Έκθεση FuturPiaggio και Επέκταση του Μουσείου Piaggio

Ζαχαρούλα Μανώλη

Η Piaggio, γιορτάζοντας τα 130 χρόνια ιστορίας της, παρουσιάζει τη νέα έκθεση του μουσείου της, «FuturPiaggio – 6 ιταλικά μαθήματα για τη μετακίνηση και τη σύγχρονη ζωή», η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 21 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018. Μέσα από την έκθεση περιγράφεται η έννοια της μετακίνησης, όπως έχει εξελιχθεί από τον όμιλο Piaggio όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, μπορεί κανείς να δει κάτι από το μέλλον της εταιρείας, η οποία πρωτοπορεί στον τομέα της ελαφριάς μετακίνησης στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα με την έκθεση, παρουσιάζονται 5 θεαματικές μόνιμες συλλογές, μέσα από τις οποίες η Piaggio αφηγείται έναν αιώνα δυνατών συναισθημάτων. Το μουσείο, έπειτα από 18 χρόνια λειτουργίας και 600.000 επισκέπτες, ανανεώνεται και επεκτείνεται από 3.000 τ.μ. σε περισσότερα από 5.000 τ.μ.. Με περισσότερα από 250 εκθέματα, παρουσιάζει την ιστορία της Piaggio, η οποία αφορά όλα τα μέσα μεταφοράς – πλοία, τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, σκούτερ και μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με τον Roberto Colaninno, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Piaggio, η ιστορία και η επιτυχία του ομίλου βασίζεται «στην καινοτομία, την ικανότητα να φαντάζεται ένα μέλλον που δεν είναι ορατό στους άλλους και να ερμηνεύει τις ανθρώπινες ανάγκες σε κάθε γωνιά του κόσμου, όχι μόνο στις δυτικές αγορές, αλλά και στις αναδυόμενες χώρες». Η Piaggio τιμά την ιστορία και την πορεία της,  ενώ παράλληλα «ακολουθεί το μονοπάτι της συνεχούς καινοτομίας, εμμένοντας με συνέπεια και όραμα στις ίδιες αξίες που μας καθοδηγούν για πάνω από 130 χρόνια».

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκθέματα των δύο νέων χώρων του μουσείου. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι νέες συλλογές, «η μία αφιερωμένη σε Piaggio και Ape, και η άλλη στην αγωνιστική ιστορία των εμπορικών σημάτων Aprilia, Gilera και Moto Guzzi, που όλες μαζί έχουν ένα εξαιρετικό παλμαρέ 104 Παγκόσμιων Τίτλων σε διάφορα πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας, από το Παγκόσμιο Grand Prix μέχρι τα Supermoto και από τα Trial μέχρι τα Superbike».

Ένας ακόμη λόγος, λοιπόν, για να ταξιδέψουμε στην πανέμορφη Ιταλία, είναι το να επισκεφθούμε το εντυπωσιακά διευρυμένο μουσείο Piaggio.

Παρακάτω βλέπουμε κάποιες φωτογραφίες εκθεμάτων του μουσείου, καθώς και το βίντεο της Piaggio για την έκθεση «FuturPiaggio – 6 ιταλικά μαθήματα για τη μετακίνηση και τη σύγχρονη ζωή».

Μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Piaggio από εδώ.

Ευχαριστούμε θερμά την Piaggio Hellas S.A., και συγκεκριμένα την κα. Κοντονίκα Σοφία, Marketing & Communication Manager της εταιρείας για την ενημέρωση!