Μουσείο Υποδημάτων Θεσσαλονίκης: το Αυριανό Cocktail Party στη ΔΕΘ!

Ζαχαρούλα Μανώλη

Αύριο, 30 Μαΐου και ώρα 21:00 στο περίπτερο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Β15 (Cheap Art) της Δ.Ε.Θ, θα λάβει χώρα το Cocktail Party του Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης – Μουσείου Υποδημάτων Θεσσαλονίκης, με δωρεάν είσοδο.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι:

  • Kobi Levi, Footwear designer
  • Rene Van Den Berg, Architect footwear designer &
  • Liza Snook, Shoe Museum Curator .

Οι συμμετέχοντες σε αυτή τη μοναδική εκδήλωση θα έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε το ξεκίνημα του εγχειρήματος της δημιουργίας του Μουσείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει μακρά ιστορία στην κατασκευή υποδημάτων.

Επιπλέον, θα δούμε το όραμα που υπάρχει γύρω από αυτό, και το οποίο είναι «η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, η συμβουλευτική υποστήριξη σε ενδιαφερόμενους, σε start ups, σε καινοτομίες, σε έρευνα για εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τη χρήση νέων υλικών και προϊόντων. Θα λειτουργεί ως εργαλείο για τη βιομηχανική ανάπτυξη αλλά και ως εξειδικευμένο κέντρο τεχνολογικών πόρων προσδίδοντας αξία στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις υποδημάτων – δερματίνων ειδών, καταγράφοντας τις ανάγκες της αγοράς μέσω της διεξαγωγής ερευνών αγοράς, αλλά και παρακολουθώντας την εξέλιξη του κλάδου των υποδημάτων παγκοσμίως.»

Μέσα από τα υποδήματα και τα έργα τέχνης, τα οποία εκτίθενται, θα εντυπωσιαστούμε και θα ταξιδέψουμε στην ιστορία της υποδηματοποιίας στη χώρα μας. Θα θαυμάσουμε υποδήματα συλλογών, όπως του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Θα δούμε εργαλεία κατασκευής υποδημάτων, αλλά και καλλιτεχνικά έργα, όπως πίνακες ζωγραφικής, από καλλιτέχνες οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την υποδηματοποιία.

Η συντονιστική ομάδα του μουσείου μας προτρέπει: “Put on your best shoes and come”!
Φυσικά, εμείς ευχαρίστως θα δεχτούμε την πρόσκληση!

Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο Υποδημάτων θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του εδώ.

Με την ευκαιρία, θυμόμαστε το άρθρο της Soferina για τον διάσημο σχεδιαστή παπουτσιών και εμπνευστή της γόβας στιλέτο με την κόκκινη σόλα, Christian Louboutin εδώ.

Πηγές:
http://www.thesshoemuseum.org/
https://www.facebook.com/thesshoemusuem/