πάνω στο δίσκο και έτσι σταματάει το αυτοκίνητο σας. Αντίστοιχα τα ταμπούρα που τοποθετούνται στο πίσω άξονα για λόγους οικονομίας, δεν διαθέτουν τακάκια αλλά σιαγόνες οι οποίες βρίσκονται στο εσωτερικό. Το μειονέκτημα τους είναι ότι δεν προσφέρουν σταθερό φρενάρισμα καθώς υπερθερμαίνονται εύκολα.

Τα σημάδια που σας δείχνουν το δρόμο προς το συνεργείο

  1. Λυχνία φρένων

Αν έχει ανάψει η φωτεινή ένδειξη των φρένων στο καντράν του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να πάτε άμεσα στο κοντινότερο συνεργείο. Οι λόγοι ποικίλουν για την εμφάνιση αυτής της φωτεινής λυχνίας. Μπορεί να υπάρχει διαρροή υγρού φρένων με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να φρενάρετε, να έχει χαλάσει ή απορρυθμιστεί το χειρόφρενο σας, να υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα ABS και να έχουν «φαγωθεί» τα τακάκια σας.

Τα τακάκια των φρένων είναι κατασκευασμένα από ειδικό υλικό τριβής τοποθετημένο πάνω σε ατσάλινη επιφάνεια. Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με βασικότερο τον τρόπο οδήγησης. Το περιβάλλον οδήγησης και η ποιότητα των τακακιών πρέπει να υπολογιστούν ως δευτερεύοντες παράγοντες. Όσο περισσότερο πατάτε το φρένο τόσο γρηγορότερα θα έρθει η ημερομηνία αλλαγής τους. Θεωρητικώς τα τακάκια σας θα πρέπει να κρατήσουν 40.000 με 50.000 km.

  1.    Περίεργοι ήχοι

Αν όταν πατάτε το φρένο ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι τότε είναι βέβαιο ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Συνήθως οι ήχοι που αντιστοιχούν με πρόβλημα στο σύστημα πέδησης είναι ένας τσιριχτός μακρόσυρτος ήχος που σταματάει μόλις ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο ή ένα επαναλαμβανόμενο «τακ-τακ» που μπορεί να σημαίνει ότι το φρένο έχει στραβώσει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επισκεφτείτε το συνεργείο.

  1. Πολύ μαλακό ή σκληρό πεντάλ

Πατάτε το πεντάλ του φρένου για να σταματήσετε και το πόδι σας φτάνει μέχρι το τέλος χωρίς αντίσταση ή είναι πάρα πολύ σκληρό; Πρέπει άμεσα να ελεγχθούν τα φρένα σας από κάποιον ειδικό. Συνήθως σε αυτές τις δυο περιπτώσεις δεν ευθύνονται τα τακάκια αλλά το υδραυλικό σύστημα.

  1. Το πεντάλ του φρένου τρέμει

Όταν πατάτε το φρένο και το πεντάλ τρέμει είναι σημάδι έντονης φθοράς στα φρένα. Σε αυτή τη περίπτωση, μπορεί να ευθύνονται τα τακάκια αλλά και ένας στραβωμένος δίσκος. Σε κάθε περίπτωση ο μηχανικός σας θα σας ενημερώσει για το πρόβλημα και για το κόστος της αλλαγής.

  1. Άνισο φρενάρισμα

Αν όταν φρενάρετε νιώθετε το αυτοκίνητο σας να κλίνει προς μια κατεύθυνση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε πρόβλημα στα φρένα. Το πιο πιθανό αίτιο είναι ότι τα τακάκια σας έχουν φθαρεί περισσότερο από τη μία πλευρά και πρέπει να αλλαχθούν για να έχουν το ίδιο πάχος. Προτού πάτε στο μηχανικό, οδηγήστε στο κοντινότερο πρατήριο υγρών καυσίμων και ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας γιατί μπορεί το άνισο φρενάρισμα να οφείλεται σε αυτό.