Evs και Autopilot

Κωνσταντίνος Μιχαλέας

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας; Μετά απ’ αυτό το ερώτημα ακολουθεί μια πλειάδα απαντήσεων. Κάποιοι θα επέλεγαν την εφεύρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης τον 18ο αιώνα. Άλλοι θα υποστήριζαν πως η σύλληψη και η εφαρμογής της ιδέας της γραμμής παραγωγής του Henry Ford ήταν αυτή που πραγματικά άλλαξε τον ρου της ιστορίας, άποψη που απόλυτα προσυπογράφω. Το βέβαιο είναι ότι τα οχήματα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ, τεχνολογικά όσο και σχεδιαστικά και σ’ αυτό πολλοί έβαλαν το λιθαράκι τους και άφησαν το στίγμα τους κατά τη διάρκεια των ετών.

Πλέον ζούμε στην εποχή που γίνεται μια νέα επανάσταση, ή για να είμαστε πιο ακριβείς δυο νέες επαναστάσεις: αυτή των Evs, δηλαδή των ηλεκτρικών οχημάτων και του Αutopilot. Η απότομη στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα έγινε κυρίως για λόγους βιωσιμότητας. Η σύγχρονη ανάγκη για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των αυτοκινήτων, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των οδηγών και η απόφαση κάποιων τολμηρών κυβερνήσεων για αισθητό περιορισμό των ρύπων στα αστικά κέντρα, προκάλεσαν αυτήν την εξέλιξη.

Πώς λειτουργούν τα ηλεκτρικά οχήματα

Μπορεί να σας ακουστεί αστείο αλλά αυτά τα οχήματα λειτουργούν όπως πολλές άλλες ηλεκτρικές συσκευές. Με τη διαφορά ότι οι μπαταρίες τους είναι πολύ μεγαλύτερες. Τα ηλεκτρικά οχήματα τροφοδοτούνται από την ενέργεια που έχει συγκεντρωθεί στις μπαταρίες κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Συνήθως οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα είναι τύπου ιόντων-λιθίου και αποτελούνται από πολλές κυψέλες. Για λόγους εξοικονόμησης χώρου αλλά και για επιπλέον σταθερότητα στην οδήγηση, τα μπλοκ των μπαταριών είναι τοποθετημένα κάτω από τις θέσεις των επιβατών. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι αρκετή ώστε να τροφοδοτήσει τον ηλεκτροκινητήρα και αυτός με τη σειρά του να μετατρέψει την ηλεκτρική ενέργεια σε κινητική. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν κιβώτιο ταχυτήτων για τον απλούστατο λόγο ότι δεν χρειάζεται.

Παράγουν ρύπους;

