Τεστ με το νέο Suzuki Swift

Δημήτρης Ταρλαντάς

Πρόσφατα η Suzuki παρουσίασε το νέο Swift, ένα από τα πιο δημοφιλή της μοντέλα και βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Suzuki Νταλιάνης στη Θεσσαλονίκη, ώστε να παραλάβουμε το αυτοκίνητο της δοκιμής. Μας δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσουμε το την έκδοση GL+ με τον νέο turbo τρικύλινδρο κινητήρα του ενός λίτρου.

Παρατηρώντας το αυτοκίνητο εξωτερικά, το βρίσκουμε πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον από το προηγούμενο μοντέλο. Οι περισσότερες αλλαγές βρίσκονται στο μπροστά μέρος με νέα φωτιστικά σώματα, μάσκα και καπό. Προχωρώντας προς τα πίσω, βλέπουμε πως η Suzuki υιοθέτησε την κρυφή χειρολαβή για τις πίσω πόρτες όπως είναι αυτή την στιγμή και τα Renault Clio / Nissan Micra, με πρώτη διδάξασα όμως, την Alfa Romeo με την 147. Το πίσω μέρος δεν ενθουσιάζει σχεδιαστικά, δένει όμως αρμονικά με το υπόλοιπο αυτοκίνητο.

Πέρα από την βελτιωμένη εμφάνιση έχουμε και βελτιωμένο αεροδυναμικό συντελεστή, κάτι που μεταφράζεται σε οικονομία καυσίμου και καλύτερες επιδόσεις στις υψηλές ταχύτητες. Στην οικονομία και στις επιδόσεις βασικός σύμμαχος του Swift είναι το χαμηλό βάρος του αμαξώματος, το οποίο βρίσκεται στα 840 κιλά. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.0l με απόδοση 112 hp σε συνδυασμό με το πολύ ελαφρύ αμάξωμα κάνει την οδηγική εμπειρία πολύ ευχάριστη. Το Swift επιταχύνει και ελίσσεται εύκολα μέσα στην πόλη ενώ παράλληλα οι μαλακές αναρτήσεις προσφέρουν άνεση. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε πως το πολύ αξιόλογο ατμοσφαιρικό σύνολο της βασικής έκδοσης (1.2 Dual Jet με τα δύο μπεκ ανά κύλινδρο) προσφέρει πιο άμεση απόκριση σε σχέση με τον 1.0 Booster Jet, ο δεύτερος όμως υπερτερεί σε απόλυτες επιδόσεις.

Αμφότεροι οι κινητήρες είναι πολύ οικονομικοί σε κατανάλωση με την μέση τιμή της να μην ξεπερνάει τα 6 λίτρα / 100 χλμ. για  τον 1.2 και τα 7 για τον 1.0Τ.

Στο εσωτερικό το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει είναι η εργονομία, καθώς όλα βρίσκονται στην θέση τους και δεν μας ξένισε κάτι. Δεν χρειάστηκε να ψάξουμε κανέναν διακόπτη, καθώς όλοι είναι εκεί που τους περιμένεις να είναι. Η ηχομόνωση είναι καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το εύχρηστο σύστημα Infotainment κάνει τις διαδρομές με το νέο Swift πιο ευχάριστες και εύκολες. Τα πλαστικά τμήματα συνεχίζουν να είναι σκληρά αλλά ποιοτικά. Το τιμόνι έχει καλή αίσθηση, ενώ ο λεβιές των ταχυτήτων έχει πολύ καλό κούμπωμα και δύσκολα θα σας μπερδέψει σε κάποια αλλαγή.

Αν και supermini, το νέο Swift έχει πολύ άνετους χώρους. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 265 λίτρα, ενώ στο εσωτερικό θα φιλοξενηθούν 4 ενήλικες ακόμη και υψηλού αναστήματος χωρίς παραχωρήσεις στην άνεση.

Είναι διαθέσιμο σε τέσσερις διχρωμίες και σε επτά μεταλλικά χρώματα. Οι διχρωμίες αφορούν την οροφή σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ τα χρώματα περιορίζονται σε γκρι (mineral grey), μαύρο (super black), ασημί (premium silver), μπλε (speedy blue), άσπρο (pure white pearl) και κόκκινο (fervent red και burning red).

Το νέο Suzuki Swift κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και θα λέγαμε ότι έχει κρατήσει το χαρακτήρα του προηγούμενου μοντέλου, με μερικές αλλαγές και προσθήκες που το κάνουν αισθητά καλύτερο. Η τιμή του φυσικά παραμένει άκρως ανταγωνιστική.