Ένα Tesla στο διάστημα

Tesla Roadster in Falcon Heavy_Elon Musk/Instagram

Ζαχαρούλα Μανώλη

 

Ο Elon Musk, ιδρυτής, γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας SpaceX, καθώς επίσης και συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla Motors, είχε μία πρωτοφανή ιδέα. Η ιδέα αυτή έγινε πραγματικότητα στις 6 Φεβρουαρίου και ώρα 3:45 μ.μ., στο διαστημικό κέντρο Κένεντι της Φλόριντα. Ο πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX εκτοξεύτηκε στο διάστημα φέροντας για φορτίο του το ιδιωτικό αυτοκίνητο του Elon Musk, Tesla Roadster!

Η SpaceX ανακοινώνει ότι ο Falcon Heavy είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος διαστημικών επιχειρήσεων στον κόσμο, με συντελεστή δύο, και με ικανότητα να ανυψώνει σε τροχιά περίπου 64 μετρικούς τόνους, μία μάζα μεγαλύτερη από ένα Boeing 737, φορτωμένο με επιβάτες, πλήρωμα, αποσκευές και καύσιμα.

Falcon Heavy_SpaceX photo

Σύμφωνα με δηλώσεις του Elon Musk, οι δοκιμαστικές πτήσεις νέων πυραύλων περιέχουν συνήθως προσομοιωτές μάζας με τη μορφή μπλοκ από σκυρόδεμα ή χάλυβα. Αυτό φάνηκε εξαιρετικά βαρετό για τον ίδιο και την εταιρεία του. Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πιο ‘ζωντανό’: το φορτίο του πυραύλου είναι το Tesla Roadster, το οποίο παίζει το τραγούδι Space Oddity. Μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει η επιγραφή «κατασκευασμένο από ανθρώπους στη Γη».

Στόχος είναι το αυτοκίνητο να μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη, ενώ θα ταξιδεύει στο διάστημα για περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Ας δούμε εδώ φωτογραφίες του Tesla:

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε την εκτόξευση του πυραύλου και ακούμε το Space Oddity, θαυμάζοντας μερικές πρωτόγνωρες εικόνες:

Και με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε το αγαπημένο άρθρο της Soferina για το Tesla Model 3, εδώ: http://bit.ly/2GNG8tZ

 

Πηγές:
http://www.spacex.com/
https://el.wikipedia.org/
https://twitter.com/elonmusk/
https://www.instagram.com/elonmusk/
http://www.thedrive.com/