Να μην ξεχάσω αυτήν την εβδομάδα\ Week 51

Μαριάννα Λαζαρίδου

16 – 22 Δεκεμβρίου 2017

Έχει μπει για τα καλά ο Δεκέμβρης, και δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε ένα #WeekPlanner στα αγαπημένα μας Christmas Markets. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές σε πλατείες είναι μια παράδοση που βρίσκουμε κατά βάση σε πόλεις της Γερμανίας, έχουν γίνει όμως must και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Πρόσφατα μάλιστα δημιουργήθηκε σάλος στα media σχετικά με την κατάργηση ενός Christmas Market στην καρδιά του Παρισιού. Εμείς, γυρίσαμε τις αγαπημένες μας πόλεις, και σας παρουσιάζουμε τα Christmas markets που ξεχωρήσαμε.

#NewYork Bryant Park Winter Village

Η πρώτη πρόταση μας ταξιδεύει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, σε μια από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές Χριστουγεννιάτικων διακοπών, τη Νέα Υόρκη. Το Bryant Park, στο κέντρο σχεδόν του Manhattan, τέτοια εποχή γεμίζει με φωτάκια, σπιτάκια και μια μεγάλη πίστα ice-skating. Σκηνικό σε πολλές ταινίες που έχουμε αγαπήσει, γίνεσαι και εσύ πρωταγωνιστής αν βρεθείς εκεί μέσα σε αυτό το υπέροχο πάρκο και κοιτάξεις για μια στιγμή τους ουρανοξύστες που το περιτριγυρίζουν πάνω από τα δέντρα. Είναι αλήθεια μαγικό!

#Hamburg Weisserzauber πάνω στην λίμνη

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς (όχι μόνο τα Χριστούγεννα) είναι το Αμβρούργο. Αυτήν την εποχή, οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν από μια πληθώρα Christmas Markets που στήνονται στην πόλη, από το Δημαρχείο μέχρι και το εναλλακτικό Ζανκτ Πάουλι. Η δική μας αγαπημένη αγορά είναι η Weisserzauber auf dem Jungfernsteig που στήνεται στη γέφυρα πάνω από την τεχνιτή λίμνη. Φανταστικές εικόνες της πόλης και πολύ πολύ νόστιμο gluhwein.

#Birmingham Frankfurt Christmas Market

Το βιομηχανικό Birmingham δε φαντάζει ως ένας προφανής Χριστουγεννιάτικος προορισμός. Όσοι όμως βρεθούν αυτήν την εποχή στο κέντρο της πόλης μπορούν να απολαύσουν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο… νόστιμα Christmas Markets εκτός Γερμανίας. Το ‘Frankfurt Christmas Market’ προσφέρει φανταστικό φαγητό, αμέτρητα μαγαζιά και πολύ κέφι που συνδυάζεται υπέροχα με το shopping ατελείωτων ωρών που προσφέρει αυτή η κατά τα άλλα γκρίζα μεγαλούπολη.

#Vienna Η μαγεία της έλευσης

Μια Soferina δεν σταματάει ποτέ τα ταξίδια. Ο τελευταίος μας προορισμός όμως για σήμερα είναι η αριστοκρατική Αυστρία, και η αγορά Magic of Advent στην καρδιά της Βιέννης. Πανέμορφα φωτάκια στολίζουν όλα τα δέντρα της πλατείας και δημιουργούν μια πραγματικά εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη εικόνα.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα… #DriveInStyle