Πρώτη ανεξάρτητη δοκιμή του Tesla Model 3

Δημήτρης Ταρλαντάς

Με την αρχή του νέου έτους το αμερικάνικο site Jalopnik είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρώτη ανεξάρτητη δοκιμή του Tesla Model 3. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την σύντομη βόλτα με ένα ιδιόκτητο Model 3, το οποίο ο ιδιοκτήτης έχε παραλάβει μόλις το προηγούμενο βράδυ της δοκιμής!

Το ηλεκτροκίνητο Model 3 είναι το πιο προσιτό μοντέλο της Tesla μέχρι στιγμής και προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις (0-97χλμ/ώρα σε 5,1 δεύτερα) και υψηλή τεχνολογία, όπως η ημιαυτόνομη οδήγηση. Η αυτονομία που του προσφέρουν οι μπαταρίες κυμαίνεται στα 350 με 500 χλμ. ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου.

Ο σχεδιασμός του ακολουθεί τις γραμμές του Model S, ενώ είναι πιο μαζεμένο σε διαστάσεις, χωρίς να μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει μικρό, με μήκος σχεδόν 4,7 μέτρα. Στο εσωτερικό του μονοπωλεί το ενδιαφέρον η μεγάλη οθόνη αφής, μέσω της οποίας ελέγχονται σχεδόν όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου, προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones και δέχεται φωνητικές εντολές. Τα μόνα χειριστήρια που υπάρχουν στο τιμόνι είναι οι διακόπτες των φλας και των υαλοκαθαριστήρων καθώς και η κόρνα.

Η τιμή του στις Η.Π.Α. ξεκινάει από τις 35.000 δολάρια και ο χρόνος αναμονής για την παραλαβή του αυτοκινήτου από τους υποψήφιους αγοραστές κυμαίνεται στους 12 με 18 μήνες. Η έκδοση με κίνηση στους τέσσερις τροχούς (All-Wheel Drive) θα ξεκινήσει την παραγωγή της την άνοιξη, ενώ οι εκδόσεις για την Ευρωπαϊκή αγορά θα αρχίσουν να παραδίδονται το δεύτερο μισό του 2018. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία της Tesla στην χώρα μας.

πηγές: jalopnik.com , www.tesla.com