My bag, my story!

Ζαχαρούλα Μανώλη

Ναι, λοιπόν! Κοιτώντας κανείς τη τσάντα μου, συμπεραίνει πολλά για την προσωπικότητα, την ιστορία, το γούστο μου. Ρομαντική ή ατίθαση, μίνιμαλ ή ενθουσιώδης, περιπετειώδης ή ήρεμη, με τάση να ξεχωρίζω – είναι μόνο μερικά από τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει.

Και έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η παρατήρηση. Πώς ένα τόσο μικρό κομμάτι στο στυλ, είναι τόσο σημαντικό και δηλώνει τόσα πολλά για εμένα; Ίσως, γιατί η τσάντα είναι το στοιχείο αυτό στο συνολικό λουκ, που έρχεται ως έξτρα, αφού η ύπαρξή της δεν είναι τόσο βασική όσο αυτή των ρούχων ή των υποδημάτων, τα οποία έχουν κύριο ρόλο να προστατεύουν το σώμα μου. Επιλέγοντάς την, λοιπόν, έχω ως κυρίαρχο κριτήριο το γούστο μου, το τι μου αρέσει. Ταυτόχρονα όμως, είναι πολύ απαραίτητη, καθώς εξυπηρετεί τις ανάγκες για μεταφορά του ‘μικρόκοσμού’ μου.

Τσάντα μεγάλη, τσάντα μικρή, σακίδιο πλάτης ή τσάντα ώμου, πολύχρωμη ή μονόχρωμη, με γωνίες ή καμπυλότητες, στολισμένη με αξεσουάρ ή λιτή…Μέσα σε αυτή μεταφέρω όλα εκείνα τα απαραίτητα αντικείμενα, με τα οποία διεκπεραιώνω τις καθημερινές μου δραστηριότητες. Τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τα κλειδιά του σπιτιού, το νεσεσέρ με τα απαραίτητα καλλυντικά, ένα σημειωματάριο, απαραίτητα έγγραφα της εργασίας. Τι τσάντα θα επιλέξω για να μεταφέρω όλα αυτά;

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι συγκεκριμένες επιλογές τσάντας, φανερώνουν στοιχεία της μοναδικής μου ταυτότητας. Μιας ταυτότητα που κατέχω ή που θα ήθελα να κατέχω. Ας δούμε μερικά στοιχεία εξετάζοντας κάποιες από τις τσάντες.

  • Τσάντα μικρή και διακριτική

Μία τσάντα που σχεδόν δε ξεχωρίζει από το συνολικό look μου. Τόσο ήσυχη και προσαρμοσμένη στο ντύσιμό μου. Τι μπορεί να φανερώνει; Ότι είμαι μια γυναίκα συνεσταλμένη, συγκρατημένη, με πρακτικότητα και σβελτάδα. Δείχνει πως θέλω να έχω μαζί μου τα απολύτως απαραίτητα. Η δραστηριότητα την οποία επιτελώ τη συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει πολλές απαιτήσεις, για να με αναγκάσει να μεταφέρω πολλά και μεγάλα αντικείμενα. Δε θέλω να φαίνομαι, προτιμώ να μένω στο background και να παρατηρώ. Ταυτόχρονα, ξέρω ακριβώς τι χρειάζομαι. Γνωρίζω καλά τον εαυτό μου και τη θέση μου στη συγκεκριμένη περίσταση. Με γωνίες και σκληρό υλικό, αν είμαι πιο δυναμική προσωπικότητα. Από μαλακό υλικό και με καμπυλότητες, αν είμαι ρομαντική.

  • Τσάντα μικρή και χρωματιστή

Τονίζω την παιχνιδιάρικη διάθεσή μου! Είμαι χαριτωμένη και το δείχνω. Ταυτόχρονα πρακτική, αφού έχω μαζί μου μόνο τα απολύτως απαραίτητα, αλλά και συγκεκριμένη, γιατί έχω καταλάβει τα λίγα στοιχεία που απαιτεί η συγκεκριμένη περίσταση. Μπορώ να λειτουργήσω αφαιρετικά, όμως παράλληλα ξεχειλίζω από ζωντάνια και χαρά. Το χρώμα είναι απόδειξη ότι υπάρχει ζωντάνια!

  • Σακίδιο πλάτης

Θέλω τα χέρια μου ελεύθερα! Να μπορώ να δω, να αγγίξω, να εξερευνήσω, να χειροκροτήσω. Μια τσάντα η οποία δείχνει ότι είμαι δραστήρια κινητικά. Κινώ το σώμα μου πολύ, θέλω να είμαι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε απαιτητική κατάσταση. Επίσης, μετακινούμαι πολύ. Δεν είναι τυχαίο το ότι αυτή η τσάντα είναι από τις αγαπημένες των αθλητών, αλλά και των μαμάδων. Είναι επίσης, η τσάντα των μαθητών. Με βοηθά να κουβαλήσω μικρό, αλλά και μεγάλο όγκο πραγμάτων, το βάρος των οποίων σηκώνεται εύκολα από το σώμα μου.