Υπάρχει η αντίληψη ότι τα Evs δεν παράγουν καθόλου ρύπους. Αυτό είναι εν μέρει αληθές. Είναι δεδομένο ότι η έλλειψη κινητήρων εσωτερικής καύσης (βενζίνης, πετρελαίου ή αερίου) σημαίνει ότι δεν παράγονται καυσαέρια αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και μηδενικούς ρύπους. Αρχικά πρέπει να αναλογιστούμε, ότι για να κατασκευαστεί ένα οποιοδήποτε όχημα που χρησιμοποιεί μπαταρίες, ξοδεύεται ενέργεια. Επίσης οι μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούν ορυκτά στοιχεία όπως το κοβάλτιο, το οποίο προέρχεται από μεταλλεία στο Κονγκό, όπου παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο καθημερινώς για την εξόρυξή του. Περίπου 60% της παγκόσμιας παραγωγής κοβαλτίου προέρχεται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και υπάρχει ένα πλήθος αναφορές που μιλούν για εκτεταμένες σωματικές βλάβες, παιδική εργασία, θανάτους στα μεταλλεία, μόλυνση φυσικών πηγών και εκτοπισμένες κοινότητες.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να μπορούμε να πούμε ότι το όχημά μας είναι Green, είναι να γνωρίζουμε την πηγή της ενέργειας που τροφοδοτεί τις μπαταρίες. Αν συνδέσουμε το όχημα στο ηλεκτρικό δίκτυο για να φορτιστούν οι μπαταρίες και η ενέργεια προέρχεται από την καύση λιγνίτη ή άλλων ορυκτών, τότε το ανθρακικό αποτύπωμα είναι πολύ μεγάλο. Αν χρησιμοποιούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως solar panels, τότε πράγματι, το αυτοκίνητο δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον. Συνεπώς το ηλεκτρικό μας όχημα είναι τόσο καθαρό όσο είναι η ενέργεια που καταναλώνει.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν εκπέμπουν μονοξείδιο του αζώτου που θεωρούνται καρκινογόνα, όπως εκπέμπουν τα υβριδικά ή εσωτερικής καύσης, κάνοντας έτσι τις συνθήκες μέσα στις πόλεις πολύ καλύτερες. Βέβαια η παραγωγή ρύπων συνεχίζει να υπάρχει στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά ακόμα βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο. Ας μην ξεχνάμε ότι η ατμοσφαιρική μόλυνση προκαλεί περισσότερους από 3 εκ. θανάτους το χρόνο (στοιχεία Διεθνούς Οργανισμού Υγείας) και γι αυτό το λόγο γίνονται πολλές προσπάθειες για πράσινη μετακίνηση.

Μπορούν τα Evs να αντικαταστήσουν τα συμβατικά οχήματα;

Τα τελευταία χρόνια γίνονται άλματα στον τομέα της έρευνας, που αφορά τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να αντικαταστήσουν τα οχήματα εσωτερικής καύσης. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως η  χωρητικότητα των μπαταριών, το δίκτυο και ο χρόνος φόρτισης και η συνεχής εξέλιξη των αυτοματοποιημένων συστημάτων. Ο μεγαλύτερος σκόπελος που πρέπει να ξεπεράσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ήδη παράγουν ή θα παράγουν στο μέλλον τέτοια οχήματα είναι το πολύ υψηλό κόστος, που σε μερικές περιπτώσεις είναι δυσθεώρητο. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοστίζουν ακριβά και προσφέρουν περιορισμένη αυτονομία συγκριτικά με ένα συμβατικό ΙΧ με βενζινοκινητήρα.

Ο αυτόματος πιλότος (Autopilot) στα αυτοκίνητα

Ναι, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά κάτι που έχει ήδη εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια και βελτιώνεται συνεχώς. Τα συστήματα αυτόματου πιλότου απαρτίζονται από μια σειρά αισθητήρων και καμερών που είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου για να ανιχνεύουν τον περιβάλλοντα χώρο. Ένα ειδικό λογισμικό επεξεργάζεται τα δεδομένα που συλλέγουν οι αισθητήρες και έτσι το αυτοκίνητο μπορεί να κινείται αυτόνομα. Μπορεί να σας πηγαίνει από το Α σημείο στο Β χωρίς να παρεμβαίνετε καθόλου, να στρίβει μόνο του, να αλλάζει λωρίδες, να φρενάρει όπου χρειάζεται και να σας προειδοποιεί για πιθανούς κινδύνους. Επίσης μπορεί να «διαβάζει» πινακίδες και να προσαρμόζει την ταχύτητά του.

Ακόμη βέβαια βρισκόμαστε στο στάδιο του assisted driving. Ο οδηγός χρειάζεται να έχει τον νου του στον δρόμο και πολλές φορές και τα χέρια του στο τιμόνι, κατά τη διάρκεια της χρήσης του αυτόματου πιλότου. Ειδικοί όμως πιστεύουν ότι το 2025 θα βρισκόμαστε στο στάδιο του automated driving και τότε η συμμετοχή του οδηγού στην οδήγηση θα είναι απολύτως προαιρετική. Αυτή και αν είναι μια σοβαρή εξέλιξη στην ιστορία του αυτοκινήτου, κάτι που λίγοι ίσως έχουν ονειρευτεί ως τώρα.