  • Τσάντα μεγάλου μεγέθους

Η τσάντα μεγάλου μεγέθους, δείχνει ότι έχω ένα μεγάλο όγκο πραγμάτων απαραίτητων να μεταφέρω μαζί μου. Πολλές δουλειές να συνδυάσω, πολλά πράγματα να προλάβω, να πραγματοποιήσω δραστηριότητες που απαιτούν μεγάλο εξοπλισμό. Συνήθως, τέτοια τσάντα θα πάρω μαζί μου στο γυμναστήριο, ή κάπως έτσι θα είναι η τσάντα αλλαξιέρα για το μωρό μου, με όλα όσα απαιτεί η φροντίδα του, όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού.

  • Επαγγελματική τσάντα

Ξεκάθαρα φανερώνει ότι είμαι γυναίκα επαγγελματίας ή σπουδάστρια. Γυναίκα καριέρας, με πολλές εκκρεμότητες που περιμένουν να διεκπεραιωθούν από εμένα. Μέσα σε αυτή θα έχω το λάπτοπ ή το τάμπλετ μου, το κινητό , την ατζέντα μου. Δείχνει ότι είμαι πολυάσχολη και ότι δουλεύω πάνω σε κάτι.

Μία τσάντα με συντροφεύει στη χαρά και στη λύπη. Στις δύσκολες στιγμές, αλλά και στις ευχάριστες. Τσάντα μαιευτηρίου, τσάντα σχολική, τσάντα – πορτοφόλι… Τόσοι διαφορετικοί ρόλοι να επιτελέσω ως γυναίκα – τόσες διαθέσιμες επιλογές σε τσάντες, οι οποίες θα με διευκολύνουν περικλείοντας όλα όσα χρειάζομαι, θα μου δώσουν την ασφάλεια πώς στην ανάγκη θα έχω μαζί μου τα απαραίτητα. Κινητό τηλέφωνο, κλειδιά, σνακ, σημειωματάριο, ένα βιβλίο, ένα mini φαρμακείο. Επίσης, τα πράγματα των παιδιών μου.

Η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο, τα σχολικά και τα φοιτητικά χρόνια, τα πρώτα επαγγελματικά βήματα, οι γνωριμίες, οι παρέες, το πρώτο ραντεβού, ο γάμος, η βάπτιση, οι γιορτές, τα καλέσματα σε φίλους, οι περίπατοι, οι καθημερινές δραστηριότητες, οι ειδικές περιστάσεις, οι αναγκαίες μετακινήσεις, αλλά και τα δύσκολα γεγονότα, αποτελούν μέρος του πλούτου της ζωής μου. Είμαι μία γυναίκα πολυάσχολη, δραστήρια. Η τσάντα είναι πάντα παρούσα δίπλα μου, για να περιέχει κάθε φορά άλλο περιεχόμενο. Όπως αλλάζει η ίδια μου η ζωή, με άλλες απαιτήσεις, και στόχους κάθε φορά, έτσι και η τσάντα μου διαφοροποιείται για να καλύψει τις εκάστοτε ανάγκες. Επομένως, από ένα χρηστικό αξεσουάρ, μέχρι ένα διακοσμητικό στοιχείο, είναι πάντα παρούσα στη ζωή μου.

Κάθε μία τσάντα είναι ξεχωριστή και έχει την ομορφιά της, όπως άλλωστε και κάθε γυναίκα. Κάθε μία από εμάς είναι μοναδική. Έχει ιδιαίτερη ομορφιά, ιδιαίτερες απαιτήσεις, διαφορετικές ανάγκες, άλλη ζωή – τόσο διαφορετική, αλλά και τόσο κοινή.

Επιλέγω τη τσάντα που θα στέκεται επάξια δίπλα μου, σε κάθε μορφή έκφρασής μου, σε κάθε έκφανση της ζωής. Μία τσάντα φτιαγμένη με προσωπικότητα, με τέχνη, με κόπο, με μοναδικής ποιότητας δουλειά, που έχει ως αποτέλεσμα ένα μοναδικό, σε κάθε μία από αυτές, κέντημα! Επιλέγω κάτι που φτιάχνεται χειροποίητα, με κόπο και σε βάθος χρόνου. Γιατί με αγαπώ! Γιατί επιλέγω μόνο αυτό που με εκφράζει και με καλύπτει!

Επιλέγω Monzouzou! Τσάντες ‘ζωντανές’, δημιουργημένες με αγάπη, μεράκι και  ψυχή από την αγαπημένη μας κυρία Άννα Λαζοπούλου! Μία γυναίκα, η οποία κατορθώνει να μεταδίδει, μέσα από κάθε δημιουργία της, την αγάπη για το κέντημα, τη φινέτσα, την μοναδικότητα, την ποιότητα, την ομορφιά! Την αγάπη για την ίδια τη ζωή και τη δημιουργία!

Θα βρω όλη την αγαπημένη μου συλλογή Monzouzou στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΔΩ.
Θα ενημερώνομαι για τη νέα παραγωγή, ακολουθώντας την σελίδα της στο Facebook ΕΔΩ.

Drive in Style with Monzouzou!